Fiecare designer din lume are in portofoliul sau cel putin un scaun. Sunt sute sau chiar mii de modele pe piata, de ce sa te limitezi la un singur fel pentru locul de luat masa?

Tehnica mix and match nu este complicata deloc, atata timp cat alegi scaune interesante din punct de vedere al designului sau scaune simple si atat. Adica fara kitchuri. Fiecare model va trebui sa adauge un plus de stil amenajarii interioare.

Mix and Match
Cu scaunele Eames Plastic nu poti da gres niciodata. Se potrivesc in aproape orice combinatie si sunt foarte comode. Le gasiti la Intro Design

Poti chiar sa reconditionezi scaunele vechi: daca sunt din lemn slefuieste-le si aplica un bait de protectie sau o vopsea intr-o culoare vesela.

Mix and Match (8)
Scaun Eames, ca tot il laudam, un scaun de lemn verde ca pata de culoare si un scaun Thonet din lemn curbat, un alt design-icon= o combinatie reusita
Mix and Match (5)
Daca esti o fire vesela si nonconformista, alege o culoare vie pentru unul dintre scaune. Te va binedispune de fiecare data cand il vei vedea!

 

Daca vrei sa mergi pe un stil industrial, este cu atat mai usor: gaseste cateva scaune de atelier si combina-le cu unele mai comode si eventual mai colorate.

Mix and Match (6)

Poti sa combina scaunele cu o bancheta sau o canapea si te poti juca cu printurile si culorile tapiteriilor.

Mix and Match (9)
O amenajare eleganta, pe tonuri neutre si calde, cu scaune tapitate.
Mix and Match 10
 Scaunele si bancheta in culori vesele sunt „cumintite” de scaunele Ghost by Philippe Starck din policarbonat transparent, dar cu o forma clasica. Just another design icon!

Mix and match-ul scaunelor va fi condimentul perfect pentru diningul tau, dar asta nu inseamna ca poti neglija celelalte elemente importante: masa si lampa. Poti alege scaune din acelasi model, dar de culori diferite, si o lampa de accent. Daca scaunele suntdin lemn sau metal in culorile naturale ale materialelor, poti adauga culoare amenajarii optand un corp de iluminat colorat.
Masa este recomadandat sa fie mai simpla, fie ca mergi pe un stil mai clasic fie ca designul este modern, asa incat sa lase combinatia scaunelor sa iasa in evidenta.

Mix and Match 12
Scaunele Seria 7 by Arne Jacobsen si masa cu design mid-century sunt complementate de candelabrele stilizate in diverse culori
Mix and Match 11
Combinatie de clasic si modern: scaune din lemn sculptat tapitate cu piele si scaunele Panton, primele din lume realizate din plastic turnat (le gasiti tot la Intro) . Masa si lampa au un design simplu si curat. 
Mix and Match (3)
Incheiem tot cu scaunele Eames Plastic…si cu un candelabru superb.

Imagini prin trendland.com, houzz.com, thenestingowl.blogspot.com, shelterness.com

 

About the author

Arhitect de Interior

Recent Works

design interior bucuresti