The Arcade

In amenajarea bucatariei am mers pe pal gri si bej, combinate cu placi tip metro albe. Vopseaua de pe pereti este roz Lach de la Caparol.
the-arcade
ClientThe Arcade
An2019
Suprafață80mp
StatusFinalizat
Photo CreditsOvidiu Codreanu
Amenajarea apartamentului

The Arcade

Apartamentul The Arcade este situat in centrul Bucurestului, in zona Foisorului de Foc. Suprafata toatala este de 80mp si contine un open-space cu living si dining. o bucatarie inchisa, doua bai si doua dormitoare.

Amenajarea open-space-ului

Zona de open-space este un spatiu luminos si destul de aerisit. Canapeaua, pozitionata in fata ferestrei, este un loc perfect pentru intalniri cu prietenii sau pur si simplu spatiu de tolaneala atunci cand citesti sau vizionezi un film. Fotoliul roz vine in completarea ansamblului, si este un elemnt cromatic de impact.

Dining-ul este cel care iese in evidenta si da si numele proiectului. Arcada realizata din vopsea si inconjurata de un profil metalic negru este un element al stilului neo-memphis.

Scaunele tapitate din catifea aduc un plus de culoare si prospetime, iar lampa suspendata, cu un design simplu se potriveste perfect cu picioarele mesei.

Spatiile de depozitare sunt constituite, in general, din rafturi simple si deschise, care nu incarca si ofera o senzatie de respiro intregului apartament.

Amenajarea celor doua dormitoare

Primul dormitor este considerat cel matrimonial si cuprinde un pat dublu, cu o tablie tapitata, ridicat pe picioruse din lemn. Culorile folosite sunt tonuri de gri, iar accentele vin din decoratiuni, precum perne, tablouri si plante.

La draperii am folosit un model simplu, care combina doua culori si care se regesesc in toata amenajarea apartamentului. La fel ca in zona open-space, si in acest dormitor corpurile de iluminat alese sunt negre si subtiri.

Al doilea dormitor este considerat camera de oaspeti si birou de lucru. Aici am propus o canapea extensibila simpla, iar pe peretele opus cateva corpuri de depozitare care formeaza spatiul pentru birou. Texturile si materialele alese sunt simple si uni, iar butonii negrii si plinta contrasteaza griul deschis al mobilierului.