Groovy Curves

Amenajarea livingului in stilul Memphis, prin introducerea elementelor cu forme rotunjite.
Amenajarea livingului in stilul Memphis, prin introducerea elementelor cu forme rotunjite.
In aprtamentul groovy Curves, arcada din lemn delimiteaaza si accentueaza zona de luat masa.
Introducerea unui element curb la capatului comodei, oferta un spatiu perfect pentru amplasarea unei plante.
Bucataria este inchisa, iar mobilierul construit pana in tavan, oferta multiple posibilitati de depozitare.
Bucataria este inchisa, iar mobilierul construit pana in tavan, oferta multiple posibilitati de depozitare.
Tablia dormitorului este realizata din cilindrii din bureti, inveliti in material textil. Tapetul monocrom induce feeling-ul de spatiu intim.
Oglinda rotunda, este un element des intalnit in amenajarea apartamentului Groovy Curves.
Alegerea unui divan extensibil este foarte utila pentru a transforma birou in camera pentru oaspeti.
Spatiile de depozitare inchise sunt mixate cu cele deschise pentru a crea un spatiu aerisit si placut.
Bancheta din camera copilului, poate fi si un spatiu de depozitare.
Tapetul cu o imagine minimalista, separa zona de depozitare de cea de dormit, intr-o maniera discreta.
Oglina continuata pana la tavan, creeaza senzatia unui spatiu mai generos.
tapetul rezistent la apa este o alternativa foarte buna, in detrimentulu placarii obsinuite cu faianta.
Pentru a mari spatiul, nu am placat toti peretii cu ceramica, si am amplasat o oglinda mare si rotunda.
ClientGroovy Curves
LocatieBucurești
Suprafata 90mp
An2020
StatusIn proces de implementare
Amenajarea apartamentului

Groovy Curves

Apartamentul Groovy Curves a devenit căsuța unei familii tineredin București. Suprafața totală de 90mp este împărțită în patru camere : living-ul, dormitorul matrimonial, camera copilului și biroul sau camera de oaspeți, o bucătărie cu multe spații de depozitare și două băi.

Design-ul apartamentului Groovy Curves are elemente inspirate din stilul Neo Memphis, interpretate într-o manieră modernă și simplă. Pe scurt, am profitat de ocazie și ne-am jucat cu multe elemente curbe, pe care le-am intregrat peste tot, în diverse forme și cu diferite materiale. Paleta coloristică este una caldă și neutră, bazată pe griuri și beige-uri, iar accentele de culoare vin de la accesoriile textile, precum perne și draperii.

Zona de zi

Living-ul este una dintre cele mai importante zone ale casei, adică spațiul în care toți membrii familiei își petrec cel mai mult timp împreună. Din acest motiv, ne-am gândit să îl personalizăm și să ne lăsăm imaginația să zboare. Am ales un model de canapea cu șezlong, foarte comodă, realizată dintr-un material Aqua Clean – adică se curată foarte ușor cu apă. Pentru a aduce această zonă în prim-plan, am adăugat un element circular, realizat din vopsea decorativă, pentru a înlocui obișnuitul tablou și un set de aplice  care se joacă foarte frumos și intim cu lumina.  Cele două măsuțe de  cafea, sunt realizate cu terrazzo, un material pe care ne-am gândit să îl aplicăm și în alte zone ale casei. Mobilierul pentru TV este compus dintr-o comodă suspendată, simplă, care se termină cu un element curb, cu rol de sport pentru plante.

Ne-am gândit să poziționăm dining-ul în același spațiu cu living-ul și în continuarea holului. Pentru a face asta, am construit ,langă  mobilierul de depozitare din hol, o arcadă din lemn, care stabilește exact unde este locul unei băncuțe comode, perfectă pentru o cină mare în familie. Modelul de masă ales este unul extensibil, iar scaunele tapițate vin în completare pentru a putea primi și mai mulți invitați.

Bucătăria este gândită pentru a încorpora cât mai mult spațiu de depozitare. Am ales să facem toate corpurile închise, pentru a menține un design cât mai simplu și curat. Pentru că înălțimea ne-a permis, am construit un chenar în jurul corpurilor suspendate, pe care l-am dus până aproape de tavan. Pentru placarea peretelui, am ales să folosim niște plăci cu aspect de terrazzo, iar pe peretele cu masă am colorat un chenar, păstrând ideea elementelor din living.

Zona de noapte

Cele trei dormitoare sunt realizate pornind tot de la stilul Memphis, însă în fiecare am optat să mergem pe feeling-uri diferite.

Dormitorul matrimonial este foarte intim și induce o stare de relaxare. Tăblia patului este realizată din cilindrii din burete, acoperiți cu o țesătură fină. Pe fundal, am folosit un model de tapet discret, care reproduce o scenă din natură. Corpurile de iluminat sunt simple, cu surse de iluminat poziționate în globuri semi-transparente. În față patului este o mică comodă de depozitare, cu rol și de măsuță de machiaj, iar deasupra ei am amplasat o oglindă rotundă și mare, completată de o aplică albă.

Camera copilului este veselă și luminoasă. Cu toate că dispune de suficiente spații de depozitare, am vrut să lăsăm spațiul să respire. Pentru a diferenția zona de dormit, am folosit un tapet monocrom, care înfățișează luna care veghează asupra celui mic. Biroul stă cu fața la geam și beneficiază de cea mai multă lumina naturală, iar în continuarea lui se află o bancheta comodă, cu câteva sertare, alăturată unui mobilier deschis.

Biroul, sau camera de oaspeți, beneficiază de un spațiu mai redus, însă, îndeplinește toate cerințele. Mobilierul de depozitare se completează cu biroul, prin alăturarea unul elemente deschise, precum cadrele metalice și rafturile suspendate pentru cărți. Pe peretele opus, se află divanul, care, odată extins, se transformă în pat. Pentru tablie, am optat să folosim panouri tapițate pe tot peretele, tăiate în diferite forme și unghiuri.

Băile

Cele două băi nu dispun de o suprafață foarte mare, dar cu câteva modificări la partea de construcții și câteva trick-uri, am reușit să creăm niște spații foarte plăcute.

În baia matrimonială, am ales să mergem pe varianta de cadă, iar în detrimentul faianței, am ales un model de tapet rezistent la apă. Oglindă este înălțată până la tavan, pentru a mari spațiul, iar dasupra rezervorului încastrat am completat spațiul cu un dulap pentru depozitare.

În baia de oaspeți am reușit să introducem o zona de dus, iar pentru a menține feeling-ul de aerisit, am decis să nu mai placăm toți pereți cu ceramică. Oglindă rotundă, la fel de mare că cea din dormitor, este piesă de impact a acestei încăperi.