Mateco Offices

Blatul de birou adaposteste si un corp de depozitare ridicat de la sol cu picioare metalice. In spatele biroului se contureaza grinzile metalice ale cladirii, pe care le-am accentuat vopsindu-le in rosu.
Zona de depozitare este realizata tot din mdf alb, iar zona cu tv-ul este inconjurata de un cadru de lemn. Lichenii din interior sunt accentuati prin lumina benzilor led incastrate.
Liniile frante, unghiurile ascutite si culorile tari definesc aceasta amenajare dinamica.
Banda alba, care porneste din plafon si se transforma in birouri, este realizata din mdf vopsit. Pentru iluminat am folosit niste profile cu benzi led incastrate in mdf.
Plafonul este vopsit cu decorativa cu aspect de beton,iar tubulatura este aparenta.
In amenajarea biroului am folosit licheni stabilizati pentru un look fresh si relaxant.
LocatieBucuresti
Suprafata30mp
An2018
StatusFinalizat
Photo CreditsAlexandru Prodan

Amenajare industriala intr-un birou de avocati altfel

Tot conceptul pentru aceasta amenajare industriala a pornit de la o parte din elementele pe care le-am gasit cand am intrat prima oara in spatiu.

Un X mare, element de structura al cladirii, pune stapanire pe unul din pereti. Tavanul este aparent, lasand la vedere un beton nefinisat si tevile pentru instalatii.

Ne-au placut mult aceste elemente industriale autentice si am dorit sa le punem in evidenta. Un plus este adus si de faptul ca firma face parte din domeniul masinilor industriale.

Conceptul amenajarii

Pentru a crea o legatura intre identitatea vizuala a firmei si conceptul nostru, am alesa sa folosim culorile din logo. Asa ca X-ul industrial a devenit un rosu aprins si elementul principal al amenajarii.  Aceeasi abordare am avut-o si cu tevile de pe tavan.

Desi la inceput betonul lasat aparent ne-a atras foarte mult, am realizat ca nu era cofrat si nu arata atat de bine pe cat ne asteptam noi. Asa ca am gasit o solutie pentru tratarea sa cu o vopsea decorativa cu aspect de beton. rezultatul final a multumit pe toata lumea.

 

Pentru mobilier am ales un design mai indraznet si futurist. Unghiurile sunt neregulate si ascutite, iar benzile led aplicate accentueaza forma neregulata.

Forma de banda deconstructivista curge din plafon pe perete si se transforma in birou.  Se creeaza astfel un contrast frumos prin alaturarea unor elementele industriale cu unele foarte moderne.

 

In fata marelui X se afla mai multe corpuri de depozitare. Spatiile deschise se combina cu cele inchise si asigura o atmosfera aerisita.

Panoul verde realizat din licheni este un element care aduce naturalete si caldura intr-un spatiu metalizat.