Casuta unui copil fericit

Tavanul a fost pictat manual inainte sa incepem noi proiectul si ne-am decis sa il pastram si sa il integram in concept.
Inaltimea camerei ne-a permis crearea unei casute de lemn care adaposteste zona de dormit si locul de joaca.
Biroul este amplasat in dreptul ferestrei, pentru a profita cat mai mult de lumina naturala atunci cand trebuie sa isi faca temele.
Casuta care adaposteste locul de joaca are structura din lemn masiv.
Nuantele de albastru se completeaza reciproc.
Butonii decorativi din sfoara si din piele sunt niste detalii jucause care se potrivesc cu atmosfera vesela a camerei.
ClientCăsuța unui copil fericit
LocatieBucurești
An2018
Suprafata15mp
StatusFinalizat
Photo CreditsAlexandru Prodan
Amenajarea

Căsuței unui copil fericit

Trebuie să îl cunoașteți pe N. El este un copil pe care, cu siguranță, o să îl îndrăgiți imediat. Noi sigur nu am avut scăpare  și am căzut în capcana lui! De aceea, ne-am hotărât să îi proiectăm propria lui căsuță.

Camera lui este amplasată la etaj, acolo unde acoperișul este în două ape. Am profitat de oportunitatea asta și am urmărit unghiurile casei. Așa a luat naștere prima schița. Pentru a beneficia cât mai mult de acest spațiu, am decis să facem o căsuță cu etaj.

Amenajarea căsuței din camera

La parter este patul, căruia i-am atașat trei sertare pe roți pentru depozitare și o noptieră simplă. Panoul de pe spate este colantat cu stickere negre, iar cele două aplice au formă de norișori. Accesul la etaj se face cu ajutorul unor scări, care au și rol de sertare.

Odată ajunși la etajul căsuței, intrăm în lumea lui N. Aici este locul în care el se simte cel mai în siguranță și petrece o perioadă îndelungată de timp. Are trei ferestre și multe culori. Și jucării. Am uitat să spunem că este un copil căruia îi place să se joace foarte mult.

Dar asta nu e tot. Într-o zi, N. ne-a sunat să ne roage un lucru : să îi facem o ascunzătoare secretă în căsuța. Nu am avut cum să îl refuzăm, așa că în spatele cutiilor suspendate se află locul secret. Orice copil și-ar dori un astfel de spațiu, doar pentru el.

Amenajarea camerei

În restul camerei mai există o biblioteca deschisă, plină cu tot felul de cărți și jocuri captivante. Comodă se continuă cu o bancheta, un loc potrivit pentru lectură și tolaneala.  Biroul este amplasat în dreptul ferestrei, pentru a profită cât mai mult de lumina naturală atunci când trebuie să își facă temele. Dulapul de haine este simplu și încăpător.

Și în caz că nu ați observat, lui N. îi plac mult și pisicile. Așa că am adăugat mai multe elemente decorative cu această tematică. Pisici care se întind pe pereți, mobilier și tavan, sub formă de stickere. O jucărie de plus, grasă și albă, care a devenit companionul sau. Nu putea să lipsească nici șoricelul care încearcă să scape de toți acești inamici. 

Tavanul a fost pictat manual înainte să începem noi proiectul și ne-am decis să îl păstrăm și să îl integrăm în concept.