Dark Night

Zona de dining este pozitionata in fata ferestrelor mari din living. Am ales un corp de iluminat cat mai slim si minimal, pentru a nu obtura vederea catre exterior.
Negrul predomina in aceasta amenajare. Metalul se regaseste la scaune si la cadrele mesei.
Comoda este din pal si este suspendata in perete. Peretele cu tv-ul este inpartit in 2 prin folosirea a 2 tipuri de vopsea.
Compozitia de box-uri metalice adauga putin dinamism amenajarii.
Zona de birou este separata de hol printr-un panou de sticla, cu cadru metalic. Blatul biroului se continua pe hol prin acest panou.
Tonurile neutre si liniile minimaliste descriu amenajarea acestui spatiu.
Culorile inchise si luminile de accent creeaza o stare de intimitate.
Draperiile albastre si tabloul din spatele tabliei sunt cele care dau culoare dormitorului.
Comoda din pal gri se continua cu o mica bancheta/loc de citit, iar oglinda mareste spatiul din dormitor.
ClientDark Knight
LocatieBucuresti
Suprafata55mp
An2019
StatusFinalizat
Photo CreditsJooca Studio
Amenajarea apartamentului

Dark Night

Așa arată propunerea noastră pentru amenajarea unui apartament modern urban. Paleta de culori este una închisă, formată în mare parte din griuri. Texturile de lemn apar în contrast și evidențiază un mobilier cu forme drepte și clare. Elementele metalice nu puteau să lipsească din această amenajare masculină.

Amenajarea living-ului

Camera de zi, de aproximativ 20 mp, incorporează atât un mic loc de luat masa, cât și zona de birou.

Biroul reprezintă un loc important pentru beneficiarul nostru, un tânăr antreprenor, care lucrează de acasă. Așa că l-am tratat pe măsură. 

În primul rând, l-am delimitat vizual de restul spațiului, prin vopsirea pereților zonei respective într-o nuanță mai închisă de gri.

În al doilea rând, am închis partea laterală, dinspre hol, cu un panou din sticlă semi-transparentă. În felul acesta, senzația de intimitate este amplificată și va aduce un plus orelor de lucru.

Am acordat o atenție specială iluminatului. Chiar deasupra mesei de birou exista o sina cu proiectoare, care se continua intr-un “L” cu cea din zona canapelei.

Corpul de iluminat suspendat din zona de luat masa, completeaza accentele de negru din amenajare si adauga dinamica spatiului. Aceasta zona reprezinta si punctul de focus, vizibil de la intrarea in apartament.

Pentru zona de TV, din fata canapelei, am mers pe o estetica simpla, cat mai curata.

Cu un corp de depozitare minimal, din lemn, zona este accentuata doar de vopseaua decorativa cu reflexii metalice. In felul acesta, accentul cade pe vopsea si nu este bruiat de alte elemente.

Bineinteles, nu lipsesc liniile negre ale manerelor si ale ramei metalice, care se regasesc in intreaga amenajare.

Amenajarea bucatariei

Bucataria nu are o suprafata la fel de generoasa. Din aceasta cauza, am ales ca nuanta dominanta gri-ul deschis, atat la pereti cat si la mobilier.

Faptul ca exista o singura culoare dominanta, deschisa, care se regaseste in proportie de 80%, da senzatia de spatiu mai mare. Cu cat aglomeram mai mult vizual, cu atat spatiul pare mai mic.

Totusi, am vrut sa avem si aici o zona de contrast, iar aceasta este nisa din perete vopsita gri inchis. Pe ea se contureaza frumos corpul ingust de depozitare si polita subtire metalica.

Amenajarea dormitorului

Aici, dramatismul este mai accentuat. Contrastul dintre peretele gri inchis din spatele patului si nuanta deschisa, aproape de alb, a tapiteriei acestuia creeaza un impact vizual si ofera spatiului un aer fresh.

Textura grunge a tabloului si dimensiunea acestuia contribuie si ele la acest efect dramatic. Compozitia este completata de aplica cu brat lung, reglabil.

Accentul de culoare vine din draperiile bleumarin inchis si din imaginea tabloului.

In fata patului, corpul de depozitare cu sertare se prelungeste cu o bancheta. Aceasta, acompaniata de lampadarul metalic creeaza locul perfect pentru citit.

Accentele metalice negre se regasesc in intregul apartament, de la corpurile de iluminat si cadrele metalice ale mobilierului, pana la manerele si ramele de tablouri.