Minimalism si simplitate scandinava, acestea sunt cuvintele care ne vin in minte cand privim imaginile din acest proiect recent, unul dintre cele mai dragi noua. Este vorba de un proiect de amenajare interioara a unei case cu etaj si mansarda, din cartierul Pipera. Aici va locui o familie frumoasa, cu doi copii, care a optat pentru o amenajare moderna si minimala, cu culori neutre, dar si cateva accente de culori tari, fara obiecte sau decoratiuni in exces. Proiectul a pornit de la zero, casa neavand finisaje precum parchet sau ceramica. Ni s-a parut ca un design interior cu influente nordice s-ar potrivi cel mai bine in acest caz – un stil aerisit, cald, cu linii simple si pereti albi.

amenajari living scandinav

Spatiul de la parter este un open-space, care include living, dining, bucatarie si o zona de citit/birou. In amenajarea livingului, canapeaua este un element important pentur ca desparte zona de relaxare de cea de dining si bucatarie. Pentru a masca spatele canapelei, am adaugat un corp de aceeasi inaltime, care functioneaza ca o mini-biblioteca.

amenajare living
Mini-bibllioteca din spatele canapelei
amenajari interioare bucatarii
Insula de bucatarie cu locuri la bar pentru micul dejun si masa de dining

Zona bucatariei se diferentiaza de restul spatiilor printr-un plafon suspendat coborat la nivelul grinzilor. Totodata, plafonul fals are si rolul de a ascunde, prin niste nise decupate, sinele de reflectoare directionate catre zonele de lucru.

Amenajarea bucatariei este moderna, cu linii simple, iar corpurile suspendate galbene reprezinta pata de culoare din acest spatiu. Intre zona de dining si bucatarie se afla o insula cu spatii de depozitare si bar.

masa birou
Open-space-ul de la parter are si o zona de biblioteca si birou
interioare case
Zona de citit de la parter

amenajare bucatarie

Baia de la parter are un caracter ludic datorat jocului de placi hexagonale de ceramica, in nuante calde de gri. Ele se combina perfect cu lemnul natur si cu galbenul corpurilor de mobilier.

amenajari bai mici

amenajari bai mici

In amenajarea baii copiilor, de la etaj, jocul devine si mai accentuat prin varietatea decorurilor geometrice care alterneaza pe pereti. Geometria si culorile tari au creat o atmosfera vesela si fresh.

amenajri bai copii

amenajari bai
Imagini din timpul santierului

Daca tot vorbeam despre cei mici ai familiei, sa discutam putin si despre camerele lor.

Pentru fetita am ales o paleta de culori deschise si calde, cu accente de roz.
Tinand cont de faptul ca aceasta camera va ramane a ei si atunci cand va creste, ne-am gandit la un spatiu care sa nu necesite mari schimbari.  Singurul spatiu modificat va fi cel al patutului, care va putea fi inlocuit de un birou cu etajere. Accentul de aici este peretele in dungi, de pe suprafata caruia “stolul”de fluturi de deasupra tabliei patului isi iau zborul.

camera copii
Camera fetitei

amenajari camere copii

Dormitorul baiatului reia infuentele de stil scandinav regasite in amenajarea de la parter- textura de stejar natural combinat cu alb, tapet cu pattern geometric, masuta de design nordic si lampile industriale.

birou calculator

decoratiuni interioare dormitor
Tapetul cu motive geometrice, specifice stilului nordic, din camera baiatului

Suprafata dormitorului matrimonial era destul de mare, fapt ce ne-a permis construirea unui perete nou de gips-carton, care separa patul de dressing. Accesul catre dressing se realizeaza printr-o usa glisanta de sticla.

Iluminatul zonal, dat de corpurile de deasupra noptierelor si a masutei de toaleta este intregit de un iluminat general central, dat de spoturi.

mobilier dormitor
Zona masutei de machiaj din dormitorul matrimonial
amenajari bai moderne
Baia matrimoniala

La mansarda se regaseste locul de joaca al copiilor, alaturi de cateva spatii auxiliare (spalatorie, uscatorie). Zona de joaca este separata de draperiile multicolore, ce sugereaza un cort in care cei mici se pot ascunde.

amenajari mansarde
Varianta finala a cortului butaforic din mansarda
casa cu mansarda
Prima varianta de design pentru zona de joaca din mansarda- o „schita” de fatada din lemn
About the author

Arhitect de Interior

Recent Works

design interior bucuresti