Modern Times

Canapeaua modulara este facuta pe comanda. Diversele surse de lumina folosite in amenajarea living-ului creeaza o scenografie interesanta si ofera beneficiarilor posibilitatea de a avea mai multe scenarii de iluminat.
Corpurile de depozitare de la bucatarie sunt simple si lasa restul detaliilor si al decoratiunilor sa spuna o poveste.
Spatiul generos al bucatariei a permis amenajarea unei insule, care are si rol de bar si care se continua cu o zona de luat masa.
Peretele din spatele patului este vopsit cu o decorativa cu aspect de beton. Textura de beton este elementul care contrasteaza cu stilul retro al amenajarii.
Mobilierul din dormitor pastreaza aceleasi linii simple, moderne. Profilele decorative, lampadarul si catifeaua fotoliului sunt cele care dau aerul retro acestei incaperi.
Spatiile de depozitare si masa de birou sunt gandite ca un intreg. Pastreaza un echilibru intre zone inchise/deschise, pentru a nu aglomera spatiul.
Detalii precum blatul de lemn masiv, scara din lemn si lampa suspendata dovedesc ca spatiile limitate pot deveni la fel de interesante. Peretele verde inchis contrasteaza frumos cu restul culorilor neutre.
In amenajarea holului principal am pastrat pardoseala originala. Consola cu modele geometrice, imaginea abstracta postmodernista a print-ului si corpul de iluminat sunt detalii care intregesc design-ul holului.
LocatieBucurești
An2019
Suprafata90 mp
StatusFinalizat
Photo CreditsAlexandru Prodan
Design interior apartament

Modern Times

Pe strada Polonă, la parterul unui bloc construit în anii 1940 se găsește apartamentul Modern Times.  Acest spațiu nu a mai fost locuit de cineva de aproape 20 de ani înainte să întrăm în el, iar starea să era foarte degradată.

Procesul de amenajare a fost unul amplu și de durata, însă rezultatul final a meritat așteptarea. 

Au fost necesare lucrări majore la instalația electrică, iar pereții au fost curățați până la cărămidă și refacuti. Pentru că poziționarea inițială a țevilor și a scurgerilor nu coincidea cu planul nostru, am schimbat aproape toată instalația sanitară, pentru a permite mutarea bucătăriei din vechea locație în noul open-space.

Amenajarea spațiului

Apartamentul cuprinde un spațiu central, foarte generos format din living și partea de bucătărie cu dining. Acest spațiu este sparat de un glazvant de sticlă, astfel încât locatarii pot beneficia de un spațiu deschis oricând vor.

Canapeaua albastră este modulară, iar împreună cu fotoliul galben formează o atmosfera colorată și veselă.

Spațiile de depozitare sunt simple, iar lămpile sunt în general negre, cu un design foarte modern.

Locul de luat masă formează o compoziție unitară cu insula de bar, iar blatul din lemn masiv aduce un plus de căldură pe lângă scaunele negre și metalice. 

Dormitorul matrimonial este chic și modern. Tăblia patului este formată din două perne supradimensionate, iar pentru tapițerie am mers pe un plus gri. Peretele din spatele patului este decorat cu o textura raw de beton, iar culoare dominantă este albastrul, regăsită la covor și fotoliu. Mobilierul este realizat în aceeași idee că în restul casei.

Biroul este simplu, cu un mobilier format din spații deschise combinate cu depozitari închise. Blatul biroului este din lemn, iar contrastul între verdele peretelui și galbenul draperiilor da o senzație de energie. 

Între vechi și nou

Pentru a face totuși o legătură cu arhitectura exterioară a clădirii și a locului, am hotărât să păstrăm câteva elemente ale acelei perioade.

Spre exemplu, parchetul este cel originial. Pentru a-l aduce în această stare, a fost nevoie să decopertăm toată pardoseală, să fie extrasă cu grijă fiecare lemela de lemn, să fie raschetat, baituit, lăcuit și apoi montat exact în locul din care a fost scos.

De asemenea ceramică de pe holul de la intrare este tot cea originiala. În holul secundar și în băi, am optat pentru o gresie nouă, dar cu un model retro, iar caloriferele vechi au fost înlocuite tot cu unele din fontă, cu un design vintage. 

Pe pereții spațiilor principale, am montat câteva profile decorative, care oferă un iz de eleganță într-o atmosfera modernă.