Zonele open-space sunt de multe ori preferate in amenajarile moderne datorita deschiderii si senzatiei de vast pe care o ofera. Arhitectura complexelor rezidentiale noi configureaza foarte des astfel de spatii, dar ideea de open-space devine cunoscuta si blocurilor mai vechi: noii si tinerii proprietari ai apartamentelor din perioada comunista incearca sa transforme spatiul de locuit prin spargerea peretilor si unificarea camerelor- bucataria cu livingul sau livingul cu un dormitor pentru un spatiu de zi mai mare.

De multe ori insa se simte nevoia unei zonificari vizuale a open-space-ului, fara a renunta la ideea de spatiu mare si deschis.
Iar pentru asta exista o multime de solutii sub forma separatoarelor de camera.

O varianta des intalnita pentru separarea spatiilor in zona de zi este biblioteca deschisa pe ambele parti: poate separa livingul de dining sau bucataria de restul spatiilor.


Pentru o separare mai transparenta si decorativa, puteti opta pentru panouri: traforate, cu motive geometrice sau florale, moderne sau traditionale.
Panoul poate aveasi rol de perete tv, iar tv-ul se poate monta pe un suport rotativ astfel incat sa poata fi privit din ambele zone.




Perdelele din franjuri sunt o solutie eleganta si foarte simplu de montat. Le gasiti in diverse culori, dar ar trebui sa alegeti o culoare neutra sau una care se regaseste in amenajare. In acest caz separatorul nu este un accent, deci nu trebuie sa atraga prea mult atentia asupra sa.


O alta varianta sunt panourile agatate, care pot fi foarte designish si deveni un element de accent pentru incapere. In plus, puteti „depozita” carti, reviste sau alte obiecte. In cazul acesta insa va trebui sa alocati un buget mai mare amenajarii.



Pentru o separare opaca, mai ales in cazul garsonierelor unde vreti sa separati spatiul de dormit de retul incaperii, alegeti panouri pline din lemn. Daca mergeti pe un stil romantic shabby chic, puteti crea separarea folosind usi vechi, reconditionate.



Puteti realiza singuri un panou separator: din sfoara, ate colorate, elemente din pansa cusuta pe diverse cadre sau tulpini de copaci. Puneti-va imaginatia la incercare si gasitit o varianta potrivita pentru casa voastra!



Surse foto:decoist.com, bebitalia.com, indecora.com, mommynoire.com, pinterest.com, furnituretrendzona.com