Tones of Macarons

Tones of Macarons Apartment
Tones of Macarons Apartment
Tones of Macarons Apartment
Tones of Macarons Apartment
Tones of Macarons Apartment
Tones of Macarons Apartment
Tones of Macarons Apartment
Tones of Macarons Apartment
Tones of Macarons Apartment
Tones of Macarons Apartment
Tones of Macarons Apartment
ClientTones of Macarons Apartment
LocațieBucurești
An2019
Suprafață100mp
StatusÎn proces de implementare
Photo CreditsOvidiu Codreanu
Amenajare apartament

Tones of Macarons

O poveste desenata in pasteluri, aceasta este descrierea potrivita pentru amenajarea apartamentului Tones of Macarons. Tonurile bombonicioase se regasesc in intregul spatiu si aduc o atmosfera primavaratica in fiecare zi. Clientii nostri isi doreau un spatiu primitor si calduros. Noi l-am obtinut combinand un stil modern, luminos, deloc incarcat, cu nuante subtile de culoare.

Camera de zi

Living-ul ocupa un spatiu generos, care a permis o separare fata de zonele de acces catre dormitoare. Am creat, astfel, o extindere a holului de la intrare.

Cum? In primul rand prin crearea unui “monobloc” din mobilier, care sa functioneze pentru ambele camere. Pe partea cu livingul are rol de biblioteca, iar spre hol avand rolul unui corp inchis de depozitare.

Pentru a oferi posibilitatea inchiderii zonei de living, monoblocul se prelungeste cu o usa glisanta din sticla montata pe un cadru metalic. Am ales sticla transparenta ca material, pentru a lasa lumina naturala sa patrunda spre hol.

Intre cele doua elemente separatoare am construit un perete de rigips ingust, ca inchidere laterala pentru corpul de mobilier si astfel incat usa glisanta sa se poata opri in ceva mai rigid ca structura.

Pozitionand biblioteca spre hol, am eliberat ceilalti pereti, lasand spatiul sa respire. 

Canapeaua este modulara, se poate compune in mai multe feluri si se poate transforma si in pat. Aceasta reprezinta principala pata de culoare a camerei de zi.

Accentele de metal vopsit negru reprezinta niste elemente grafice care completeaza si subliniaza tonurile pastelate.

Spatiul liber din dreptul ferestrelor inalte a fost perfect pentru pozitionarea zonei de dining. Masa cu blat din lemn masiv si corpul de iluminat de deasupra sa dau un mic accent industrial living-ului.

Ca elemente decorative la pereti, am propus niste compozitii cu dreptunghiuri, realizate din vopsea colorata, in nuante calde, pastelate.

Bucataria

In amenajarea bucatariei am optat pentru un mobilier putin mai clasic. Fronturile sunt profilate, dar liniile ramelor sunt simple, drepte, pentru a nu iesi, totusi, din zona de design modern.

Am propus si aici o mica zona de luat masa, careia i-am creat un spatiu special, separat de frontul de lucru. Folosindu-ne de vopsea colorata si de niste rame rotunjite de lemn, am tansformat acest spatiu in centrul de interes al incaperii. 

Plantele suspendate curgatoare dau o senzatie de liniste si de relaxare, aducand un aer fresh spatiului.

Ca materiale, am folosit lemn masiv, mdf vopsit si cateva accente metalice.

Dormitoarele

Pentru amenajarea dormitorului matrimonial am preluat cateva elemente de design care se regasesc in living. Chenarele colorate de pe peretele opus patului se compun frumos alaturi de comoda cu sertare. Un panou de sticla, cu cadru metalic, separa patul de intrarea in baie. Accentele de negru se intalnesc si aici, intregind design-ul.

Plantele completeaza paleta de culori pastelate din proiectul nostru Tones of Macarons. Coltul de citit este un loc perfect pentru amplasarea unei plante de dimensiune mai mare. Alaturi de lampa suspendata cu suport de plante integrat, palmierul creeaza o atmosfera linistitoare.

Comoda si noptiera au niste detalii dragute. Ele se compun dintr-o parte separata din lemn, iar cealalta din mdf vopsit.

Am folosit si aici lemnul, pentru a oferi mai multa caldura incaperii.

Corpul de depozitare inalt se inchide pe lateral cu o mica etajera. In felul acesta, atunci cand intri in dormior, el nu mai apare ca un volum masiv si apasator.

Camera celui mic schimba putin registrul si il muta intr-o nota mult mai jucausa.

Tablia patului este formata din mai multe module cu forme rotunjite. Am ales verdele ca nuanta pentru tapiterie, pentru ca este culoarea preferata a celui mic.

Etajera este formata dintr-un panou perforat din placaj de lemn. Politele stau pe niste cilindri de lemn, fixati in perforatiile panoului. Ele se pot muta in orice pozitie dorita.