City Zen

Iluminat propus in proiectul nostru City Zen
ClientCity Zen
LocatieBucuresti
An2020
Suprafata50 mp
StatusIn proces de implementare
Amenajarea apartamentului

City Zen

O oaza de liniste in mijlocul agitatiei orasului, asta am vrut sa cream prin amenajarea apartamentului City Zen. Situat intr-un complex de blocuri noi, in zona Barbu Vacarescu, apartamentul va fi dat spre inchiriere unor oameni care-si doresc un spatiu modern si elegant.

Amenajarea apartamentului 

Bucataria si living-ul formeaza openspace-ul generos. Cele doua zone sunt separate vizual printr-un panou metalic, care mascheaza spatele canapelei. Pe langa nuantele neutre linistitoare, care domina amenajarea, dinamica este data de insertiile metalice negre. Ele se gasesc la elementele decorative, la corpurile de iluminat sau chiar la piesele de mobilier. 

Compozitia grafica de pe peretele cu biblioteca este realizata din platbanda subtire metalica, vopsita electrostatic. Aceasta reprezinta punctul de interes al camerei.  Corpul de iluminat minimalist ales pentru zona de luat masa, compozitia cu oglinda de la intrare contribuie la acest joc grafic si impreuna creeaza o unitate a designului.

Planul apartamentului ne-a permis sa cream foarte multe spatii de depozitare, tratate cat mai neutru, astfel incat sa nu iasa in evidenta si sa para apasatoare. 

Masa de dining este pozitionata central in zona de bucatarie. Acest lucru a condus catre ideea de simetrie, pe care o putem vedea la corpurile de depozitare de aici. Fronturile gri ale corpurilor suspendate sunt combinate cu textura de lemn, la cele joase. Ca backsplash am folosit foaia de aluminiu, pentru a da zonei un aer modern, urban. 

Tonurile neutre predominante sunt indulcite de nuantele de albastru si roz, pe care le intalnim la canapea, la scaunele de dining si la fotoliul din living.

Apartamentul contine si o mica terasa inchisa, unde am pozitionat zona de birou. Faptul ca este separata de living ajuta la crearea acelei atmosfere de intimitate atat de necesare unui spatiu de lucru. Spatiul este gandit in tonuri inchise (singurul loc din apartament in care regasim acest gri inchis), pentru a marca si mai mult aceasta zona. 

Dormitorul este gandit in nuante calde si luminoase. Si aici spatiul a permis crearea mai multor corpuri de depozitare, precum si o mica masa de toaleta. Dressingul de langa pat are fronturi cu cadru metalic si sticla fumurie sablata. Tablia patului este realizata din mdf vopsit si frezat.