[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1540388334914{margin-bottom: 50px !important;}”]Da, ai citit bine.

O casa traditional olteneasca realizata din containere maritime.  Aseaza-te confortabil si haide sa iti povestim cum am ajuns la acest proiect inedit.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row gap=”35″ equal_height=”yes”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1540389198481{margin-bottom: 30px !important;}”]

Ideea de casa din containere

 

Ideea a pornit de la clienta noastra care isi dorea o casa de vacanta in curtea bunicilor, un loc minunat verde si idilic, din Oltenia.

Ne-a spus de la inceput ca isi doreste o casa din containere din doua motive: pentru ca se fac repede si doi, pentru ca nu ai nevoie de chinuitoarea autorizatie de constructive, care dureaza de obicei un jur de un an.

La inceput trebuie sa recunosc ca am fost sceptice: cum adica casa din container? Pai ce finisaje putem folosi? Pai se incalzeste ok? Oare este rezistenta, oare poti sta in ea si iarna?

Eram susceptibile mai ales ca prima data am luat in calcul varianta unor containere comerciale, care aveau limitari destul de mari, in sensul ca peretii interior ramaneau din table lisa si nu puteai agata pe ei mai nimic.

Ideea ni s-a parut oricum foarte faina si, cum ne plac provocarile, am pornit la drum cu casa container.[/vc_column_text][vc_single_image image=”5093″ img_size=”full” add_caption=”yes”][vc_column_text]

Proiectul

Conceptul proiectului casei container a inceput cu intrebarea: cum sa facem sa respectam locul si traditia sis a integram casa in peisaj, iar in acelasi timp sa fim sincere despre metoda neconventionala de constructie?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

FATADELE

Asa ca am facut o casa cu doua fete.

Fatada principala, cea dinspre strada satului, este inspirata din arhitectura traditionala. Prispa este asemanatoare cu cea a casei batranesti din aceeasti curte. Ornamentele din lemn traforat ale streasinii si stalpii prispei sunt stilizari ale acelorasi elemente traditionale.

Acoperisul in doua ape cu pante diferite are, spre fatada principal, o panta mai mare, si, initial a fost gandit din sindrila. Si soclul casei placate cu piatra de rau aminteste de casa vernaculara din zona de deal, insa ferestrele frantuzesti, pana jos, si tamplaria gri antracit aduc casa in zilele noastre.

Fatada din spate este moderna. Panta acoperisului este mai mica in partea din spate, iar asta creeaza o terasa deschisa si acoperita pe plafonul casei.

Pe deck-ul din spate au iesire fiecare dintre cele trei dormitoare ale casei.

Daca fatada de la strada este zona de primire a oaspetilor, zona de bun venit in Oltenia, zona de zi, in partea din spate constituie se formeaza zona de distractie, de stat la povesti si ascultat muzica.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”5094″ img_size=”full” css=”.vc_custom_1540390581140{margin-top: 50px !important;}”][vc_single_image image=”5095″ img_size=”full” add_caption=”yes”][vc_column_text]

Amenajarea interioara a casei container

 

ZONA DE ZI

Amenajarea interioara a casei container a pornit de la ideea simplitatii interioarelor de pe vremuri si a atmosferei de vatra, de familie.

Zona de zi- livingul, diningul si bucataria se afla spre fatada prinipala, spre strada satului, iar cele trei dormitoare se afla pe spate.

Intrarea in casa se face printr-un hol destul de generos, un fel de tinda, de unde in stanga intri in living, iar in dreapta in baie si bucatarie. Intrarea in living se face printr-un “portal” creat tot din panouri traforate, ca cele de la streasina.

Amenajarea livingului este simpla si se bazeaza pe decoruri traditionale, dar folosite intr-o maniera moderna.

Canapeaua de tip lavita cu lada dedesubt se combina cu farfuriile de tip Horezu de pe perete si corpul de iluminat realizat dintr-un cos de nuiele.

Scaunele si masa de dining sunt din lemn, insa stilizate.

Favoritele noastre sunt corpurile de depozitare simple si albe, de inspiratie scandinava, dar cu picioare din crengi brute de copac.

In amenajarea bucatariei am foslosit ca decor capace emailate de oale si un plasa sudata ca sa poti agata la vedere tigai si oale.[/vc_column_text][vc_single_image image=”5104″ img_size=”full” add_caption=”yes” css=”.vc_custom_1540390791819{margin-top: 50px !important;}”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”5103″ img_size=”full” add_caption=”yes” css=”.vc_custom_1540390857477{margin-top: 50px !important;}”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”5101″ img_size=”full” add_caption=”yes” css=”.vc_custom_1540390906284{margin-top: 50px !important;}”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”5106″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

ZONA DE NOAPTE

Dormitoarele sunt asemanatoare prin simplitatea si minimalismul lor (in sensul de strictul necesar), si totusi diferite ca amenajare prin decoruri.

In zona aceasta am incercat sa folosim lucrurile frumoase pe care beneficiara casei le avea ca mostenire de la bunica ei, si elemente vechi gasite prin sat .

Asa ca un dormitor a primit ca decor deasupra patului un covor traditional, altul are ca tablie doua rame de usi gasite la un vecin, iar altul are pe perdele cusute stergare si alte panze traditionale.

Dulapurile de depozitare sunt iarasi printre favoritele noastre, pentru ca sunt simple, cu o urma de traditional. Usile din lemn masiv au ca deschidere un decupaj in forma de coada de randunica, un detaliu de imbinare de colt des intalnit in arhitectura vernaculara.

Usile dulapurilor sunt gravate laser cu motivele traditionale ale soarelui si ale coloanei formate din romburi, simbolul legaturii Cer-Pamant.

Nici holul dintre dormitoare nu a scapat nedecorat.

Aici am folosit un aranjament geometric format din linguri de lemn, iar celalalt perete este expunere pentru iile mostenite de clienta noastra, inramate si transformate in tablouri.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”5097″ img_size=”full” add_caption=”yes” css=”.vc_custom_1540391192353{margin-top: 50px !important;}”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”5098″ img_size=”full” add_caption=”yes” css=”.vc_custom_1540391221537{margin-top: 50px !important;}”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Implementarea proiectului

 

Noi vrem tot timpul ca socoteala de acasa sa se potriveasca cu cea din targ, adica vrem ca proiectele noastre sa iasa 95% la fel si in realitate.

Aveam si inca avem ceva emotii cu casa container.

Insa suntem increzatoare ca am gasit parteneri de nadejde in cei de la Rofrance-contruct.ro, care ne-au oferit solutii bune si practice la un pret foarte avantajos decontructie de  400 euro/mp finisat la gata. In plus, ei spun ca aceasta casa poate fi gata in 6 saptamani, ceea ce este wow!

Despre avantajele unei case din containere maritime, va povestim pe larg in urmatorul articol.

Puteti vedea intregul proiect al casei container aici.[/vc_column_text][vc_single_image image=”5101″ img_size=”full” add_caption=”yes” css=”.vc_custom_1540391767048{margin-top: 50px !important;}”][/vc_column][/vc_row]

About the author

Co-fondator & CEO

Recent Works

design interior bucuresti