The Arcade

ClientThe Arcade
LocatieBucurești
An2019
Suprafață80mp
StatusFinalizat
FotoOvidiu Codreanu
Echipa Alexandra Stamate
Design interior apartament

The Arcade

Apartamentul The Arcade este situat în centrul Bucurestului, în zona Foișorului de Foc. Suprafață toatală este de 80mp și conține un open-space cu living și dining. o bucătărie închisă, două băi și două dormitoare.

Amenajarea open-space-ului

Zona de open-space este un spațiu luminos și destul de aerisit. Canapeaua, poziționată în față ferestrei, este un loc perfect pentru întâlniri cu prietenii sau pur și simplu spațiu de tolaneala atunci când citești sau vizionezi un film. Fotoliul roz vine în completarea ansamblului, și este un elemnt cromatic de impact.

Dining-ul este cel care iese în evidență și da și numele proiectului. Arcada realizată din vopsea și înconjurată de un profil metalic negru este un element al stilului neo-memphis.

Scaunele tapițate din catifea aduc un plus de culoare și prospețime, iar lampa suspendată, cu un design simplu se potrivește perfect cu picioarele mesei.

Spațiile de depozitare sunt constituite, în general, din rafturi simple și deschise, care nu încarcă și oferă o senzație de respiro întregului apartament.

Amenajarea celor două dormitoare

Primul dormitor este considerat cel matrimonial și cuprinde un pat dublu, cu o tablie tapițată, ridicat pe piciorușe din lemn. Culorile folosite sunt tonuri de gri, iar accentele vin din decorațiuni, precum perne, tablouri și plante.

La draperii am folosit un model simplu, care combină două culori și care se regesesc în toată amenajarea apartamentului. La fel că în zona open-space, și în acest dormitor corpurile de iluminat alese sunt negre și subțiri.

Al doilea dormitor este considerat camera de oaspeți și birou de lucru. Aici am propus o canapea extensibilă simplă, iar pe peretele opus câteva corpuri de depozitare care formează spațiul pentru birou. Texturile și materialele alese sunt simple și uni, iar butonii negrii și plintă contrastează griul deschis al mobilierului.