Tones of Macarons

Livingul generos al apartamentului a permis zooficarea in spatiu de zi si loc de luat masa. Canapeaua modulara in culoarea bleu este piesa centrala a casei. Aplica neagra de pe perete adauga o lumina ambientala placuta.
Livingul este despartit de hol prntr-un ansamblu de mobilier ce cuprinde o biblioteca pe o parte, si un dulap mare de haine pe cealalta parte. Biblioteca din living are si spatii inchise, foarte utile pentru depozitare.
Comoda tv este simpla, in aceeasi culoare ca si biblioteca, un gri foarte deschis. Peretele din spatele tvului este vopsit in mai multe nuante pastelate, ce creeaza un joc geometric fin.
In zona de dining masa cu blat masiv neregulat contrasteaza cu corpul de iluminat metalic negtru, cu silueta delicata. Scaunele tapitate in stofa gri, cu picioare din stejar masiv, completeaza atmosfera hygge, calda si scandinava.
Imagie de ansamblu a livingului. Se observa dcorarea peretilor in desene geometrice in culori pastelate, care ofera un fundal cald si descret pentru restul mobilierului. Pisica este in al noualea cer, locul ei preferat este pe masa de dining.
Bucataria aduce o nota provensala amenjarii. Fronturie profilate albastru-turcoaz deschis creeaza un contrast de temperatura vizuala cu blatul de lemn masiv de stejar. Paleta este completata de corurile suspendate albe si de plantele de la geam.
Pentru locul de luat masa din bucatarie am creat un decor din panouri arcuite in stil maner de cos. Sunt pur si simplu vopsite in diverse nuante pe perete si incadrate cu o rama din placaj. Raftul cu mirodenii aduce si aici atmosfera de bucatarie provence.
Dormitorul matrimonial este generos si simplu in amenajare. Mobilierul este realizat integral la comanda, in culori deschise si nuante de lemn, pentru o atmosfera aerisita cu influente scandinave.
Si in dormitor peretii au fost vopsiti in acelasi joca geometric de culori pastelate. Covorul in nuantele marii adauga si el replici in aceasta poveste despre calmul si caldura unei famiilii fericite in caminul ei. Plantele joaca un rol important, aduc viata si verde, clientii sunt mari iubitori de plante.
In camera copilului tablia in panouri arcuite tapitate in stofa turcoaz este piesa aduce dinamism si spirit ludic. Etajera din placaj este versatila, pentru ca suportii de polite s epot muta oriunde.
Tones of Macarons este un apartament in culori deschise, pastelate.
ClientTones of Macarons Apartment
LocațieBucurești
An2019
Suprafață100mp
StatusÎn proces de implementare
Design interior apartament

Tones of Macarons

O poveste desenată în pasteluri, această este descrierea potrivită pentru amenajarea apartamentului Tones of Macarons. Tonurile proaspete se regăsesc în întregul spațiu și aduc o atmosferă primăvăratică în fiecare zi. Clienții noștri își doreau un spațiu primitor și călduros. Noi l-am obținut combinând un stil modern, luminos, deloc încărcat, cu nuanțe subtile de culoare.

Lucrarea realizata de pictorul Iuliana Florea Lucan din camera de zi completeaza perfect paleta cromatica.

Camera de zi

Living-ul ocupă un spațiu generos, care a permis o separare față de zonele de acces către dormitoare. Am creat, astfel, o extindere a holului de la intrare.

Cum? În primul rând prin crearea unui “monobloc” din mobilier, care să funcționeze pentru ambele camere. Pe partea cu livingul are rol de biblioteca, iar spre hol având rolul unui corp închis de depozitare.

Între cele două elemente de mobilier separatoare am construit un perete de rigips îngust, că închidere laterală pentru corpul de mobilier și astfel încât ușa glisantă să se poată opri în ceva mai rigid că structura.

Prin pozitionarea bibliotecii spre hol, am eliberat ceilalți pereți din living, lăsând astfel spațiul să respire. 

Canapeaua este modulară, se poate compune în mai multe feluri și se poate transformă și în pat. Această reprezintă principala pată de culoare a camerei de zi.

Accentele de metal vopsit negru reprezintă niște elemente grafice care completează și subliniază tonurile pastelate in design-ul interior al acestui apartament.

Spațiul liber din dreptul ferestrelor înalte a fost perfect pentru poziționarea zonei de dining. Masă cu blat din lemn masiv și corpul de iluminat de deasupra să dau un mic accent industrial living-ului.

Că elemente decorative la pereți, am propus niște compoziții cu dreptunghiuri, realizate din vopsea colorată, în nuanțe calde, pastelate.

Bucataria

În design-ul interior al bucătăriei am optat pentru un mobilier puțîn mai clasic. Fronturile sunt profilate, dar liniile ramelor sunt simple, drepte, pentru a nu ieși, totuși, din zona de design modern.

Am propus și aici o mică zona de luat masa, căreia i-am creat un spațiu special, separat de frontul de lucru. Folosindu-ne de vopsea colorată și de niște rame rotunjite de lemn, am tansformat acest spațiu în centrul de interes al încăperii. 

Plantele suspendate curgătoare dau o senzație de liniște și de relaxare, aducând un aer fresh spațiului.

Că materiale, am folosit lemn masiv, mdf vopsit și câteva accente metalice.

Dormitoarele

Pentru amenajarea dormitorului matrimonial am preluat câteva elemente de design care se regăsesc în living. Chenarele colorate de pe peretele opus patului se compun frumos alături de comodă cu sertare. Un panou de sticlă, cu cadru metalic, separă patul de intrarea în baie. Accentele de negru se întâlnesc și aici, întregind design-ul.

Plantele completează paleta de culori pastelate din proiectul nostru Țoneș of Macarons. Colțul de citit este un loc perfect pentru amplasarea unei plante de dimensiune mai mare. Alături de lampa suspendată cu suport de plante integrat, palmierul creează o atmosfera liniștitoare.

Comodă și noptieră au niște detalii drăguțe. Ele se compun dintr-o parte separată din lemn, iar cealaltă din mdf vopsit.

Am folosit și aici lemnul, pentru a oferi mai multă căldură încăperii.

Corpul de depozitare înalt se închide pe lateral cu o mică etajeră. În felul acesta, atunci când intri în dormior, el nu mai apare că un volum masiv și apăsător.

Camera celui mic schimbă puțîn registrul și îl mută într-o notă mult mai jucăușă.

Tăblia patului este formată din mai multe module cu forme rotunjite. Am ales verdele că nuanță pentru tapițerie, pentru că este culoarea preferată a celui mic.

Etajeră este formată dintr-un panou perforat din placaj de lemn. Polițele stau pe niște cilindri de lemn, fixați în perforatiile panoului. Ele se pot mută în orice poziție dorită.