Soft Greys

Separarea dintre hol si living este facuta prin corpul jos de depozitare, care cuprinde o bancheta, si panoul din lamele de lemn. Lamelele separa vizual cele 2 spatii, dar lasa lumina naturala sa patrunda spre hol.
In zona centrala a open-space-ului este amenajat locul de luat masa. Masa extensibila este de la Kika, iar scaunele sunt facute pe comanda la Mobila Dalin.
Intreaga amenajare se bazeaza pe diferite tonuri de gri. Griul atribuie spatiului o senzatie de calm si liniste.
Accentele de negru ale elementelor metalice se intalnesc peste tot in aceasta amenajare.
Oglinda cu banda led pe spate si aplica din lateral aduc si mai multe luminozitate baii.
Placile ceramice folosite in amenajarea bailor redau o atmosfera calma si linistitoare. Corpul suport al lavoarului este din mdf si are spatii de depozitare deschise.
Cadrul patului are si spatiu de depozitare pentru carti. Tablia patului se continua si pe peretele lateral, pana la dressing.
Biblioteca din camera copilului este realizata din cadre metalice, pe care se sprijina politele din pal. Transparenta cadrelor face ca zona sa para aerisita si usoara.
Atmosfera din dormitor este plina de prospetime si caldura. Draperiile albastre contrasteaza placut cu tonurile neutre din restul camerei.
O parte din peretele de langa intrare este placata cu oglinda.
Cateva detalii decorative care completeaza designul interior.
ClientSoft Greys
LocatieBucuresti
Suprafata100 mp
An 2019
StatusFinalizat
Photo CreditsJooca Studio
Amenajarea apartamentului

Soft Greys

Amenajarea apartamenului Soft Greys se bazează pe un design modern și elegant. Cromatica este una neutră, bazată în special pe griuri, cu mici accente de culori pastelate.

Amenajarea open-space-ului

Open-space-ul este zona care ocupă cea mai mare suprafață din cadrul apartamentului. Ea este compusă din holul de intrare, zona de dining și zona de living.

Camera  de  zi  este  încăpătoare  și  luminoasă, un motiv excelent   te relaxezi

În zona holului de la intrarea în apartament, am propus un dulap înalt de depozitare, gri, cu mânerele lungi realizate din lemn. Panoul despărțitor dintre hol și dining este format din lamele de lemn, în care am inserat câteva rafturi deschise.

Masa de dining se realizează pe comandă și are un blat din mdf vopsit alb și două picioare de susținere din metal. Comoda de depozitare este simplăformată din mai multe corpuri închiseîntr nuanță de griîn care am inserat un cadru metalic deschis.

Cele două tablouri abstracte, împreună cu scaunele tapițate de la masă de dining oferta o pată pastelată de culoare, pe un fundal de gri neutru.

Designul accesoriilor și al corpurilor de iluminat are la baza linii subțiri și negre, care aduc un plus de grafică întregii compoziții.

Colțarul din dreptul ferestrei se realizează pe comandă și are două culori diferite : un bej cald și o stofă într-o nuanță pastelată de mov liliac. Fotoliul este foarte comod și sparge tabloul cromatic prin albastrul intens

Mobila din jurul televizorului este simplăformată dintr-o comodă închisă și două rafturi suspendate, accesorizate cu cadre metalice negre.

Amenajarea bucatariei

Bucătăria  este  simplă  și  funcțională.

Corpurile de bucătărie se întind pe trei dintre pereții camerei. Am ales  folosim mdf vopsit într-un gri mai închis pentru fronturi și mânere frezate direct în material. 

În zona ferestrei, există o mică zona de bar pentru o persoană, iar rafturile din lemn sunt mici accente prin care încălzim atmosfera spațiului

Între corpurile de baza și cele suspendate, am ales  folosim o faianță tip metro, cu o textura gri de piatrăSingură pată de culoare este dată de storul roman de la fereastră.

Amenajarea dormitoarelor

Cele  două  dormitoare au stiluri de amenajare complet diferite.

Dormitorul matrimonial are un aer plin de prospețime și căldurăPereții sunt vopsiți într-un ton de gri neutru, la fel ca cel al draperiilor de la fereastrăPatul este tapitat cu o stofă bej, iar tăblia are o grafică elegantă dar minimalistăDeasupra patului am suspendat o polițăcare are rol de suport pentru un tabloul geometric abstract. În fața patului stă comodaînălțată pe un set de cadre metalice albe. Am ales  folosim două texturi de material în compozitia ei : un lemn și un alb simplu. 

Corpurile de iluminat fac parte din aceeleasi familii: veioză și aplică de la pat sunt micile accente aurii.

În procesul de amenajare pentru camera copilului, am optat pentru un stil diferit față de restul apartamentului. Aici am creat o atmosfera mai întunecatăperfectă pentru un adolescent rebel. Patul este simplu, cu un spațiu deschis pentru cărți în capăt și o tablie albastră. Biroul și corpurile de depozitare au un aer industrial, datorită elementelor metalice care apar în compoziție

Amenajarea bailor

Cele  două  băi  sunt  cuminți  și  redau  o  atmosfera  caldă.

Apartamentul dispune de două băi : una în zona dormitoarelor și altă în zona open-space-ului. În ambele spații am folosit plăci ceramice în tonuri deschise, combinate cu unele care imită textura lemnului. Corpurile de lavoar sunt simple, cu zone deschise pentru depozitarea diferitelor accesorii. Oglinzile dispun de o bandă led montată pe spate, iar aplicele de lângă ele aduc și mai multă lumina în interiorul băilor.