Enter your search terms:
Sus
 

Apartament Mid-Century Industrial

6

Apartament Mid-Century Industrial

Locatie: Dristor, Bucuresti

Suprafata: 60 mp, apartament cu 2 camere

Data: 2014

Stil: retro industrial

 


Ca toate proiectele noastre in domeniul rezidential, amenajarea apartamentului pentru prietenii nostri a inceput cu testul pentru definirea stilului potrivit fiecaruia dintre ei. Am fost foarte placut surprinse de rezultat: el a ales stilul industrial, iar ea stilul retro anii ’50. Sunt doua stiluri indraznete, cu multa personalitate, la fel ca si clientii nostrii.

Stilul industrial este definit in zona de zi prin textura grunge a peretelui din dining, prin corpurile de iluminat din sarma de deasupra mesei, prin aplicele din zona canapelei si masuta de cafea realizata dintr-un europalet.

Holul este puternic amprentat de elemente industriale: zona de cuier e formata din polite sustinute de tevi, iar agatatorile sunt realizate din robinete cu ventil.

In dormitor, tablia patului este un panou din sipci de lemn vopsite asemenea peretilor de accent, intr-un stil grunge/shabby.

Stilul retro este prezent intr-un mod mai subtil, prin gama cromatica aleasa: mobilier predominant alb, accente de portocaliu care confera apartamentului un aer jucaus si compenseaza raceala stilului industrial. De asemenea, fotoliul cu structura metalica are un design retroindustrial, specific anilor ’40 – 50, iar scaunele Eames Plastic sunt elemente reprezentative pentru designul mid-century: primele scaune din plastic produse in masa. Scaunele de dining sunt alese in tehnica mix and match, combinand caldura lemnului cu culorile tari ale scaunelor de plastic, care au devenit astfel un accent in zona de luat masa.