Apartamentul amenajat este de tip duplex, cu open space la parter şi trei camere la etaj. Acesta a fost preluat de către proprietari complet finisat. În proiectul nostru am păstrat finisajele existente, intervenind doar asupra vopsitoriei și înlocuind ușile interioare de la parter cu unele filomuro. În această amenajare am îmbinat armonios zona de dining și bucătăria într-un concept open space cu un design interior aerisit și minimalist, într-o paletă de nuanțe calde.
Am profitat de sursele de lumină naturală ale apartamentului, folosindu-le ca puncte de reper în amplasarea zonelor principale de interes. Am folosit câteva trucuri de design pentru a integra toate aspectele de design și utilitate dorite de clienții noștri.
Mixurile de nuanțe contrastante și texturi sunt două dintre trendurile pe care le-am aplicat.
Combinația de texturi și nuanțe este inspirată din tonurile pe care le găsim în zonele de plajă: alb, bej, tonuri crem sau nuanțe naturale de lemn. Contrastul în spațiu este dat de accentele de negru și corpurile de iluminat cu aspect modern, industrial, de deasupra mesei de dining. Am construit mixul de corpuri de iluminat cu atenție, astfel încât să conturăm acea ambianță calmă, primitoare, difuză și plăcută pe care ne-am dorit-o.
În open space, am conceput o insulă multifuncțională care servește atât ca spațiu pentru prepararea mâncării, cât și ca zonă de servire sau bar. Atât insula, cât și masa de dining funcționează ca delimitări ale bucătăriei față de zona de living. Insula conține spații de depozitare pe ambele părți, astfel încât să deservescă și zona de luat masa.
Am conceput o zonă de dining generoasă, pentru a putea integra o masă extensibilă, care să acomodeze până la 10 persoane. Cele două corpuri de iluminat de deasupra acesteia contribuie la senzația de zonă „paravan” pe care ne-am dorit să o creăm.
Am poziționat masa astfel încât să beneficieze din plin de lumină naturală și am adăugat câteva obiecte de decor minimaliste pe care clienții le pot repoziționa ușor într-o altă zonă a casei.
Unul dintre artificiile noastre preferate folosite în acest spațiu este utilizarea ușilor mascate fără toc pe un perete de aceeași nuanță ca cea a mobilierului. Astfel, am păstrat unitatea vizuală și am evitat acea senzație de spațiu fragmentat. Monoblocul de culoare rezultat adâncește spațiul din openspace și servește ca fundal pe care se proiectează insula.
Camera de zi este, așa cum îi spune și numele, camera în care petrecem cel mai mult timp acasă. Ne-am dorit ca zona de living să reflecte cu adevărat conceptul de open space, dând impresia de deschidere luminoasă și având inserții inspirate de natură și elemente organice.
Canapeaua este una dintre piesele centrale ale acestui spațiu. Am ales-o într-o nuanță de baby blue desaturat, care să creeze un contrast delicat cu restul culorilor deschise și calde din paleta cromatică.
Am completat amenajarea cu obiecte de decor mici și delicate, precum și corpuri de depozitare în tonuri închise, contrastante.
Ne bucurăm să vedem materiale naturale integrate în casele clienților noștri. Texturile și culorile organice pot fi incorporate divers într-o amenajare. De la parchet și piese de mobilier, până la corpuri mari și accesorii precum scări, riflaje sau placaje pentru pereți, există numeroase moduri în care poți aduce natura în spațiul tău de locuit.
În cazul acestui proiect, am ales să placăm pereții cu plăci de lemn de mari dimensiuni și să construim scara din același material pentru a da impresia de contopire a elementelor.
Pentru a da dimensiune spațiului, dar totuși a păstra aspectul armonios și minimalist, am optat pentru accente exclusiv de culoare deschisă, asemenea tavanului și pereților din zona neplacată.
Dormitorul este una dintre camerele pe care ne place cel mai mult să le amenajăm. Mai ales atunci când avem de integrat mai multe zone funcționale într-un singur spațiu nu foarte generos, ne bucurăm să acceptăm această provocare.
În acest dormitor, am optat pentru un stil minimalist cu influențe moderne. Paleta de culori este pastelată, cu accente cromatice contrastante de albastru și negru.
Pentru a crea o zonă separată pentru dressing și depozitare, am folosit un corp de mobilier înalt pe post de „perete despărțitor”, care servește și ca tăblie a patului.
Unul dintre elementele noastre preferate din acest spațiu sunt lămpile suspendate de deasupra patului, care adaugă o tușă feminină amenajării, regăsită și în obiectele de decor de mici dimensiuni.