Apartamentul Retro-Chic are aproximativ 100mp și se află într-o vila din 1947, de pe stradă Polonă.
Beneficiarii sunt un cuplu cosmopolit și cult, cu gusturi rafinate, povești și obiecte decorative adunate de pe multe continente. Ei ne-au spus sunt îndrăgostiți de designul mid-century și că își doresc o amenajare artsy și retro. Așa că ne-am propus să realizăm un proiect în ton cu stilul arhitectural al clădirii.
Când am intrat prima oară aici, ne-am dat seama că trebuie să păstrăm parchetul și tâmplăria originiala. Am apelat la oameni specializați, iar rezultatul a fost conform așteptărilor.
Restul finisajelor au fost înlocuite, dar propunerile completează povestea apartamentului. Pentru pardoseală am ales mai multe modele de plăci în stil retro. Pentru tratarea pereților, am ales varianta unor caramidute chic.
Amenajarea zonei de zi
Apartamentul este unul foarte luminos și am luat acest lucru că un atuu.
Zona de living este decorată discret și cu bun gust. Canapeaua albastră este elementul care iese în evidență atunci când intri aici.
Deasupra ei am poziționat un tablou realizat pe comandă, iar în față stau două măsuțe de cafea din lemn.
La fereastră am propus două fotolii retro și un lampadar înalt. Această este imaginea perfectă pentru o atmosfera intimă alături de cei dragi.
Comodă TV aparține stilului mid-century, iar polițele suspendate întregesc compoziția fără să o încarce.
Zona de luat masă se află în continuarea livingului. Un set de uși înalte, recondiționate, din sticlă despart cele două spații.
Masă extesibila este realizată din lemn masiv și poate acomoda mulți oameni. Harta din spate este pictată manual și înfățișează pasiunea clienților pentru călătorit.
O comodă realizată tot în stilul mid-century este singurul obiect pentru depozitare din acest spațiu. Oglindă aurie este un element decorativ de impact, care impresionează orice oaspete.
Amenajarea zonei de noapte
Dormitorul matrimonial este simplu și luminos. Patul tapițat are la capăt o bancheta pe care să îți arunci lucrurile atunci când ești în întârziere. Pentru noptiere am propus niște măsuțe de cafea negre. Albastrul pe care îl regăsim la fotoliu este și aici accentul de culoare.
Un dressing înalt și spațios este poziționat în față patului. Tabloul suspendat deasupra patului este unul din obiectele aduse de clienți din numeroasele lor călătorii.
Camera de oaspeți găzduiește o biblioteca retro, parțial deschisă, deja plină de cărți interesante. Biroul negru se află în contrast cu scaunul tapițat, galben, iar cele două polițe suspendate întregesc compoziția. Pe partea opusă se află o canapea extensibilă pentru invitați.
Bucătăria este mică, dar suficientă pentru cei doi. Privirile cad pe frigiderul roșu, amplasat pe un fundal negru. Fronturile corpurilor sunt profilate, blatul este din lemn iar pentru faianță am propus caramidute retro albe.
Pardoseală are un pattern geometric, în nuanțe de alb și negru. În colțul bucătăriei se află o măsuță mică, cu două scaune pentru mic-dejunuri împreună.
În băi am folosit aceeași gresie că la bucătărie, caramidute lucioase și chic. Pardoseală are alt pattern aici, dar spune aceeași poveste.
Pentru corpul de lavoar, am ales să refolosim părți dintr-o veche mașînă de cusut. Am pus un blat de lemn peste cadru și astfel am realizat o piesă de mobilier specială.
Un proiect foarte drag nouă, care surprinde plăcut pe oricine.