Smooth Memphis

An2019
Suprafață100mp
StatusFinalizat
LocațieBucurești
Echipa Alexandra Nastase, Alexandra Stamate
Amenajare apartament

Smooth Lines

O amenajare feminină, unitară, cu accente de culori delicate și multă lumina. Așa putem să povestim în câteva cuvinte proiectul Smooth Lines. Situat în centrul Bucurestului, acest apartament urmează să devină căsuța unei familii tinere și pline de viață.

Zona Open Space

Zona de zi este formată dintr-un open-space generos, plin de lumina. Această cuprinde bucătăria, dining-ul și partea de living. Bucătăria este destul de spațioasă și bine organizată, cu multe spații de depozitare. Culorile folosite sunt contrastate de placarea din Mdf negru a grizii pe toată lungimea. Un mic perete și o insula separată living-ul de bucătărie. Pentru a crea o unitate între cele două zone, am decis să combinăm mobilierul insulei cu cel al TV-ului și să folosim forme curbate cu fronturi frezate.  În fața acestui ansamblu, se află canapeaua, foarte comodă și încăpătoare. Cele două corpuri de iluminat din spate împreună cu panoul circular sunt elemente care aduc un plus în design.

Zona de dining se află în apropierea canapelei. Masă are un blat din lemn masiv, finisat neuniform cu picioare de sticlă. Locurile de stat sunt împărțite între scaune și o bancheta cu spații de depozitare . Perete din spatele banchetei este vopsit într-o lavabilă decorativă. Acesta nu încarcă spațiul și menține atmosfera calmă și luminoasă a apartamentului. Mai multe cadre metalice și polițe sunt poziționate în tot acest spațiu. Ele au un rol functioal pentru depozitare, dar și estetic în cadrul proiectului de design.

Dormitoarele

Cele două dormitoare sunt încăpătoare și urmează tematică întregului apartament. Dormitorul matrimonial cuprinde și o zonă de dressing deschisă. Spațiile de depozitare ocupă o suprafață destul de mare din spațiu, însă jocul de culori și volume aduc un plus de design în atmoserfera generală. Oglinzile joacă și ele un rol importat. Rolul lor este atât funcțional, dar sunt și un truc prin care camera pare mai mare și mai luminoasă. Patul este tapițat, cu o tablie lată, iar în spatele sau, peretele are o grafică similară cu cel din zona de dining.

În dormitorul copilului am dorit să creăm un spațiu cât mai curat și aerisit. Am integrat patul în ansamblul de dulapuri pentru depozitare, iar rezultatul a fost o compoziție legată, funcțională, dar în același timp și jucăușă, sub formă unei căsuțe. Pe peretele opus se află biroul cu câteva rafturi suspendate și o banchetă. Literele luminoase din neon îmbie orice copil la joacă, iar lângă fereastră am lăsat o zona pe care am aplicat o vopsea specială care permite desenarea direct pe perete.

Iluminatul apartamentului

Aproape în tot apartamentul, cel mai comun și cel mai de impact element este iluminatul. Mai exact o înșiruire de sine negre, dispuse în mod optim pentru a acoperi întreagă suprafață. Pe aceste sine sunt montate multe reflectoare, cu o formă dreptunghiulară foarte grafică și bine definită. În completarea acestor sine, vin câteva aplice cu brațe lungi și frme circulare. Alte corpuri suspendate, destul de simple evidențiază anumite zone, precum dining-ul și insula.

Cele doua bai

Apartamentul este prevăzut cu două grupuri sanitare, cam de acceași suprafață. Prima baie, este cea cu acces din hol. Aici am mers pe un stil mai masculin, în nuanțe de gri închis combinate cu lemn natur. Cadrele metalice negre sunt elemente care aduc un aer industrial și masculin. A două baie, cea din dormitorul matrimonial, merge pe un feeling mai feminin, în culori mai deschise și accente de roz.