Tones of Macarons

LocațieBucurești
An2019
Suprafață100mp
EchipaAna Vasile, Alexandra Stamate
FotografiiAlexandru Prodan
Design interior apartament

Tones of Macarons

O poveste desenată în pasteluri, această este descrierea potrivită pentru amenajarea apartamentului Tones of Macarons. Tonurile proaspete se regăsesc în întregul spațiu și aduc o atmosferă primăvăratică în fiecare zi. Clienții noștri își doreau un spațiu primitor și călduros. Noi l-am obținut combinând un stil modern, luminos, deloc încărcat, cu nuanțe subtile de culoare.

Lucrarea realizata de pictorul Iuliana Florea Lucan din camera de zi completeaza perfect paleta cromatica.

Camera de zi

Living-ul ocupă un spațiu generos, care a permis o separare față de zonele de acces către dormitoare. Am creat, astfel, o extindere a holului de la intrare.

Cum? În primul rând prin crearea unui “monobloc” din mobilier, care să funcționeze pentru ambele camere. Pe partea cu livingul are rol de biblioteca, iar spre hol având rolul unui corp închis de depozitare.

Între cele două elemente de mobilier separatoare am construit un perete de rigips îngust, că închidere laterală pentru corpul de mobilier și astfel încât ușa glisantă să se poată opri în ceva mai rigid că structura.

Prin pozitionarea bibliotecii spre hol, am eliberat ceilalți pereți din living, lăsând astfel spațiul să respire. 

Canapeaua este modulară, se poate compune în mai multe feluri și se poate transformă și în pat. Această reprezintă principala pată de culoare a camerei de zi.

Accentele de metal vopsit negru reprezintă niște elemente grafice care completează și subliniază tonurile pastelate in design-ul interior al acestui apartament.

Spațiul liber din dreptul ferestrelor înalte a fost perfect pentru poziționarea zonei de dining. Masă cu blat din lemn masiv și corpul de iluminat de deasupra să dau un mic accent industrial living-ului.

Că elemente decorative la pereți, am propus niște compoziții cu dreptunghiuri, realizate din vopsea colorată, în nuanțe calde, pastelate.

Bucataria

În design-ul interior al bucătăriei am optat pentru un mobilier puțîn mai clasic. Fronturile sunt profilate, dar liniile ramelor sunt simple, drepte, pentru a nu ieși, totuși, din zona de design modern.

Am propus și aici o mică zona de luat masa, căreia i-am creat un spațiu special, separat de frontul de lucru. Folosindu-ne de vopsea colorată și de niște rame rotunjite de lemn, am tansformat acest spațiu în centrul de interes al încăperii. 

Plantele suspendate curgătoare dau o senzație de liniște și de relaxare, aducând un aer fresh spațiului.

Că materiale, am folosit lemn masiv, mdf vopsit și câteva accente metalice.

Dormitoarele

Pentru amenajarea dormitorului matrimonial am preluat câteva elemente de design care se regăsesc în living. Chenarele colorate de pe peretele opus patului se compun frumos alături de comodă cu sertare. Un panou de sticlă, cu cadru metalic, separă patul de intrarea în baie. Accentele de negru se întâlnesc și aici, întregind design-ul.

Plantele completează paleta de culori pastelate din proiectul nostru Țoneș of Macarons. Colțul de citit este un loc perfect pentru amplasarea unei plante de dimensiune mai mare. Alături de lampa suspendată cu suport de plante integrat, palmierul creează o atmosfera liniștitoare.

Comodă și noptieră au niște detalii drăguțe. Ele se compun dintr-o parte separată din lemn, iar cealaltă din mdf vopsit.

Am folosit și aici lemnul, pentru a oferi mai multă căldură încăperii.

Corpul de depozitare înalt se închide pe lateral cu o mică etajeră. În felul acesta, atunci când intri în dormior, el nu mai apare că un volum masiv și apăsător.

Camera celui mic schimbă puțîn registrul și îl mută într-o notă mult mai jucăușă.

Tăblia patului este formată din mai multe module cu forme rotunjite. Am ales verdele că nuanță pentru tapițerie, pentru că este culoarea preferată a celui mic.

Etajeră este formată dintr-un panou perforat din placaj de lemn. Polițele stau pe niște cilindri de lemn, fixați în perforatiile panoului. Ele se pot mută în orice poziție dorită.