Interiorul unei case trebuie sa spuna povestea celor ce o locuiesc, fie prin stil personal, decoratiuni adunate de-a lungul timpului din calatorii, fie prin piese handmade sau fotografii personale expuse intr-un mod estetic.
Decorarea unui perete cu poze de familie va adaga o nota foarte personala si intima casei tale, iar procedeul nu este nici complicat, nici costisitor.
Locul
Decide pe care perete vei realiza compozitia de fotografii. Pentru ca va fi destul de incarcat vizual, poate ar fi bine sa alegi un spatiu mai liber, cum ar fi holul sau casa scarii, unde sa nu ai alte elemente vizuale care sa concureze cu compozitia ta.
Stilul
Cum iti place mai mult? Aliniat, ordonat, simetric sau o dezordonat intr-un mod controlat?
Indiferent ce alegi, incearca sa gasesti o trasatura comuna care sa uneasca aceasta elementele compozitiei: poate fi aceeasi gama cromatica a pozelor, acceasi culoare sau forma a ramelor sau aceeasi distanta intre rame.
Rezolutia fotografiilor
Este important ce fotografii bune din punct de vedere tehnic (adica sa fie clare si bine incadrate) si expresive, sa te reprezinte pe tine si pe apropiatii tai. Fii atent si la rezolutie: pentru ca imaginea sa se vada bine, nepixelata, ar fi indicate imagini de minim 150 dpi. Asta in cazul in care imaginile sunt A4 sau mai mici. Pentru dimensiuni mai mari de A3, imaginea ar trebui sa aiba o rezolutie de 300dpi.
Noi recomandam de asemenea sa editezi fotografiile inainte de printare: le poti mari contrastul, luminozitatea, saturatia pentru un efect dramatic sau le poti adauga filtre de culoare pentru un efect vintage. Exista mai multe programe pentru acest lucru, de la Photoshop la Photoscape si Lightroom, dar cel mai bine ar fi sa apelati la un specialist in editare foto.
Optiunile de materiale pentru print sunt destul de multe: puteti folosi ca suport hartie sau cartoane cu diferite texturi , panza, lemn.
Ramele
Incearca sa alegi rame usor de manevrat astfel incat sa poti inlocui usor pozele. De asemenea, este important ca peretele sa arate ca o compozitie finalizata, fara a lasa impresia ca oriunde ai mai adauga o rama, rezultatul ar fi acelasi.
Sfatul nostru este urmatorul: aseaza pe pardoseala o bucata mare de hartie si aranjeaza ramele pana iti place compozitia. Apoi traseaza cu un creion contururile lor pe hartie, lipeste hartia pe perete cu banda adeziva si marcheaza cu un cui locurile pentru agatatori.
In caz ca vrei sa schimb pozele des si usor si nu vrei sa dai gauri in perete, vopseste o portiune cu vopsea magnetica. Poti crea o compozitie jucausa din poze printate pe suport magnetic sau prinse cu magneti direct pe perete.
Imagini prin Houzz.com