Casa container 1.0

casa container
casa container
casa container
casa container12
casa container13
casa container
casa container
casa container3
casa container4
Casa container 2.0 sin portofoliul nostru este un exemplu bune de aplicare Wabi Sabi. Elementele de descor sunt obiecte ale vechii case a bunicii beneficiarei, aduse din nou la viata. Trecerea timpului adauga valoare obiectelor si amenajarii.
casa container6
casa container7
casa container8
casa container8
LocatieMereni, Teleorman
An2018
StatusPropunere Proiect
Amenajarea

Casa Container 1.0

Casa container intr-o atmosfera traditionala

Proiectul pentru casa container este unul foarte special pentru noi. Tot conceptul din spate a pornit de la ideea rememorarii copilariei si a traiului de alta data. Clienta noastra si-a dorit o casa de vacanta in curtea bunicii ei. Aici este locul unde a crescut si s-a dezvoltat, devenind omul care este acum.

Designul casei container a pornit de la estetica caselor vernaculare, adaptatat la nevoia de simplitate si pragmatismul zilelor noastre.

Am ales metoda constructiva din containere datorita faptului ca timpii de executie sunt mult mai redusi fata de o constructie standard. Pe langa acest lucru, se adauga si faptul ca nu este nevoie intotdeauna de autorizatie de constructie. Astfel de proiecte se incadreaza in categoria constructiilor temporare, iar birocratia este diminuata considerabil. Insa acest lucru poate fi diferit de la o primarie la alta, pentru ca nu este foarte bine reglementat articoul din lege.

Termenul de realizare a unei astfel de case este de aproximativ sase saptamani. Un alt avantaj, il constituie faptul ca iti poti personaliza proiectul foarte usor. Fiecare container are o structura proprie, iar prin alaturarea mai multor module, te poti juca cu spatiul tau.

Latura traditionala

Dar sa revenim la proiectul nostru. Noi am vrut sa redam doua concepte diferite intr-un design comun : conceptul traditional si conceptul modern. Asa ca am ales o abordare putin diferita pentru casuta. Partea din fata este tratata cu piese specifice caselor batranesti din zona. Elementele din lemn sunt lucrate manual, dupa obiceiurile satului. Toata fatada este completata cu fel de fel de plante care te imbie doar la odihna si calm.

Odata ce pasesti in interior, dai peste o zona deschisa si luminoasa. Aici este spatiul pentru camera de zi. Caldura lemnului te copleseste instant, iar decoratiunile te duc cu gandul la verile petrecute in casa bunicilor. Motivele decorative sunt petele de culoare ale incaperii. Covorul, pernele si vasele de pe perete se completeaza, insa pastreaza linistea incaperii.

Bucataria este micuta dar bine utilata. Chiuveta este amplasata la fereastra si iti permite sa admiri natura din jur. Culorile sunt calde si pastelate. Lemnul este nelipsit si din aceasta incapere.

Cele trei dormitoare nu au cum sa treaca neobservate. Fiecare dintre ele este tratat diferit, insa in acelasi stil traditional si simplu. Elemente precum buturugi de lemn tin locul unor noptiere clasice. Doua cadre de usi vechi se transforma in tablie. In locul tablourilor sta o tapiterie colorata si vesela. Toate draperiile sunt realizate pe comanda si contin elemente specifice traiului de odinioara. Comodele sunt si ele personalizate cu insertii si simboluri interesante.

Latura moderna

In momentul in care privesti curtea din spate, toata imaginea se schimba. O terasa inalta, un foisor si un fundal gri te readuc cu gandul la prezent. Lemnul ramane totusi elementul de legatura intre traditional si urban. Acest lucru nu schimba insa spiritul locului. Aceeasi liniste pluteste in aer si acelasi fundal verde te inconjoara.

Practic aceasta casuta devine foarte usor o oaza de liniste, un loc in care poti evada oricand de la tensiunea orasului urban.