Spatiul dedicate celui mic trebuie sa se transforme o data cu el. Atunci cand reamenajati camera incercati sa il implicat si pe copil in acest proces. Pentru ca el stie deja unde s-ar simti cel mai bine, ascultati si incercati sa dati curs ideilor lui. Cu aceasta ocazie s-ar putea sa aflati mai multe lucruri despre personalitatea lui si despre ceea ce il reprezinta cel mai bine.

Culori, patternuri si materiale nonconformiste

La varste fragede copilul invata cuvinte si lucruri noi prin asocierea lor cu imagini. Stimulati-i inteligenta si creativitatea vizuala si includeti in designul camerei desene sau patternuri vesele si sugestive.

Un tapet cu animalute, un perete decorat cu stickere simpatice sau chiar un desen pe perete il va fascina pe micut si il va stimula sa descopere lucruri noi in fiecare zi.

Si ca sa profitati de tendinta lor de a desena peste tot, rezervati o parte din camera pentru asta. Puteti opta pentru vopseaua cu aspect de tabla de scris pentru a vopsi un perete, un tablou sau o parte din mobilier. Copilul va fi cu siguranta incantat si o va folosi pentru a-si pune imaginatia la incercare. Placile magnetice sau panourile de pluta sunt o alta optiune foarte buna pentru afisarea proiectelor, a desenelor sau a pozelor, iar cel mic  va adora a isi personalizeze camera dupa bunul plac.

Cum sa amenajezi camera copiilor
Printuri vesele pentru camera copiilor
Cum sa amenajezi camera copiilor (5)
Usa de dressing transformata in tabla de scris

 

Depozitare eficienta

Orice parinte isi doreste ca spatiul dedicat copilului sa fie mereu ordonat si curat. Incercati sa transformati procesul de curatenie intr-o activitate amuzanta si jucausa. Pentru asta aveti nevoie de cutii de organizare colorate si etichetate si de spatii de depozitare mai joase, la indemana celui mic.

Pentru a maximiza spatiul de depozitare, plasati sertare, ladite pe role sau cutii sub mobilierul inaltat: pat, bancheta de la geam sau dulapuri.

Cum sa amenajezi camera copiilor (2)
Cuburi jucause ca spatii de depozitare- estetic si eficient
Cum sa amenajezi camera copiilor (6)
Sertar pe roti ascuns sub pat

 

Locul de joaca, sigur si prietenos

Organizati camera in asa fel incat in centru sa raman un spatiu liber, unde cel mic isi poate amenaja atelierul de joaca. Alegeti un covor moale, pufos si usor de curatat din fibre naturale si un mobilier usor de mutat si sigur in utilizare.

Mobilierul modular, cu piese care intra unele intr-altele sau care pot fi reconfigurate in diverse aranjamente, este ideal pentru locul de joaca. Daca spatiul va permite, puteti aseza in centrul camerei corturi, baldachine sau casute pliabile: cei mici adora idea de adapost ascuns in propria camera.

Cum sa amenajezi camera copiilor (3)
Loc de joaca in centrul camerei
Cum sa amenajezi camera copiilor
Idee nastrusnica pentru bucuria celor mici
Cum sa amenajezi camera copiilor (7)
Mobilier modular de joaca

 

Mobilier pentru doi sau mai multi copii

In cazul dormitoarelor impatite de 2-3 frati, este important ca fiecare sa aiba spatiul lui personal. Incercati sa va folositi de configuratia camerei pentru a crea 2 spatii de dormit separate. Daca acest lucru nu este posibil, creati intimitatea folosindu-va de mobilier: un element de depoziatre cu rafturi deschise sau polite poate functiona si ca separator intre paturile celor mici.

Pentru camerele de dimensiuni reduse, paturile suprapuse sunt o solutie buna. Aveti insa grija ca scara pentru patul de sus sa fie sigura si confortabil de utilizat.

Surse foto: freshome.com,

 

 

Cum sa amenajezi camera copiilor (4)
Paturi suprapuse pentru amenajarea unei camere de doi baieti
Cum sa amenajezi camera copiilor (2)
Mobilier de depozitare cu rol de separator de spatii pentru cei doi copii ce impart camera

Surse foto: freshome.com, kidsspacestuff.com, emeraldinteriordesign.ie, home-designing.com, babble.com

 

About the author

Arhitect de Interior

Recent Works

design interior bucuresti