Apartamentul pe care l-am numit La Vie en Beige are o suprafață de 75 mp și cuprinde un open-space cu living și bucătărie, un dormitor cu dressing, o baie, un hol de intrare și un birou amenajat într-un spațiu care inițial era gândit ca o cămară atașată bucătăriei.
Clienții sunt un cuplu tânăr, el lucrează de acasă destul de mult și avea nevoie de un birou permanent pentru o stație și monitoare; deoarece un birou în living ar fi dezechilibrat atmosfera de liniște și armonie pe care o doreau ca vibe, am decis împreună să amenajăm biroul în spațiul dedicat cămării, astfel încât să poată fi închis cu o ușă glisantă pentru a avea liniște și intimitate în ședințele online de la muncă.
Am optat pentru o închidere cu o ușă glisantă de sticlă, pe care am continuat-o cu o oglindă pe peretele adiacent, păstrând aceeași estetică pentru a crea o compoziție unitară între sticlă și oglindă. Spațiul cămară era gândit inițial să fie deschis, deci nu avea nici o aerisire; am adăugat grile de ventilație deasupra închiderii și un ventilator în interiorul spațiului.
Stilul amenajării este minimalist, cu accente neoclasice pentru ancadramentele din profile de pe pereți. Ne aflăm tot în estetica all beige, pe care am condimentat-o cu masa vintage din travertin (de pe modermo.ro) și covorul cu un pattern clasic reinterpretat. Accentele metalice negre ale ușii de care povesteam și ale corpurilor de iluminat duc estetica într-o zonă minimalist-tehnică urbană.
Bucătăria este gândită în linii foarte simple, foarte curate ca design, pentru a oferi un fundal bun pentru zona de living și mai ales pentru lampa de deasupra mesei din spatele canapelei, o lampă Artemide care este singura lampă decorativă din spațiu.
Locul de luat masa a fost ascuns în spatele canapelei și a fost integrat cu o jardinieră, plantele contribuie la efectul de fundal și adaugă culoare (singura) spațiului.
Un alt element deosebit este oglinda de la Ferm Living, cu formă organică, care contrastează cu liniile și unghiurile drepte ale celorlalte elemente ale amenajării.
Dressingul este tratat ca un spațiu de expunere al unui magazin; designul este ludic, cu forme rotunde și rotunjite ale barelor de haine, care creează un joc inedit.
Spațiile de depozitare închise nu lipsesc, ba chiar dulapul principal este unul dublu, cu acces din dormitor și din dressing și se termină cu o bibliotecă tot cu dublu rol: de depozitare pentru parfumuri, genți și alte accesorii, și de mascare a unei laterale de dulap ce ar fi însemnat o suprafață mare și ternă.
Un alt aspect de design, atât vizual, cât și senzorial, este pardoseala cu mochetă și strat suport, care induce o stare de relaxare încă de la primul pas.
Dormitorul este amenajat în linii foarte simple, pentru a crea o stare de calm, relaxare și minimalism. Tăblia tapițată pe tot peretele are ca scop alungirea vizuală a camerei prin crearea unei linii orizontale lungi.
Pereții sunt vopsiți cu o decorativă tip limewash, având o textură neutră și liniștitoare.