Casa container 1.0

casa container
casa container
casa container
casa container12
casa container13
casa container
casa container
casa container3
casa container4
Casa container 2.0 sin portofoliul nostru este un exemplu bune de aplicare Wabi Sabi. Elementele de descor sunt obiecte ale vechii case a bunicii beneficiarei, aduse din nou la viata. Trecerea timpului adauga valoare obiectelor si amenajarii.
casa container6
casa container7
casa container8
casa container8
ClientCasa Container 1.0
LocatieMereni, Teleorman
An2018
Suprafata120mp
StatusPropunere Proiect
Amenajarea

Casa Container 1.0

Casa container într-o atmosfera tradițională

Proiectul pentru casa container este unul foarte special pentru noi. Tot conceptul din spate a pornit de la ideea rememorării copilăriei și a traiului de altă dată. Clienta noastră și-a dorit o casă de vacanță în curtea bunicii ei. Aici este locul unde a crescut și s-a dezvoltat, devenind omul care este acum.

Designul casei container a pornit de la estetică caselor vernaculare, adaptatat la nevoia de simplitate și pragmatismul zilelor noastre.

Am ales metodă constructivă din containere datorită faptului că timpii de execuție sunt mult mai reduși față de o construcție standard. Pe lângă acest lucru, se adaugă și faptul că nu este nevoie întotdeauna de autorizație de construcție. Astfel de proiecte se încadrează în categoria construcțiilor temporare, iar birocrația este diminuată considerabil. Însă acest lucru poate fi diferit de la o primărie la altă, pentru că nu este foarte bine reglementat articoul din lege.

Termenul de realizare a unei astfel de case este de aproximativ șase săptămâni. Un alt avantaj, îl constituie faptul că îți poți personaliza proiectul foarte ușor. Fiecare container are o structura proprie, iar prin alăturarea mai multor module, te poți juca cu spațiul tău.

Latura tradițională

Dar să revenim la proiectul nostru. Noi am vrut să redăm două concepte diferite într-un design comun : conceptul tradițional și conceptul modern. Așa că am ales o abordare puțîn diferită pentru căsuța. Partea din față este tratată cu piese specifice caselor batranesti din zona. Elementele din lemn sunt lucrate manual, după obiceiurile satului. Toată fațada este completată cu fel de fel de plante care te îmbie doar la odihnă și calm.

Odată ce pășești în interior, dai peste o zona deschisă și luminoasă. Aici este spațiul pentru camera de zi. Căldură lemnului te copleșește instant, iar decorațiunile te duc cu gândul la verile petrecute în casă bunicilor. Motivele decorative sunt petele de culoare ale încăperii. Covorul, pernele și vasele de pe perete se completează, însă păstrează liniștea încăperii.

Bucătăria este micuța dar bine utilată. Chiuvetă este amplasată la fereastră și îți permite să admiri natură din jur. Culorile sunt calde și pastelate. Lemnul este nelipsit și din această încăpere.

Cele trei dormitoare nu au cum să treacă neobservate. Fiecare dintre ele este tratat diferit, însă în același stil tradițional și simplu. Elemente precum buturugi de lemn țîn locul unor noptiere clasice. Două cadre de uși vechi se transformă în tablie. În locul tablourilor stă o tapițerie colorată și veselă. Toate draperiile sunt realizate pe comandă și conțîn elemente specifice traiului de odinioară. Comodele sunt și ele personalizate cu inserții și simboluri interesante.

Latura modernă

În momentul în care privești curtea din spate, toată imaginea se schimbă. O terasă înalta, un foișor și un fundal gri te readuc cu gândul la prezent. Lemnul rămâne totuși elementul de legătură între tradițional și urban. Acest lucru nu schimbă însă spiritul locului. Aceeași liniște plutește în aer și același fundal verde te înconjoară.

Practic această căsuța devine foarte ușor o oază de liniște, un loc în care poți evada oricând de la tensiunea orașului urban.