Sophisticated Simplicity Clinic

In amenajarea zonei de receptie, am imbinat mai multe texturi de piatra, toate in nuante neutre, deschise.
Cele trei cabinete sunt amenajate in linii minimaliste, dar elegante in acelasi timp. Vopseaua decorativa contrasteaza cu fronturile lucioase ale mobilierului si cu sinele de proiectoare slim.
Pe jos am folosit o pardoseala LVT, perfecta pentru spatiile de acest gen,
La ferestre am folosit sisteme de jaluzele metalice, o solutie moderna si eleganta.
Tavanul vopsit in gri antracit, se continua si pe o parte din pereti, creand astfel o atmosfera intima si linistitoare.
Biroul pastreaza aceleasi note elegante, care se regasesc si in restul spatiului.
LocatieBucuresti
An2020
StatusIn proces de implementare
Amenajare clinica stomatologica

Gentle Warmth

Seriozitate si incredere sunt lucrurile pe care o clinica stomatologica trebuie sa ti le inspire, imediat ce pasesti in interiorul sau. Cu acest demers in minte, am creat un spatiu elegant, dar minimalist in acelasi timp. 

Beneficiarul nostru este un tanar medic, care isi deschide propriul sau cabinet de stomatologie. Stilurile sale preferate au fost cel modern si cel glam, cu influente din design-ul italian.

Receptia

Design-ul receptiei se bazeaza pe nuante luminoase de bej si gri, combinate cu diverse texturi de piatra. 

Desk-ul este placat cu granit, iar peretele din spate este placat cu piatra cu aspect buciardat. Ceramica folosita pe pardoseala preia discret aspectul marmurei. Pentru finisarea peretilor am mers pe vopsea lavabila combinata cu decorativa, ambele in nuante complementare, neutre. Atat la pereti, cat si la mobilier, exista elemente metalice, care echilibreaza texturile de piatra.  

Fotoliile din zonele de asteptare si aplicele de pe hol au accente glam de alama.

Cabinetele

Cele trei cabinete stomatologice au un design minimalist si aerisit. In acelasi timp atmosfera este calda si relaxanta.

Spatiile de depozitare sunt generoase, fara sa aglomereze spatiul. La mobilier am folosit fronturi din mdf lucios si sticla bronz, pentru a accentua conceptul de glam. 

Ne-am jucat, si aici, cu vopseaua, decorativa sau simpla. La ferestre am optat pentru sisteme de jaluzele metalice, iar pentru pardoseala am mers pe varianta LVT, o solutie perfecta pentru acest tip de spatii.

Partea de iluminat general este asigurata de sinele cu reflectoare cu design slim, completate de cateva panouri led.  Intr-unul dintre cabinete am adaugat si cateva profile led incastrate in perete.

Baia destinata clientilor se evidentiaza prin simplitate. Vopseaua aleasa pentru pereti este de impact si se potriveste cu placile ceramice. 

Design-ul baii angajatilor este mai dark. Am ales niste nuante inchise atat la finisaje, cat si la mobilier.

Biroul

Amenajarea biroului este tratata in acelasi stil elegant pe care il regasim si la receptie. Mobilierul de depozitare din mdf vopsit vernil are elemente metalice si insertii de culoarea alamei. 

Masa de birou este compusa din volume simple si de efect. Aceasta este realizata tot din mdf, la fel ca si masca de radiator, cu lamele subtiri.

In aceasta camera, ca pardoseala, am folosit un parchet triplustratificat. Parchetul da senzatia unui home office, in care te simti confortabil si relaxat.

Corpul de iluminat este de la Arelux si reprezinta accentul grafic, dinamic, din acest spatiu.