Sparktech Offices

sparktech
sparktech
sparktech
sparktech
sparktech
sparktech
sparktech
sparktech
sparktech
sparktech
sparktech
sparktech
sparktech
sparktech
ClientOffice Sparktech
LocațieBucurești
An2019
Suprafață500mp
StatusFinalizat
Photo CreditsAlexandru Prodan
Amenajarea birourilor

Sparktech

O atmosferă relaxantă care te trimite în vacanță – acesta a fost conceptul nostru pentru amenajarea birourilor celor de la Sparktech. Proiectul s-a desfășurat în trei etape : amenajarea zonelor de birouri open-space, amenajarea sălilor de conferințe și amenajarea zonei de de chicineta și relaxare.

Amenajarea birourilor openspace

Zona de birouri a fost gândită că un spațiu deschis și luminos, fără prea multe elemente care să încarce atmosfera.

Pe un perete lung am decis să montăm o cărămidă aparentă, pe care am vopsit-o ulterior în alb. La intrare, sub logo-ul roșu, am realizat harta lumii din licheni – un element care te face să îți plănuiești următoarea escapadă.

Birourile sunt realizate pe comandă, iar pentru picioare am optat pentru un cadru metalic, negru. Pentru că nu am vrut să încărcăm vizual spațiul, dar totuși era nevoie de o delimitare între birouri, am propus un ansamblu de copruri de mobilier. Acestea au la baza spații de depozitare , iar partea de sus a fost creată special pentru a integra cât mai multe plante.

Stâlpii au avut și ei parte de o abordare diferită. Fiecare dintre aceștia a fost colantat cu harta unui oraș specific : Amsterdam, Melbourne, Barcelona și Cape Town.

Dintr-un capăt în altul, am marcat diferit zona de circualtie, printr-o mochetă verde, asemenea unui culoar de iarbă.   Zona din capăt a fost gândită că un spațiu mai izolat, special pentru momente de repaus.

Amenajarea sălilor de conferință

Cele cinci săli de conferință au avut câte o tematică diferită, însă același concept de baza.

Prima și cea mai încăpătoare dintre ele, este sala Africa. Modelele tradiționale africane au fos montate cu ajutorul unui sticker de pardoseală. Natural, Instinctive și Savage au fost adjectivele pe care le-am considerat cele mai potrivite pentru a descrie această țară.

Pentru continentul asiatic, am ales India că și  tematică. Mandala de pe pardoseală, tabloul cu Taj Mahal-ul agățat pe perete, ramă colorată de licheni din jurul ecranului și materialele mobilierului ne-au dus cu gândul exact acolo.

Australia este reprezentată prin Sydney. Nu putea să lipsească o imagine cu faimoasa clădire a Operei. Simboluri tradiționale, licheni, lemn și culori deschise – toate acestea sunt elementele care compun această sală.

Peru este o țară în care adjectivul autentic se potrivește excelent. Un loc pe care trebuie să îl descoperi neapărat dacă iubești natură și ești o fire curioasă.

Cu siguranță România nu putea să lipsească din cele cinci săli. Broderia cu motive tradiționale înconjoară peretele placat cu whiteboard. Lemnul, mochetă verde care sugerează iarbă, o gama cromatică compusă din alb, roșu și negru  redau atmosfera care ne face pe noi să ne gândim la acasă.

Amenajarea chicinetei și a zonei de relaxare

În ceea ce privește acest spațiu, putem afirmă că este locul nostru preferat. Atmosfera de aici te face să uiți că te afli la birou și te îndeamnă la joacă.

Am încercat să cuprindem cât mai multe oportunități de jocuri și moduri de relaxare : o masă de ping-pong pentru cei energici, șotronul, twister și darts pentru jocuri în echipa, hamace pentru odihnă, o mică biblioteca și pufuri pentru o pauză de citit.

În față ferestrei, am creat un separeu  în care activități precum board-games-urile sunt binevenite. Nu i-am uitat nici pe cei pasionați de jocurile pe consola, așa că le-am amenajat un colț doar pentru ei.  Gama cromatică este diversă și veselă, iar amplasamentul ne ajută cu o lumina perfectă pentru acest spațiu.

Chicineta, sau locul de luat masă, se află în continoarea zonei de relaxare. Cele două spații sunt separate cu ajutorul unor pereți de sticlă. Pentru materiale, am ales să folosim texturi de lemn, combinate cu cărămidă aparentă albă, elemente verzi din mușchi și copruri metalice.

Pentru noi, nu este prima dată când amenajăm spațiile de birouri de la Sparktech. Dacă sunteți curioși, puteți vedea și primul nostru proiect aici.