Journey Pub este un altfel de bar-restaurant-terasa, unde fiecare coltisor are povestea lui.

Beneficiarii doreau sa obtina o atmosfera primitoare si relaxanta, in care fiecare element sa aiba personalitate si sa ajute la conturarea temei de calatorie, iar pentru acest lucru aveam la dispozitie un timp foarte scurt.

Amenajarea restaurantului a fost concentrata pe gasirea acelor elemente care sa compuna aceasta tema „Journey”si pe transpunerea lor in instalatii si obiecte de decor.

Amenajare Journey Pub

Localul din George Enescu nr.25 este compus dintr-un salon de 150mp cu o mica scena unde au loc concerte si diverse evenimente, doua camera de 55 si 30mp la demisol, unde clientii pot juca board games, pot picta sau modela cu fimo, plus o terasa-gradina cu mult spatiu verde.

Provocarea a fost să amenajăm aceste spaţii în stiluri diferite, conforme cu funcţiunea fiecăruia, dar să le unificăm în acelaşi timp prin tema “journey”.

Amenajare Journey Pub
Up Above- Salonul cu baloane

 

Pentru salonul cu baloane am ales tonurile de sepia, culori mai desaturate si elemente care sa creeze o atmosfera retro-chic. Fara indoiala baloanele cu aer cald ce plutesc in penumbra sunt elementul principal al amenajarii salonului, care te transporta in alta lume.

Amenajare Journey Pub
Busola indica directiile si distantele reale catre orase importante din lume

Scafa circulara existenta in centrul plafonului a fost transformata intr-o busola metaforica ce indica directiile si distantele reale catre orase importante ale lumii. Tablourile reprezinta si ele imagini cheie din aceleasi orase, iar peretii decorati cu vederi vin sa completeze povestea nomadului poposit la Journey Pub.

 

Langa scena se adaposteste un cufar de lemn vintage, personalizat cu diverse colaje. Acesta serveste si ca suport pentru globul pamantesc luminos, pe care calatorii mai curiosi il pot studia pentru a-si gasi urmatoarea destinatie.

 

Separeul pentru nefumatori este dominat de harta grunge printata pe canvas de dimensiunile peretelui. Pe peretele alaturat colajul cu ceasuri, potrivite dupa diferite fusuri orare, are grija ca toata lumea sa se imbarce la timp.

Amenajare Journey Pub
Harta Grunge si peretele cu ceasuri din salonul de nefumatori

 

Spatiile de la demisol au o nota ludica: culorile sunt mai tari, picturile mai vesele, iar corpurile de iluminat atipice sunt create din cani si ceainice pictate manual.
Camera de nefumatori de jos si-a capatat repede statutul de camera de joaca datorita traseului de “drumetie de weekend” de pe pereti, balansoarelor, divanului cu steaguri pe sertare si, nu in ultimul rand, consolei Nintendo care atrage prichindeii.

Amenajare Journey Pub
Balansoarele colorate si traseul pictat pe perete ofera un aer joocaus acestui spatiu

 

Camera cu bolta a reprezentat una dintre cele mai mari provocari ale acestui proiect. Ne placea mult plafonul boltit si voiam sa il punem in valoare, dar in acelasi timp trebuia sa acoperim cateva imperfectiuni destul de vizibile. A aparut idea roiului dinamic de fluturi, directionat spre exterior, spre libertate.

Apoi am adaugat sase spoturi directionale care evidentiaza forma boltii si creeaza umbre fluturilor, plus doua lampi centrale pentru iluminatul general al camerei. A rezultat o atmosfera feerica completata de o lumina calda si intima.

Amenajare Journey Pub
Un roi imens de fluturi a poposit la Journey…noi speram sa ramana pentru totdeauna 🙂

 

Terasa este poate locul cel mai relaxant din Journey Pub. Cele aproape 250 de lumini de pe culoarul central ofera senzatia unei paduri invadate de licurici. Patru obloane dezvaluie canvasuri cu peisaje reprezentand cele 4 puncte cardinal.
Fiecare perete este diferit de vecinul sau, si oriunde ar sta, clientii vor descoperi detaliile temei Journey: vederi, avioane, sticlute cu mesaje, hippie vans si felinare de plaja.

Amenajare Journey Pub
Terasa este ticsita de mici obiecte decorative si multe vederi care te asteapta sa le descoperi

 

Spatiile de trecere nu au fost deloc neglijate: intrarea din strada a primit o instalatie luminoasa formata din 250 de pasari, completata de un sir de casute pentru pasari desenate pe peretele holului; casa scarii ce uneste parterul de demisol si gradina este decorata cu un un panou string art si un curcubeu-parabolid hiperbolic creat tot din fire colorate; pe holurile de la subsol sunt pictate diverse vehicule vesele, iar peretii culoarului dinspre terasa spun povestea unui calator ce exploreaza un tinut de vis.

Amenajare Journey Pub
Instalatia de pasari de la intrare, realizata in colaborare cu 11am architects
Amenajare Journey Pub
String art in holul dinspre terasa

 

In Journey Pub nimic nu este cum te-ai astepta, aproape toate decoratiunile sunt personalizate si lucrate in intregime manual, iar cu fiecare pas te asteapta o noua surpriza.

Echipa cu care am colaborat la acest proiect a fost fantastica. Multumim Dablef, Hermina Stanciulescu, Alexandra Andries, Rufi, 11am architects, Igloo Design, Tobi si Wood be nice, pentru lucrurile minunate pe care le-au creat la Journey Pub!

Amenajare Journey Pub
Cele 250 de lumini de pe terasa creeaza efectul de cer instelat, mail ales dupa ploaie 🙂

 

Photo Credit: Emi Dobrincu

About the author

Arhitect de Interior

Recent Works

design interior bucuresti