Apartamentul are o suprafata de aproximativ 140mp si o terasa de 80mp.
Este compus dintr-un open-space bucatarie si living, in hol generos de intrare si un alt hol catre zona de noapte unde gasim dormitorul de copii si cel matrimonial cu dressing integrat si acces separat in baia matrimoniala. Apartamentul are in total 3 bai: doua bai cu cada si un grup sanitar.
La achizitie apartamentul era complet finisat, la bai insa a fost nevoie sa adaugam cateva piese de mobilier pe comanda.
Suprafata si vitrajele generoase, planimetria “curata”, fara grinzi si stalpi aparenti si camerele cu forma regulate au fost principalele avantaje la inceputul acestui proiect de design
Punctul de pornire a fost bucataria, si mai ales insula, unde era nevoie sa acomodam si zona de masa. Bucataria creeaza si fundalul pentru living, asa ca aveam de gandit un mobilier foarte functional si foarte estetic. Am propus usi cu sticla sablata pentru corpurile suspendate de la bucatarie, pentru a crea o profunzime si a u bloca privirea, si in acelasi timp pentru ca aceste cirpuri sa para mai usoare. Iar pentru fronturile de la restul mobilierului si insula am ales o textura deschisa de stejar combinata cu un auriu metalic foarte discret. Blatul bucatariei si al insulei a fost realizat din ceramic cu venaturi de marmura in culori calde, care adauga eleganta spatiului si se incadreaza in schema cromatica. Insula si masa formeaza un corp comun si rezolva functional zona de dining fara a lua mult din spatiu, si in acelasi timp creeaza o trecere intre zona de bucatarie si living.
Stilul este un modern minimalist, cu o usoara influenta zen prin textura decorative peretilor si paleta cromatica bazata pe nuante calde de pamant.
Zona de bucatarie si insula, cu siguranta, iar in dormitor dressingul deschis si iluminat cu benzi led. Si pe terasa mobilierul de depozitare din metal si lemn este o piesa puternica.
Am avut o surpriza cu tapetul din dormitor, un tapet textil cu fir de matase, care, dintr-o combinatie misterioasa de erori de productie, montaj si comunicare, nu a aratat foarte bine dupa montaj. Solutia cea mai buna a fost sa il inlocuim cu totul.
Proiectul de design a durat in jur de 3 luni, iar implementarea in jur de 4 luni.
Sfatul legat de acest proiect se refera la tapet. Recomandarea este ca, pentru orice tapet, indifferent ca este textile sau nu, sa faceti un premontaj la rece, impreuna cu tapetarii, inainte sa il lipiti efectiv pe perete. Ce inseamna asta?
Mai exact, sa taiati toate fasiile si sa le plasati pe perete cu scotch mai intai. In acest fel puteti observa daca tapetul se imbina perfect ca pattern/culoare sau daca are vreun defect, inainte de lipire. Este important sa faceti asta pe perete si nu pe pardoseala, pentru ca anumite tapete isi schimba culoarea in functie de cum bate lumina: se pot vedea ok privite pe pardoseala, cu lumina perpendicular, si diferit pe perete, cand lumina vine razant.
In cazul in care lipiti tapetul si acesta are defecte, un furnizor ok va inlocui tapetul, insa nu va suporta si costul demontarii si remontarii tapetului.