Modern Times

Apartament Modern Times

LocatieBucuresti
An2019
Suprafata90 mp
StatusFinalizat
Apartamentul Modern Times

Pe strada Polona, la parterul unui bloc construit in anii 1940 se gaseste apartamentul Modern Times.  Acest spatiu nu a mai fost locuit de cineva de aproape 20 de ani inainte sa intram in el, iar starea sa era foarte degradata. Procesul de amenajare a fost unul amplu si de durata, insa rezultatul final a meritat asteptarea.  Au fost necesare lucrari majore la instalatia electrica, iar peretii au fost curatati pana la caramida si refacuti. Pentru ca pozitionarea initiala a tevilor si a scurgerilor nu coincidea cu planul nostru, am schimbat aproape toata instalatia sanitara, pentru a permite mutarea bucatariei din vechea locatie in noul open-space.

Apartamentul cuprinde un spatiu central, foarte generos format din living si partea de bucatarie cu dining. Acest spatiu este sparat de un glazvant de sticla, astfel incat locatarii pot beneficia de un spatiu deschis oricand vor. Canapeaua albastra este modulara, iar impreuna cu fotoliul galben formeaza o atmosfera colorata si vesela. Spatiile de depozitare sunt simple, iar lampile sunt in general negre, cu un design foarte modern. Locul de luat masa formeaza o compozitie unitara cu insula de bar, iar blatul din lemn masiv aduce un plus de caldura pe langa scaunele negre si metalice. 

Dormitorul matrimonial este chic si modern. Tablia patului este formata din doua perne supradimensionate, iar pentru tapiterie am mers pe un plus gri. Peretele din spatele patului este decorat cu o textura raw de beton, iar culoare dominanta este albastrul, regasita la covor si fotoliu. Mobilierul este realizat in aceeasi idee ca in restul casei.

Biroul este simplu, cu un mobilier format din spatii deschise combinate cu depozitari inchise. Blatul biroului este din lemn, iar contrastul intre verdele peretelui si galbenul draperiilor da o senzatie de energie. 

 

Intre vechi si nou

Pentru a face totusi o legatura cu arhitectura exterioara a cladirii si a locului, am hotarat sa pastram cateva elemente ale acelei perioade. Spre exemplu, parchetul este cel originial. Pentru a-l aduce in aceasta stare, a fost nevoie sa decopertam toata pardoseala, sa fie extrasa cu grija fiecare lemela de lemn, sa fie raschetat, baituit, lacuit si apoi montat exact in locul din care a fost scos. De asemenea ceramica de pe holul de la intrare este tot cea originiala. In holul secundar si in bai, am optat pentru o gresie noua, dar cu un model retro, iar caloriferele vechi au fost inlocuite tot cu unele din fonta, cu un design vintage.  Pe peretii spatiilor principale, am montat cateva profile decorative, care ofera un iz de eleganta intr-o atmosfera moderna.