Groovy Curves

Amenajarea livingului in stilul Memphis, prin introducerea elementelor cu forme rotunjite.
Amenajarea livingului in stilul Memphis, prin introducerea elementelor cu forme rotunjite.
In aprtamentul groovy Curves, arcada din lemn delimiteaaza si accentueaza zona de luat masa.
Introducerea unui element curb la capatului comodei, oferta un spatiu perfect pentru amplasarea unei plante.
Bucataria este inchisa, iar mobilierul construit pana in tavan, oferta multiple posibilitati de depozitare.
Bucataria este inchisa, iar mobilierul construit pana in tavan, oferta multiple posibilitati de depozitare.
Tablia dormitorului este realizata din cilindrii din bureti, inveliti in material textil. Tapetul monocrom induce feeling-ul de spatiu intim.
Oglinda rotunda, este un element des intalnit in amenajarea apartamentului Groovy Curves.
Alegerea unui divan extensibil este foarte utila pentru a transforma birou in camera pentru oaspeti.
Spatiile de depozitare inchise sunt mixate cu cele deschise pentru a crea un spatiu aerisit si placut.
Bancheta din camera copilului, poate fi si un spatiu de depozitare.
Tapetul cu o imagine minimalista, separa zona de depozitare de cea de dormit, intr-o maniera discreta.
Oglina continuata pana la tavan, creeaza senzatia unui spatiu mai generos.
tapetul rezistent la apa este o alternativa foarte buna, in detrimentulu placarii obsinuite cu faianta.
Pentru a mari spatiul, nu am placat toti peretii cu ceramica, si am amplasat o oglinda mare si rotunda.
LocatieBucuresti
Suprafata 90mp
An2020
StatusIn proces de implementare

Apartament Groovy Curves

Apartamentul Groovy Curves a devenit casuta unei familii tinere din Bucuresti. Suprafata totala de 90mp este impartita in patru camere : living-ul, dormitorul matrimonial, camera copilului si biroul sau camera de oaspeti, o bucatarie cu multe spatii de depozitare si doua bai.

Design-ul apartamentului Groovy Curves are elemente inspirate din stilul Neo Memphis, interpretate intr-o maniera moderna si simpla. Pe scurt, am profitat de ocazie si ne-am jucat cu multe elemente curbe, pe care le-am intregrat peste tot, in diverse forme si cu diferite materiale. Paleta coloristica este una calda si neutra, bazata pe griuri si beige-uri, iar accentele de culoare vin de la accesoriile textile, precum perne si draperii.

Zona de zi

Living-ul este una dintre cele mai importante zone ale casei, adica spatiul in care toti membrii familiei isi petrec cel mai mult timp impreuna. Din acest motiv, ne-am gandit sa il personalizam si sa ne lasam imaginatia sa zboare. Am ales un model de canapea cu sezlong, foarte comoda, realizata dintr-un material Aqua Clean – adica se curata foarte usor cu apa. Pentru a aduce aceasta zona in prim-plan, am adaugat un element circular, realizat din vopsea decorativa, pentru a inlocui obisnuitul tablou si un set de aplice  care se joaca foarte frumos si intim cu lumina.  Cele doua masute de  cafea, sunt realizate cu terrazzo, un material pe care ne-am gandit sa il aplicam si in alte zone ale casei. Mobilierul pentru TV este compus dintr-o comoda suspendata, simpla, care se termina cu un element curb, cu rol de sport pentru plante.

Ne-am gandit sa pozitionam dining-ul in acelasi spatiu cu living-ul si in continuarea holului. Pentru a face asta, am construit , in continuarea mobilierul de depozitare din hol, o arcada din lemn, care stabileste exact unde este locul unei bancute comode, perfecta pentru o cina mare in familie. Modelul de masa ales este unul extensibil, iar scaunele tapitate vin in completare pentru a putea primi si mai multi invitati.

Bucataria este gandita pentru a incorpora cat mai mult spatiu de depozitare. Am ales sa facem toate corpurile inchise, pentru a mentine un design cat mai simplu si curat. Pentru ca inaltimea ne-a permis, am construit un chenar in jurul corpurilor suspendate, pe care l-am dus pana aproape de tavan. Pentru placarea peretelui, am ales sa folosim niste placi cu aspect de terrazzo, iar pe peretele cu masa am colorat un chenar, pastrand ideea elementelor din living.

Zona de noapte

Cele trei dormitoare sunt realizate pornind tot de la stilul Memphis, insa in fiecare am optat sa mergem pe feeling-uri diferite.

Dormitorul matrimonial este foarte intim si induce o stare de relaxare. Tablia patului este realizata din cilindrii din burete, acoperiti cu o tesatura fina. Pe fundal, am folosit un model de tapet discret, care reproduce o scena din natura. Corpurile de iluminat sunt simple, cu surse de iluminat pozitionate in globuri semi-transparente. In fata patului este o mica comoda de depozitare, cu rol si de masuta de machiaj, iar deasupra ei am amplasat o oglinda rotunda si mare, completata de o aplica alba.

Camera copilului este vesela si luminoasa. Cu toate ca dispune de suficiente spatii de depozitare, am vrut sa lasam spatiul sa respire. Pentru a diferentia zona de dormit, am folosit un tapet monocrom, care infatiseaza luna care vegheaza asupra celui mic. Biroul sta cu fata la geam si beneficiaza de cea mai multa lumina naturala, iar in continuarea lui se afla o bancheta comoda, cu cateva sertare, alaturata unui mobilier deschis.

Biroul, sau camera de oaspeti, beneficiaza de un spatiu mai redus, insa, indeplineste toate cerintele. Mobilierul de depozitare se completeaza cu biroul, prin alaturarea unul elemente deschise, precum cadrele metalice si rafturile suspendate pentru carti. Pe peretele opus, se afla divanul, care, odata extins, se transforma in pat. Pentru tablie, am optat sa folosim panouri tapitate pe tot peretele, taiate in diferite forme si unghiuri.

Baile

Cele doua bai nu dispun de o suprafata foarte mare, dar cu cateva modificari la partea de constructii si cateva trick-uri, am reusit sa cream niste spatii foarte placute.

In baia matrimoniala, am ales sa mergem pe varianta de cada, iar in detrimentul faiantei, am ales un model de tapet rezistent la apa. Oglinda este inaltata pana la tavan, pentru a mari spatiul, iar dasupra rezervorului incastrat am completat spatiul cu un dulap pentru depozitare.

In baia de oaspeti am reusit sa introducem o zona de dus, iar pentru a mentine feeling-ul de aerisit, am decis sa nu mai placam toti pereti cu ceramica. Oglinda rotunda, la fel de mare ca cea din dormitor, este piesa de impact a acestei incaperi.