Pe strada Polonă, la parterul unui bloc construit în anii 1940 se găsește apartamentul Modern Times. Acest spațiu nu a mai fost locuit de cineva de aproape 20 de ani înainte să întrăm în el, iar starea să era foarte degradată.
Procesul de amenajare a fost unul amplu și de durata, însă rezultatul final a meritat așteptarea.
Au fost necesare lucrări majore la instalația electrică, iar pereții au fost curățați până la cărămidă și refacuti. Pentru că poziționarea inițială a țevilor și a scurgerilor nu coincidea cu planul nostru, am schimbat aproape toată instalația sanitară, pentru a permite mutarea bucătăriei din vechea locație în noul open-space.
Apartamentul cuprinde un spațiu central, foarte generos format din living și partea de bucătărie cu dining. Acest spațiu este sparat de un glazvant de sticlă, astfel încât locatarii pot beneficia de un spațiu deschis oricând vor.
Canapeaua albastră este modulară, iar împreună cu fotoliul galben formează o atmosfera colorată și veselă.
Spațiile de depozitare sunt simple, iar lămpile sunt în general negre, cu un design foarte modern.
Locul de luat masă formează o compoziție unitară cu insula de bar, iar blatul din lemn masiv aduce un plus de căldură pe lângă scaunele negre și metalice.
Dormitorul matrimonial este chic și modern. Tăblia patului este formată din două perne supradimensionate, iar pentru tapițerie am mers pe un plus gri. Peretele din spatele patului este decorat cu o textura raw de beton, iar culoare dominantă este albastrul, regăsită la covor și fotoliu. Mobilierul este realizat în aceeași idee că în restul casei.
Biroul este simplu, cu un mobilier format din spații deschise combinate cu depozitari închise. Blatul biroului este din lemn, iar contrastul între verdele peretelui și galbenul draperiilor da o senzație de energie.
Pentru a face totuși o legătură cu arhitectura exterioară a clădirii și a locului, am hotărât să păstrăm câteva elemente ale acelei perioade.
Spre exemplu, parchetul este cel originial. Pentru a-l aduce în această stare, a fost nevoie să decopertăm toată pardoseală, să fie extrasă cu grijă fiecare lemela de lemn, să fie raschetat, baituit, lăcuit și apoi montat exact în locul din care a fost scos.
De asemenea ceramică de pe holul de la intrare este tot cea originiala. În holul secundar și în băi, am optat pentru o gresie nouă, dar cu un model retro, iar caloriferele vechi au fost înlocuite tot cu unele din fontă, cu un design vintage.
Pe pereții spațiilor principale, am montat câteva profile decorative, care oferă un iz de eleganță într-o atmosfera modernă.