Mateco Offices

Blatul de birou adaposteste si un corp de depozitare ridicat de la sol cu picioare metalice. In spatele biroului se contureaza grinzile metalice ale cladirii, pe care le-am accentuat vopsindu-le in rosu.
Zona de depozitare este realizata tot din mdf alb, iar zona cu tv-ul este inconjurata de un cadru de lemn. Lichenii din interior sunt accentuati prin lumina benzilor led incastrate.
Liniile frante, unghiurile ascutite si culorile tari definesc aceasta amenajare dinamica.
Banda alba, care porneste din plafon si se transforma in birouri, este realizata din mdf vopsit. Pentru iluminat am folosit niste profile cu benzi led incastrate in mdf.
Plafonul este vopsit cu decorativa cu aspect de beton,iar tubulatura este aparenta.
In amenajarea biroului am folosit licheni stabilizati pentru un look fresh si relaxant.
ClientMatteco
LocatieBucuresti
Suprafata30mp
An2018
StatusFinalizat
Photo CreditsAlexandru Prodan
Amenajare industriala intr-un birou de avocati altfel in cadrul

Birourilor Matteco

Tot conceptul pentru această amenajare industrială a pornit de la o parte din elementele pe care le-am găsit când am intrat prima oară în spațiu.

Un X mare, element de structura al clădirii, pune stăpânire pe unul din pereți. Tavanul este aparent, lăsând la vedere un beton nefinisat și țevile pentru instalații.

Ne-au plăcut mult aceste elemente industriale autentice și am dorit să le punem în evidență. Un plus este adus și de faptul că firma face parte din domeniul mașinilor industriale.

Conceptul amenajării

Pentru a crea o legătură între identitatea vizuală a firmei și conceptul nostru, am alesa să folosim culorile din logo. Așa că X-ul industrial a devenit un roșu aprins și elementul principal al amenajării.  Aceeași abordare am avut-o și cu țevile de pe tavan.

Deși la început betonul lăsat aparent ne-a atras foarte mult, am realizat că nu era cofrat și nu arată atât de bine pe cât ne așteptăm noi. Așa că am găsit o soluție pentru tratarea să cu o vopsea decorativă cu aspect de beton. rezultatul final a mulțumit pe toată lumea.

 

Pentru mobilier am ales un design mai îndrăzneț și futurist. Unghiurile sunt neregulate și ascuțite, iar benzile led aplicate accentuează formă neregulată.

Formă de bandă deconstructivistă curge din plafon pe perete și se transformă în birou.  Se creează astfel un contrast frumos prin alăturarea unor elementele industriale cu unele foarte moderne.

 

În față marelui X se află mai multe corpuri de depozitare. Spațiile deschise se combină cu cele închise și asigura o atmosfera aerisită.

Panoul verde realizat din licheni este un element care aduce naturalețe și căldură într-un spațiu metalizat.