Le printemps

LocațieOdobești
An 2020
Suprafata123mp
StatusIn proces de implementare
Design interior

Casa Odobești

Minimalismul caracteristic stilului Japandi și conceptul japonez “wabi – sabi” ne-au inspirat în crearea acestui interior luminos. Elementele vegetale reflecta pasiunea proprietarei și vin în completarea stilului. Împreună, formează un spațiu relaxant, în care natura își face simțită prezenta. 

Casa este localizată în orașul Odobești, Vrancea, într-o zona linistita. Se desfășoară pe un singur nivel și este formată din: living, o camera separată pentru zona de dining, bucatarie, dormitor matrimonial cu baie proprie,un dressing, o a doua baie, un birou si două camere de depozitare.

Pentru podea am ales un parchet stratificat tip chevron, special pentru incalzirea in pardoseala.  Cativa pereți din casa sunt finisati cu vopsea decorativa și puși în evidență cu ajutorul unor scafe de lumina.  Am folosit doua tipuri de decorativa, una care combina doua nuante ton pe ton pe aceeasi suprafata, iar cealalta, cu aspect neregulat, in relief, intr-o nuanță de alb. 

Tot o expresie a minimalismului, pe care ni-l doream in aceasta amenajare, sunt și usile filomuro vopsite în nuanțe pereților. Ele păstrează unitatea pereților.

Plăcile ceramice pe care le-am ales au dimensiuni mari, pentru un aspect al bailor cat mai modern. Ca accent decorativ pentru baia mica a fost suficient sa montam o placa Laminam, ce imita metalul oxidat. Aceasta acoperă zona de perete dintre lavoar și cabina de dus pe toata înălțimea, iar efectul sau este instant.

In baia mare, peretele din spatele cazii free-standing este acoperit cu tapet special pentru spații umede. Print-ul colorat, cu motive vegetale, combinat cu plăcile cu aspect de terrazzo și mobilierul de lemn transforma baia într-o oază de relaxare.

Pe aceeași idee de motive vegetale am mers și în birou, folosindu-ne tot de un tapet ca accent decorativ.

In bucatarie, deasupra frontului de lucru, am placat peretii cu travertin. Același travertin va fi folosit și ca blat.

Lemnul predomină amenajarea și da spațiului căldură prin textura și nuanțele sale. Acesta este pus în evidenta prin contrastul dat de insertiile metalice vopsite negru, ale mobilierului, accesoriilor și corpurilor de iluminat.

Plantele sunt prezente în numeroase forme. In living, langa canapeaua generoasa, și pe hol am ales niște jardiniere metalice. Tot pe hol, chiar în dreptul intrării în casa, există un panou sub forma de cerc cu licheni stabilizati. În bucatarie, deasupra ferestrei, am pozitionat polițe metalice pe care se pot pune ghivece cu plante atarnatoare. În dining și în dormitor am ales mici ghivece suspendate în dreptul comodelor.