Berlin and Memphis

ClientBerlin and Memphis
LocatieBucurești
Suprafata90mp
An2019
StatusIn proces de implementare
Amenajarea apartamentului

Belin and Memphis

Un proiect cu o tematică foarte artsy, Berlin and Memphis este casă unei famili moderne, cu o înclinație puternică către cinematografie și artă. Localizat într-un bloc vechi din București, apartamentul a avut nevoie de o intervenție amplă pe partea de construcții și instalații.

După cum reiese și din numele proiectului, stilurile amenajării au fost stilul berlinez și câteva inserții ale conceptului Memphis. Ce înseamnă asta? 

Stilul berlin retro

Paleta de culori este una neutră și caldă, în tonuri de alb, beige și griuri deschise. Liniile negre și metalice se regăsesc atât la corpurile de mobilier cum ar fi : mese, scaune, rafturi, cât și la corpurile de iluminat și diverse rame decorative. În compoziție apar și câteva accesorii vintage, texturi de lemn furniruit și ratan  și diferite modele de vopsea decorativă. 

În zona de living am optat pentru depozitari deschise, compuse din linii drepte, bine definite, care formează o bibliotecă așezată pe tot peretele.

Canapeaua „messy” și confortabilă este scoasă în evidență de pattern-ul peretelui grunge, adică o parte din perete a fost curățată până la beton și apoi doar puțîn stilizată.

Covorul ales are un model vintage și se asortează cu scaunele de dining. 

Dormitorul matrimonial este curat și cald, fără accente puternice.

Spațiile de depozitare sunt simple, accesorizate cu câteva mânere stylish.

Tăblia patului este din ratan și are două întoarceri laterale, lucru care oferă o bună definire a compoziției geometrice, iar cadrul  din lemn este înălțat pe niște piciorușe metalice subțiri. Aceleași elemente de ratan și cadre metalice se regăsesc și la comodă din față.

Biroul urmează exact stilul retro . O canapea cu unghiuri drepte, cadrul din furnir, scaunele aduse parcă din anii ’40, bare negre de metal și mobilier simplu, adică o combinație perfectă.

În toată camera, pereții sunt accesorizati cu două rânduri de profile simple, care separă două tonuri de gri, iar corpurile de iluminat sunt simple, cu sursele vizbile.

Unde este Memphis?

O bucătărie colorată în nuanțe energizante, blat realizat din terrazzo, un poster mare cu Marilyn Monroe, o masă cu picior cilindric și două scaunele din lemn cu formă rotunjită. Cam așa sună rețeta noastră pentru acest spațiu. 

De asemenea, ambele băi merg pe același stil. Placarile ceramice sunt cu texturi mari și jucăușe de terrazzo, combinate cu caramidute verzi și gri. Accentele sunt date de acceași nuanță de portocaliu, pe care o regăsim și la fronturile de la bucătărie, iar oglinzile au forme ovale, îmbrăcate în cadre fine de metal.