Casuta unui copil fericit

Tavanul a fost pictat manual inainte sa incepem noi proiectul si ne-am decis sa il pastram si sa il integram in concept.
Inaltimea camerei ne-a permis crearea unei casute de lemn care adaposteste zona de dormit si locul de joaca.
Biroul este amplasat in dreptul ferestrei, pentru a profita cat mai mult de lumina naturala atunci cand trebuie sa isi faca temele.
Casuta care adaposteste locul de joaca are structura din lemn masiv.
Nuantele de albastru se completeaza reciproc.
Butonii decorativi din sfoara si din piele sunt niste detalii jucause care se potrivesc cu atmosfera vesela a camerei.
LocatieBucuresti
An2018
Suprafata15mp
StatusFinalizat
Photo CreditsAlexandru Prodan

Amenajarea casutei unui copil fericit

Trebuie sa il cunoasteti pe N. El este un copil pe care, cu siguranta, o sa il indragiti imediat. Noi sigur nu am avut scapare  si am cazut in capcana lui! De aceea, ne-am hotarat sa ii proiectam propria lui casuta.

Camera lui este amplasata la etaj, acolo unde acoperisul este in doua ape. Am profitat de oportunitatea asta si am urmarit unghiurile casei. Asa a luat nastere prima schita. Pentru a beneficia cat mai mult de acest spatiu, am decis sa facem o casuta cu etaj.

Amenajarea casutei din camera

La parter este patul, caruia i-am atasat trei sertare pe roti pentru depozitare si o noptiera simpla. Panoul de pe spate este colantat cu stickere negre, iar cele doua aplice au forma de norisori. Accesul la etaj se face cu ajutorul unor scari, care au si rol de sertare.

Odata ajunsi la etajul casutei, intram in lumea lui N. Aici este locul in care el se simte cel mai in siguranta si petrece o perioada indelungata de timp. Are trei ferestre si multe culori. Si jucarii. Am uitat sa spunem ca este un copil caruia ii place sa se joace foarte mult.

Dar asta nu e tot. Intr-o zi, N. ne-a sunat sa ne roage un lucru : sa ii facem o ascunzatoare secreta in casuta. Nu am avut cum sa il refuzam, asa ca in spatele cutiilor suspendate se afla locul secret. Orice copil si-ar dori un astfel de spatiu, doar pentru el.

Amenajarea camerei

In restul camerei mai exista o biblioteca deschisa, plina cu tot felul de carti si jocuri captivante. Comoda se continua cu o bancheta, un loc potrivit pentru lectura si tolaneala.  Biroul este amplasat in dreptul ferestrei, pentru a profita cat mai mult de lumina naturala atunci cand trebuie sa isi faca temele. Dulapul de haine este simplu si incapator.

Si in caz ca nu ati observat, lui N. ii plac mult si pisicile. Asa ca am adaugat mai multe elemente decorative cu aceasta tematica. Pisici care se intind pe pereti, mobilier si tavan, sub forma de stickere. O jucarie de plus, grasa si alba, care a devenit companionul sau. Nu putea sa lipseasca nici soricelul care incearca sa scape de toti acesti inamici. 

Tavanul a fost pictat manual inainte sa incepem noi proiectul si ne-am decis sa il pastram si sa il integram in concept.