Intre 17 si 21 septembrie 2013, a avut loc la Romexpo cel mai mare targ de mobilier din Romania. Am descoperit printre cei peste 300 de producatori adevarate comori, si ne-am confirmat inca o data faptul ca designul de interior se indreapta in directia potrivita.

Am gasit la sectiunea Design standuri ale tinerilor designeri entuziasti care ne-au intampinat cu idei care mai de care mai nastrusnice, cu standuri primitoare si jucause, cu obiecte de la care nu vroiai sa-ti mai iei ochii. La standurile de mobilier clasic am descoperit cateva fotolii confortabile, si am rasfoit cataloagele de materiale. Ne-a placut directia spre care tindeau unele firme producatoare de mobilier, aceea de a folosi materiale mai moderne, textile, imprimeuri, pentru modelele de mobilier clasice si confortabile. Un exemplu perfect in acest sens este noua colectie a celor de la European Heritage, Upholstery by Quadra.

La standul Dizainar nu ne-am putut hotari prea usor ce sa cumparam. Am oscilat intre cuierele cu animalute haioase, lampile crosetate, pernutele sau ceasurile cu modele traditionale.

Design romanesc la standul Dizainar

 Renul Stan si ariciul Hagi ne-au inveselit ziua

Design romanesc la standul Dizainar

Perdelele diafane Care?Cutare

Design romanesc la standul Dizainar

Lampi crosetate cu iz de traditional

La sectiunea Design ne-au intampinat din nou creatiile Irinei Neacsu, scaunele mustacioase, pernutele zane, pernutele pisicoase si tot felul de personaje inedite.

Scaune the CraftLab

Scaune Spring si Draga, The Craft Lab

Perne decorative the craft lab

Blue Fairy, Red Fairy, Pink Fairy – The Craft Lab

Ne-a placut foarte mult colectia Enjoy Living by MobilaDalin.ro. Canapele cu modele traditionale, fotolii cu imprimeuri foarte colorate, alturarea de blanuri si materiale textile ne-au facut sa ne amintim ca designul de interior inseamna in primul rand curajul de a iesi din tipare, inovatie continua si cat mai multa inspiratie.

Colectia Enjoy Living by Mobila Dalin

Colectia Enjoy Living by mobila dalin

Colectia Enjoy Living by mobiladalin

Am cautat inspiratie si pentru proiectul nostru in curs de desfasurare, un apartament interbelic de pe Bulevardul Dacia. Am gasit piese de mobilier elegante, fotolii confortabile, tapiterii de scaune inedite, totul lucrat cu o atentie desavarsita.

Mobilier clasic la targul BIFE

 

Amenajare apartament clasic BucurestiAmenajare apartament in stil clasic Bulevardul Dacia

Targul de mobilier ne-a lasat o impresie cat se poate de placuta, in special prin prezenta atator idei la standurile de Design, care speram ca pe viitor sa se concretizeze in colectii si in amenajari interioare de cea mai inalta calitate.

About the author

Arhitect de Interior

Recent Works

design interior bucuresti