Casa Monobloc

LocatieOtopeni
An 2018
Suprafata120mp
StatusFinalizat
Echipa Alexandra Stamate, Aura Trandafir
Design interior

Casa Monobloc

Povestea Casei Monobloc a pornit de la preferința beneficiarilor pentru interioarele calde ale hotelurilor de la munte, pentru  atmosfera de cabană, de a te răsfață la căldură unui șemineu cu o cană de ciocolată fierbinte, când afară este ger.

Elementul cheie al căldurii acestor interioare este lemnul, așa că ne-am lăsat inspirate de căldură lui și l-am folosit din plin. Monoblocul din lemn de la parter a venit însă și că rezolvarea unui minus de percepție a spațiului de dining, plasat sub scară. Acest spațiu se simțea ușor înghesuit, dar totodată era ferit și cosy, așa că am decis să transformăm dezavantajul în punctul forțe al casei.

Așa a apărut “casă în casă” din lemn”, care decupează zona de dining și hol din restul casei și o transformă într-o mică “cabană” intimă și caldă. Restul spațiului din open-space se prezintă în culori mai reci: Albastrul de Berlin, parchetul deschis la culoare și ardezia antracit creează o paleta rece care cotrasteaza cu monoblocul de lemn.

Pentru monobloc am folosit un parchet de stejar în nuanță natur. Placarea de pe pereți și plafon a fost realizată din același lemn, cu același tratament, la fel că și riflajele de la casa scării. Lucrarea a fost realizată de MBG Ambient. Canapeaua este de la Divanissimi, iar tabloul din living este lucrarea pictorului Iuliana Florea Lucan.

Pe același efect de contrast rece/cald și introvert/extrovert am mizat și în dormitorul matrimonial, unde spațiul de la fereastră este “decupat” printr-o placare cu lemn. Era și spațiul perfect pentru citit, așa că am adăugat și o bancheta. In amenajarea dormitorului matrimonial un rol important l-a avur forma neregulata a plafonului, care ne-a inspirat in crearea a doua volume diferite in zona ferestrelor: primul prin placarea cu lemn din zona banchetei, iar al doilea prin vopseaua gri. 

Vopseaua gri este prezenta si in amenajarea holului, unde creeaza tot un volum distinct, delimitat de doua enzi led incastrate in perete. In aceste spatiu median am plasat o oglinda si o comoda de lemn cu sertare.

În baia matrimonială plafonul era neregulat în zona lavoarului, pentru că prelua formă acoperișului. Am profitat și de acest dezavantaj pentru a crea o căsuța și o atmosfera caldă, care contrastează cu liniile drepte, culorile recei și austeritatea spațiului de toaletă și dus.