Rakuten Offices

Culorile folosite sunt neutre, iar elementele de accent sunt panourile separatoare sub forma de cerc.
Conceptul spatiului de lucru se bazeaza pe designul interior japonez.
Peretele de accent din hol este decorat cu stickere ce reprezinta frunzele de bambus.
Compozitie de forme si culori.
Pentru zona de luat masa am facut un mic truc, folosind cablurile celor 2 corpuri de iluminat. Alaturi de print-ul colorat, ele adauga personalitate camerei.
Holul reprezinta si un spatiu informal de lucru. De aceea am folosit niste pufuri vesele si o bancheta tapitata ca zone de lucru.
Holul reprezinta si un spatiu informal de lucru. De aceea am folosit niste pufuri vesele si o bancheta tapitata ca zone de lucru.
Cercul este preluat din simbolistica japoneza. Pentru amenajarea salii de conferinte am ales acest element grafic de impact realizat din metal.
ClientRakuten
LocatieBucuresti
An2019
Suprafață90mp
StatusFinalizat
Photo CreditsJooca Studio

Rakuten Offices

Cand am aflat de la clientii nostri ca firma-mama a companiei lor din Bucuresti este japoneza, ne-au venit din start multe idei.

Rakuten este o companie de e-commerce cu sediul in Tokyo si sunt cunoscuti si ca sponsori principali ai FC Barcelona. Sigur ati observat logo-ul lor pe tricoul lui Messi.

Ne-am documentat despre simbolurile Japoniei, si asa au aparut: bancheta din bucatarie inspirata de steagul japonez, gheisha urbana, lampa in forma de cirese, gradina zen din spatiile de birouri si stickerele in forma de bambus.

Rakuten inseamna OPTIMISM si acest lucru ne-a inspirat in alegerea gamei cromatice bazate pe culori deschise su cu accente de culori vesele- rosu si galben.

Mai mult, cele doua cuvinte in alfabet japonez din sala de conferinta inseamna chiar asta- optimism.