Brisa Azul

LocatieBucuresti
An2020
Suprafata170 mp
StatusFinalizat
EchipaAlexandra Nastase, Alexandra Stamate
Credite fotoAlexandru Prodan
Design interior apartament

Brisa Azul

Cu o suprafață generoasă de 170mp, apartamentul Brisa Azul devine locuința perfectă pentru o familie formată din patru membrii. Suprafața este împărțită într-un open-space spațios, format din living, zona de bucătărie și cea de dining, trei dormitoare și trei băi. 

Zona de zi

Elementul principal pentru designul interior al zonei de zi este livingul. Canapeaua de culoare azul ne duce cu gândul la relaxare și la zilele însorite de vară – de aici si numele apartamentului Brisa Azul. Fundalul este format din elemente riflate din lemn stratificat, care urmăresc forma rotunjită a peretelui. Mobilierul constă într-un  mix de materiale și texturi precum : metal, oglindă fumurie, accente de lumină și pattern-uri de textile la nivelul fronturilor. 

Bucătăria și zona de dining sunt poziționate în același spațiu, iar elementul de legătură este insula. Cu dublu rol : spațiu de gătit și loc de luat masa, insula devinde un element important în procesul de design. Sertarele cu fronturile frezate oferă un extra spațiu pentru depozitare, iar structura metalică ridică de la sol toată construcția, care pare că plutește. Masa de dining este poziționată în continuare, iar corpurile suspendate creează un accent frumos de lumină. 

La nivelul corpurilor de depozitare, am folosit materiale precum mdf vopsit și placări cu furnir de stejar. Pereții sunt și ei placați cu Onyx translucid, scos în evidență de un iluminat led din spate. 

 

Zona de noapte

 

Cele trei dormitoare se împart în dormitorul matrimonial, camera copiilor și dormitorul de oaspeți, care are rol și de birou.

Designul interior pentru dormitorul matrimonial este bazat pe un design simplu și aerisit, care redă o atmosferă liniștitoare. La nivelul pereților am optat pe un model de tapet în nuanțe de griuri. Patul este tapițat cu un model de stofă roze, caldă. Culoarea luminoasă a draperiilor completează gama cromatică, iar texturile de oglindă și modelul finisajelor se combină frumos în această oază de liniște.

Dormitorul copiilor este cea mai jucăușă cameră din casă, cu mix-uri de forme curbe, culori mai puternice și printuri amuzante. Cele două paturi sunt separate, unul dintre ele fiind suspendat. Astfel se creează o zona perfectă pentru joacă.

Dormitorul de oaspeți urmărește ambele tematici ale celor două dormitoare prezentate mai sus : forme jucăușe, accente de culoare și o atmosferă relaxantă. Elementul principal este tăblia tapițată, realizată din module cu diferite înălțimi.  

Cele trei băi vin în completarea dormitoarelor. Designul interior pentru baia matrimonială este elegant, cu placări ceramice de dimensiuni mari în zona căzii free standing, și texturi 3d la nivelul plăcilor de faianță.

Baia copiilor este plină de culoare, în aceleași nuanțe de albastru și galben pe care le găsim și în dormitor. Formele curbe se regăsesc la oglinzi, iar tapetul de la nivelul cazii animă atmosfera.