Zonele open-space sunt de multe ori preferate in amenajarile moderne datorita deschiderii si senzatiei de vast pe care o ofera. Arhitectura complexelor rezidentiale noi configureaza foarte des astfel de spatii, dar ideea de open-space devine cunoscuta si blocurilor mai vechi: noii si tinerii proprietari ai apartamentelor din perioada comunista incearca sa transforme spatiul de locuit prin spargerea peretilor si unificarea camerelor- bucataria cu livingul sau livingul cu un dormitor pentru un spatiu de zi mai mare.
separatoare camera (5)

De multe ori insa se simte nevoia unei zonificari vizuale a open-space-ului, fara a renunta la ideea de spatiu mare si deschis.
Iar pentru asta exista o multime de solutii sub forma separatoarelor de camera.

separatoare camera (12)
Cand biblioteca este separator de camera va avea o vizibilitate mare, asa ca acordati multa atentie decorarii ei cu carti si accesorii

O varianta des intalnita pentru separarea spatiilor in zona de zi este biblioteca deschisa pe ambele parti: poate separa livingul de dining sau bucataria de restul spatiilor.

separatoare camera (7)
Incercati sa pastrati si spatii mai putin incarcate cand aranjari obiectele in biblioteca: astfel veti pastra senzatia de transparenta intre spatii
separatoare camera (15)
Aici biblioteca este dubla si gliseaza pe sina din plafon: spatiul poate fi complet sau doar partial inchis.

Pentru o separare mai transparenta si decorativa, puteti opta pentru panouri: traforate, cu motive geometrice sau florale, moderne sau traditionale.
Panoul poate aveasi rol de perete tv, iar tv-ul se poate monta pe un suport rotativ astfel incat sa poata fi privit din ambele zone.
separatoare camera 22

Separator camera
Panouri din lemn traforat cu motive geometrice
separatoare camera (9)
Panou din stinghii orizontale pentru separarea diningului
separatoare camera (4)
Panoul cu rol de suport tv
separatoare camera (18)
Panou traforat decorativ din lemn vopsit alb. Gasiti mai multe imagini in portofoliul nostru.

Perdelele din franjuri sunt o solutie eleganta si foarte simplu de montat. Le gasiti in diverse culori, dar ar trebui sa alegeti o culoare neutra sau una care se regaseste in amenajare. In acest caz separatorul nu este un accent, deci nu trebuie sa atraga prea mult atentia asupra sa.

separatoare camera (11)
Separare subtila cu franjuri albe intr-un decor predominat alb
separatoare camera (10)
Franjuri contrastante cu albul peretilor, dar in acceeasi gama de culori ca si restul amenajarii

 

O alta varianta sunt panourile agatate, care pot fi foarte designish si deveni un element de accent pentru incapere. In plus, puteti „depozita” carti, reviste sau alte obiecte. In cazul acesta insa va trebui sa alocati un buget mai mare amenajarii.

separatoare camera (17)
Airflake Pocket by Abstracta. Panou modular fonosabsorbant din fetru, poate fi folosit pentru depozitarea revistelor sau cartilor, agatat de plafon ca separator de camera sau direct pe perete ca decoratiune. Mai multe detalii gasiti aici.

 

separatoare camera (20)
Airflake pocket by Abstracta
separatoare camera (2)
Softwall by B&B Italia. Separator si depoziatre de carti si reviste realizata din fetru pe structura de aluminiu. Mai multe detaliii aici.

Pentru o separare opaca, mai ales in cazul garsonierelor unde vreti sa separati spatiul de dormit de retul incaperii, alegeti panouri pline din lemn. Daca mergeti pe un stil romantic shabby chic, puteti crea separarea folosind usi vechi, reconditionate.

separatoare camera (16)
Panou din scanduri de stejar albit, ideal pentru un stil shabby chic
separatoare camera 22
Separare prin panouri de usa montate pe o sina in plafon. Astfel panourile se pot muta in functie de situatie.
separatoare camera (24)
Diverse tesaturi cu diverse imprimeuri cusute pe inele agatate de plafon.

Puteti realiza singuri un panou separator: din sfoara, ate colorate, elemente din pansa cusuta pe diverse cadre sau tulpini de copaci. Puneti-va imaginatia la incercare si gasitit o varianta potrivita pentru casa voastra!

separatoare camera (25)
Separator din tulpini: contrast intre elemente naturale neprelucrate si stilul modern al amenajarii
separatoare camera (23)
Rame de geamuri agatate de plafon: un element ludic si amuzant

 

separatoare camera (13)
Colaj din diverse panouri de tip palet

Surse foto:decoist.com, bebitalia.com, indecora.com, mommynoire.com, pinterest.com, furnituretrendzona.com

About the author

Arhitect de Interior

Recent Works

design interior bucuresti