Pink Drops

Am placat grinzile existen cu lemn pentru a aduce un plus de caldura spatiului. Ele se potrivesc cu accentele de auriu si de cupru.
Biroul are o structura minimalista, ce lasa ca accentul sa cada pe tapetul floral montat pe peretele din fata lui.
Un lucru inedit, care da o eleganta aparte, il reprezinta vopseaua cu aspect de cupru cu care au fost vopsite cadrele metalice.
Intreaga cromatica a acestei amenajari este foarte echilibrata si induce o stare de relaxare.
Dressing-ul de langa scara a fost placat cu oglinda, pentru a mari spatiul.
Compozitie cu texturi si culori reprezentative acestui spatiu.
Balustrada si placarea grinzilor s-au realizat din acelasi lemn masiv de stejar.
Casa scarii a fost decorata cu fragmente din acelasi tapet folosit in zona de birou.
Canapeaua modulara a fost realizata pe comanda. Chederul negru folosit vine in completarea accentelor negre ale corpurilor de iluminat si ale tabloului.
Nuantele de vernil si de roz ale canapelei sunt petele de culoare proiectate pe fundalul netru al amenajarii.
ClientMansarda Pink Drops
Locație:București
An2019
Suprafață70mp
StatusFinalizat
Photo CreditsAlexandru Prodan
Design interior pentru mansarda

Pink Drops

Amenajarea mansardei

Imediat ce ajungi în mansardă casei, privirea îți cade pe canapeaua roz poziționată chiar în centrul încăperii. Ideea noastră a fost de a crea o zona care îți oferă sansă să evadezi de la provocările care apar zi de zi.

Compoziția se completează cu un fotoliu turquoise, un taburet și două măsuțe de cafea. Cele două tablouri mari sunt realizate de artistul Iuliana Florea Lucan, iar corpul de iluminat parcă plutește printre grinzile placate cu lemn.

În zona din stânga mansardei, am propus un birou generos și un ansamblu pentru biblioteca.

Am ales să folosim un material puțîn mai neobișnuit în proiectele de amenajare rezidențială și anume tablă. Deși este un material pe care mulți dintre noi îl pot consideră rece și industrial, am ales această variantă pentru a da un aer mult mai aerisit amenajării. Polițele au o grosime de 2mm, însă suportă o greutate destul de mare. Pentru a rigidiza tot ansamblu, am introdus niște cadre metalice vopsite în nuanță de cupru, care îmbracă compoziția. Blatul de birou și corpul pentru minibar sunt realizate din MDF vopsit în aceeași culoare că și tablă.

Pentru a accentua și mai mult zona de birou, am îmbrăcat peretele într-un tapet cu tematică florală de la Wall&Deco. Este adevărat că și geometria spațiului ne-a ajutat foarte mult, iar această zona a căpătat imaginea unui tablou supradimensionat.

Depozitarea și casă scării

Dacă în partea stânga a mansardei am ales un mobilier dechis, pe partea dreapta am decis să mergem pe spații de depozitare închise. Întregul perete este o depozitare continuă, într-o culoare neutră și deschisă.

Mânerele sunt realizate din lemn stratificat, asemenea grinzilor. În față canapelei, este un dulap cu uși glisante. Placarea fronturilor cu o oglindă îți oferă șansă să admiri întreagă amenajare în timp ce stai tolănit pe canapea.

Scara și balustradă sunt realizate din lemn masiv. Mâna curentă este defapt o înșiruire de lamele care urcă de la parter și se termină la nivelul grinzilor din mansardă.

Pe casă scării am înrămat tablouri din materialul de tapet rămas de la birou, iar că și iluminat, am optat pentru un tip de aplice finuțe și elegante.

Deși proiectul nu a fost lipsit de provocări, rezultatul final a ieșit conform așteptărilor noastre.