Rakuten Offices

Culorile folosite sunt neutre, iar elementele de accent sunt panourile separatoare sub forma de cerc.
Conceptul spatiului de lucru se bazeaza pe designul interior japonez.
Peretele de accent din hol este decorat cu stickere ce reprezinta frunzele de bambus.
Compozitie de forme si culori.
Pentru zona de luat masa am facut un mic truc, folosind cablurile celor 2 corpuri de iluminat. Alaturi de print-ul colorat, ele adauga personalitate camerei.
Holul reprezinta si un spatiu informal de lucru. De aceea am folosit niste pufuri vesele si o bancheta tapitata ca zone de lucru.
Holul reprezinta si un spatiu informal de lucru. De aceea am folosit niste pufuri vesele si o bancheta tapitata ca zone de lucru.
Cercul este preluat din simbolistica japoneza. Pentru amenajarea salii de conferinte am ales acest element grafic de impact realizat din metal.
ClientRakuten
LocatieBucurești
An2019
Suprafață90mp
StatusFinalizat
Photo CreditsJooca Studio

Rakuten Offices

Când am aflat de la clienții noștri că firma-mama a companiei lor din București este japoneză, ne-au venit din start multe idei.

Rakuten este o companie de e-commerce cu sediul în Tokyo și sunt cunoscuți și că sponsori principali ai FC Barcelona. Sigur ați observat logo-ul lor pe tricoul lui Messi.

Ne-am documentat despre simbolurile Japoniei, și așa au apărut: bancheta din bucătărie inspirată de steagul japonez, gheisha urbană, lampa în formă de cireșe, grădina zen din spațiile de birouri și stickerele în formă de bambus.

Rakuten înseamnă OPTIMISM și acest lucru ne-a inspirat în alegerea gamei cromatice bazate pe culori deschise su cu accente de culori vesele- roșu și galben.

Mai mult, cele două cuvinte în alfabet japonez din sala de conferință înseamnă chiar asta- optimism.