Casa Monobloc

Diningul este separat vizual de living printr-un volum placat cu lemn masiv se stejar. Canapeaua albastra este centrul atentiei in acest spatiu.
Volumul de lemn ce imbraca locul de luat masa creeaza o zona calda si confortabila. Scaunele de dining si bancheta gri neutre pun in valoare volumul de lemn prin simplitatea lor.
in amenejarea casei de la Otopeni elementul principal este monoblocul din lemn de stejar care decupeaza spatiul de luat masa si holul de la intrare de restul spatiului.
In zona e tv comoda de lemn se intersecteaza cu un volum vertical placat cu ardezie neagra. Compozitita este completata de un mic raft suspendat metalic.
Holul e la intrare si riflajele de la scara sunt placate cu acelasi lemn de stejar. Sub scara s-a creat un spatiu de depozitare inchis. Peretele de pe casa scarii a fost placat cu ardezie neagra.
Holul de la intrare este placat pe perete si plafon cu acelasi lemn de la parchet. Astfel, impreuna cu lamelele de lemn de la marginea scarilor, formeaza un volum de lemn, o casa in caa.
In bucatarie regasim acelasi albastru de berlin la corpurile de mobilier de jos, Corpurile suspendate sunt albe, iar blatul este de lemn.
Holul de la etaj a fost iluminat cudoua profile de benzi led, intre care s-a creat un loc de oglinda si consola. Aceasta zona este vopsita intr-un gri mai inchis fata de resul spatiului, pentru a iesi in avidenta ca volum separat.
Iluminatul dormitorului matrimonial a fost realizat in diferite scenarii: unul cu lumina calda, format din spoturi si pendulul de la lapt, iar altul cu lumina alba neutra, prin banda led ascunsa in spatele tabliei de lemn.
Zona de la fereastra din dormitorul matrimonial este placata cu lemn. Forma neregulata a plafonului ne-a insiprat in createa unor volume de lemn si de vopsea gri.Tablia patului este simpla, de lemn.
Peretele cu tv-ul si usa de intrare in baie este simplu decorat, cu cateva elemente din lmen. Un alt element important in designul acestei case este plinta gri, in aceeasi culoare cu pervazul usilor.
In baia matrimoniala plafonul era neregulat in zona lavoarului, pentru ca prelua forma acoperisului. Am profitat si de acest dezavantaj pentru a crea o casuta si o atmosfera calda, care contrasteaza cu liniile drepte, culorile recei si austeritatea spatiului de toaleta si dus.
LocatieOtopeni
An 2018
Suprafata120mp
StatusFinalizat
Design interior

Casa Monobloc

Povestea Casei Monobloc a pornit de la preferința beneficiarilor pentru interioarele calde ale hotelurilor de la munte, pentru  atmosfera de cabană, de a te răsfață la căldură unui șemineu cu o cană de ciocolată fierbinte, când afară este ger.

Elementul cheie al căldurii acestor interioare este lemnul, așa că ne-am lăsat inspirate de căldură lui și l-am folosit din plin. Monoblocul din lemn de la parter a venit însă și că rezolvarea unui minus de percepție a spațiului de dining, plasat sub scară. Acest spațiu se simțea ușor înghesuit, dar totodată era ferit și cosy, așa că am decis să transformăm dezavantajul în punctul forțe al casei.

Așa a apărut “casă în casă” din lemn”, care decupează zona de dining și hol din restul casei și o transformă într-o mică “cabană” intimă și caldă. Restul spațiului din open-space se prezintă în culori mai reci: Albastrul de Berlin, parchetul deschis la culoare și ardezia antracit creează o paleta rece care cotrasteaza cu monoblocul de lemn.

Pentru monobloc am folosit un parchet de stejar în nuanță natur. Placarea de pe pereți și plafon a fost realizată din același lemn, cu același tratament, la fel că și riflajele de la casa scării. Lucrarea a fost realizată de MBG Ambient. Canapeaua este de la Divanissimi, iar tabloul din living este lucrarea pictorului Iuliana Florea Lucan.

Pe același efect de contrast rece/cald și introvert/extrovert am mizat și în dormitorul matrimonial, unde spațiul de la fereastră este “decupat” printr-o placare cu lemn. Era și spațiul perfect pentru citit, așa că am adăugat și o bancheta. In amenajarea dormitorului matrimonial un rol important l-a avur forma neregulata a plafonului, care ne-a inspirat in crearea a doua volume diferite in zona ferestrelor: primul prin placarea cu lemn din zona banchetei, iar al doilea prin vopseaua gri. 

Vopseaua gri este prezenta si in amenajarea holului, unde creeaza tot un volum distinct, delimitat de doua enzi led incastrate in perete. In aceste spatiu median am plasat o oglinda si o comoda de lemn cu sertare.

În baia matrimonială plafonul era neregulat în zona lavoarului, pentru că prelua formă acoperișului. Am profitat și de acest dezavantaj pentru a crea o căsuța și o atmosfera caldă, care contrastează cu liniile drepte, culorile recei și austeritatea spațiului de toaletă și dus.