Yarooms Offices

In al doilea spatiu opensapce, accentul cade pe o harta mare, care se intinde pe tot peretele. Harta este realizata din mii de cilindrii din polistiren, confectionati si montati manual.
Mocheta desparte zona de relaxare, iar tabla galbena de sticla este elementul principal de pe perete. Cele doua pufuri mari completeaza spatiu, care devine locul perfect de schimbat idei creative.
Tratarea primului spatiu are ca element principal un perete decorativ pe care l-am vopsit cu o lavabila care imita efectul de beton aparent. Tot aici am inserat o banda verde din licheni naturali, care contrasteaza frumos fundalul gri.
Corpurile de iluminat sunt realizate pe comanda din profile metalice vopsite, in care am incorporat banda led.
Corpurile de iluminat sunt realizate pe comanda din profile metalice vopsite, in care am incorporat banda led.
Bucataria este un spatiu vesel si colorat. Printurile cu animale aduc zambetul pe buzele oricui intra aici.
Biroul inchis este folosit in special pentru video-conferinte. La fel ca in restul spatiilor, am folosit si aici acelasi albastru viu pentru accent si acelasi sistem de iluminat.
Cele doua pufuri mari completeaza spatiu, care devine locul perfect de schimbat idei creative.
In al doilea spatiu opensapce, accentul cade pe o harta mare, care se intinde pe tot peretele.
ClientYarooms
LocatieBucurești
An2018
Suprafață140mp
StatusFinalizat
Photo CreditsAlexandru Prodan
Entuziasm și culoare în

Birourile YAROOMS

Yarooms este despre o echipă tânăra, plină de entuziasm și dinamism.

Cu o parte din echipă am lucrat și în trecut, la amenajarea birourilor Neurony. Colaborarea cu ei a fost ușoară și frumoasă.

Încă de la început, ne-am dat seama că spațiul trebuie să fie unul colorat, dar totuși să păstreze o atmosferă mai tehnică. Culoarea principală din identitatea vizuală a firmei este un albastru viu și tineresc. Pentru noi acesta a fost punctul de start în proiect, apoi am alăturat un galben puternic pentru contrast.

Compartimentarea ne-a pus puțin pe gânduri, ajungând la concluzia că un spațiu de tip openspace se pretează cel mai bine nevoilor lor. Pentru a obține acest lucru, am fost nevoite să dărâmăm peretele despărțitor dintre cele două camere mari.

Amenajarea zonelor de openspace

Design-ul primului spațiu are că element principal un perete decorativ pe care l-am vopsit cu o lavabilă care imită efectul de beton aparent. Tot aici am inserat o bandă verde din licheni naturali, care contrastează frumos fundalul gri.

Corpurile de iluminat sunt realizate pe comandă din profile metalice vopsite, în care am încorporat bandă led. Picioarele birourilor sunt făcute tot din metal, iar blaturile sunt din lemn.

Pentru zona de lângă fereastră, am folosit o abodare diferită pentru iluminat. În locul unor corpuri de iluminat standard, am propus niște aplice cu braț reglabil. Le-am prins direct în plafon, astfel încât fiecare membru al echipei își poate regla singur sursă de iluminat. Același lucru l-am propus și pentru a două zona din openspace.

Tot în acest spațiu se află și zona de standing desk, o zona de lucru temporară.

Corpurile de depozitare sunt puține, fiecare birou având propriul rollbox. Pe lângă rollboxuri, există și o zonă pentru biblioteca, în care corpurile sunt lăsate deschise.

În al doilea spațiu opensapce, accentul cade pe o hartă mare, care se întinde pe tot peretele. Harta este realizată din mii de cilindrii din polistiren, confecționați și montați manual.

Pe partea opusă se află o mică zona de relaxare. Pentru a delimita vizual cele două spații ne-am folosit de culori și finisaje diferite. Mocheta desparte zona de pardoseală, iar tablă galbenă de sticlă este elementul principal de pe perete. Cele două pufuri mari completează spațiul, care devine locul perfect de schimbat idei creative.

Amenajarea zonelor separate

Pe lângă cele două zone de openspace, mai există o zona separată de birouri.

Biroul închis este folosit în special pentru video-conferințe. La fel că în restul spațiilor, am folosit și aici același albastru viu pentru accent și același sistem de iluminat. Depozitarea este una mai amplă, în care ne-am jucat cu diferite volume închise și deschise, colorate sau gri.

Bucătăria este un spațiu vesel și colorat. Printurile cu animale aduc zâmbetul pe buzele oricui intră aici. Deși nu este un spațiu foarte generos, o parte din echipa poate lua masa împreună în fiecare zi.