Natural Habitat – Office Design Proposal

ClientOffice design proposal
LocatieBucuresti
An2020
Suprafata500 mp
Propunere amenajare birouri

Natural habitat

Amenajarea birourilor

 

Cu o suprafață de 500mp, proiectul de amenajare al birourilor Natural Habitat își dorește să aducă o schimbare în designul office cu care suntem obișnuiți. Tema proiectului se bazează pe integrarea spațiilor informale în jurul spațiilor formale, rezultatul fiind o atmosferă cozy și intimă.

 

Spațiul destinat recepției este primitor și cald, cu o gamă cromatică care se bazează pe pasteluri și contraste cu materiale dure precum metalul și betonul. Plantele au un rol important în amenajare și transmit o atmosferă relaxantă și naturală. Mobilierul urmărește forme curbe, dar bine definite, cu mixuri de materiale și texturi. Iluminatul este destul de tehnic, bazat pe sisteme de șine cu reflectoare și corpuri cu led integrat. 

 

Camera destinată conferințelor urmărește același principiu de coziness, în culori pastelate și calde. Corpul de iluminat este compus din forme curbe, având rol și de suport pentru plantele naturale curgatore. Masa centrală este modulară, iar fiecare modul poate fi detașat individual. Astfel, sala se poate transforma într-o zona  perfectă pentru vizionarea filmelor sau pentru prezentări, datorită ecranelor integrate în peretele decorativ. Sistemul de draperii permite închiderea completă a spațiului, fiind o alternativă mai intimă și caldă a clasicelor storuri sau jaluzele.

 

Biroul directorial conține și un spațiu destinat întâlnirilor informale. Depozitarea generoasă se observă că un perete plin, în fațacăruia este scos în evidență biroul. Placat cu cilindrii tapitati și luminat de un corp foarte modern și minimalist, biroul devine un colț primitor, la care vei lucra cu plăcere oricând. În partea opusă a camerei, se află zona de lounge, destinată întâlnirilor și discuțiilor informale. 

 

Spațiul general de birouri este de tip open-space. Corpurile de iluminat rotunde, destinate fiecărui birou în parteoferă o senzație de calm și plutire. Birourile sunt simple, cu care metalice deschise în locul picioarelor, și placate cu panouri formate din același tip de cilindrii tapitati pe care îi regăsim atât la recepție cât și în biroul directorial. Corpurile de depozitare sunt spațioase, combinate cu zone deschise pentru a nu încarcă foarte tare atmosfera. Am folosit același sistem de draperii în detrimetrul storuilor, iar culorile sunt foarte calde și se combină perfect cu plantele naturale  din jardinierele care închid lateralelele birourilor.  Și aici am introdus un mic spațiu informal, pentru discuții între colegi sau pur și simplu pentru o pauză de relaxare.