Ca toate proiectele noastre in domeniul rezidential, amenajarea apartamentului pentru prietenii nostri a inceput cu testul pentru definirea stilului potrivit fiecaruia dintre ei. Am fost foarte placut surprinse de rezultat: el a ales stilul industrial, iar ea stilul retro anii ’50. Sunt doua stiluri indrazneţe, cu multa personalitate, la fel ca şi clientii nostrii.

amenajare apartament tineri

Am decis sa combinam texturi si elemente de mobilier si decor cu aer industrial, cu o gama cromatica bazata pe contrastul turcoaz, bleu, portocaliu, specifica perioadei mid-century. Stilul industrial este definit in zona de zi prin textura grunge a peretelui din dining, prin corpurile de iluminat de tip “bulb cage” de deasupra mesei, prin aplicele din zona canapelei si prin masuta de cafea realizata dintr-un europalet.

dining stil industrial

Cum spatiul are dimensiuni destul de reduse, pentru mobilier am ales albul, oferind astfel luminozitate camerei. Mobilierul din MDF vopsit are fronturile simple si este sustinut pe picioare metalice, iar politele suspendate sunt prinse in perete de console invizibile, dar pentru a evidentia stilul industrial am adaugat niste console decorative, fara rol de susţinere, create din tevi metalice.

amenajare spatii mici

Deoarece pozitia firelor de lumina nu se putea schimba, pentru a ilumina zona de dining folosit cabluri colorate lungi de la pozitia firului electric pana deasupra mesei.

dining modern

Holul este puternic amprentat de elemente industriale: zona de cuier e formata din polite sustinute de tevi, iar agatatorile sunt realizate din robinete cu ventil.

In dormitor, tablia patului este un panou din sipci de lemn vopsite asemenea peretilor de accent, într-un stil grunge/shabby.

dormitor in stil industrial

Stilul retro este prezent într-un mod mai subtil, mai ales prin gama cromatica aleasa, prin accentele de portocaliu care confera apartamentului un aer jucaus si compenseaza raceala stilului industrial. De asemenea, fotoliul cu structura metalica are un design retroindustrial, specific anilor ’40 – 50, iar scaunele Eames Plastic sunt elemente reprezentative pentru designul mid-century: primele scaune din plastic produse în masa. Scaunele de dining sunt alese in tehnica mix and match, combinand caldura lemnului cu culorile tari ale scaunelor de plastic, care au devenit astfel un accent in zona de luat masa.

amenajare spatii mici

Bucataria este in primul rand foarte funcţionala: am incercat sa folosim la maximum spatiul ingust şi lung prin asezarea mobilierului in L şi crearea cat mai multor corpuri inchise. Centrala, pozitionata langa geam, a fost ascunsa într-un corp cu doua usi, pentru acces facil. Tubul de evacuare al hotei este mascat de o grinda falsa din gips-carton, care, pentru unitate, merge pe toata lungimea bucatariei. Elementul sic al bucatariei este “tabloul” de deasupra mesei: o portiune de perete decorata cu vopsea cu textura de tabla de scris, pe care se pot scrie mesaje haioase.

amenajare bucatarie

bucatarie apartament

About the author

Arhitect de Interior

Recent Works

design interior bucuresti