Berlin and Memphis

LocatieBucuresti
Suprafata90mp
An2019
StatusIn proces de implementare
Amenajarea apartamentului

Belin and Memphis

Un proiect cu o tematica foarte artsy, Berlin and Memphis este casa unei famili moderne, cu o inclinatie puternica catre cinematografie si arta. Localizat intr-un bloc vechi din Bucuresti, apartamentul a avut nevoie de o interventie ampla pe partea de constructii si instalatii.

Dupa cum reiese si din numele proiectului, stilurile amenajarii au fost stilul berlinez si cateva insertii ale conceptului Memphis. Ce inseamna asta? 

Stilul berlin retro

Paleta de culori este una neutra si calda, in tonuri de alb, beige si griuri deschise. Liniile negre si metalice se regasesc atat la corpurile de mobilier cum ar fi : mese, scaune, rafturi, cat si la corpurile de iluminat si diverse rame decorative. In compozitie apar si cateva accesorii vintage, texturi de lemn furniruit si ratan  si diferite modele de vopsea decorativa. 

In zona de living am optat pentru depozitari deschise, compuse din linii drepte, bine definite, care formeaza o biblioteca asezata pe tot peretele.

Canapeaua „messy” si confortabila este scoasa in evidenta de pattern-ul peretelui grunge, adica o parte din perete a fost curatata pana la beton si apoi doar putin stilizata.

Covorul ales are un model vintage si se asorteaza cu scaunele de dining. 

Dormitorul matrimonial este curat si cald, fara accente puternice.

Spatiile de depozitare sunt simple, accesorizate cu cateva manere stylish.

Tablia patului este din ratan si are doua intoarceri laterale, lucru care ofera o buna definire a compozitiei geometrice, iar cadrul  din lemn este inaltat pe niste picioruse metalice subtiri. Aceleasi elemente de ratan si cadre metalice se regasesc si la comoda din fata.

Biroul urmeaza exact stilul retro . O canapea cu unghiuri drepte, cadrul din furnir, scaunele aduse parca din anii ’40, bare negre de metal si mobilier simplu, adica o combinatie perfecta.

In toata camera, peretii sunt accesorizati cu doua randuri de profile simple, care separa doua tonuri de gri, iar corpurile de iluminat sunt simple, cu sursele vizbile.

Unde este Memphis?

O bucatarie colorata in nuante energizante, blat realizat din terrazzo, un poster mare cu Marilyn Monroe, o masa cu picior cilindric si doua scaunele din lemn cu forma rotunjita. Cam asa suna reteta noastra pentru acest spatiu. 

De asemenea, ambele bai merg pe acelasi stil. Placarile ceramice sunt cu texturi mari si jucause de terrazzo, combinate cu caramidute verzi si gri. Accentele sunt date de acceasi nuanta de portocaliu, pe care o regasim si la fronturile de la bucatarie, iar oglinzile au forme ovale, imbracate in cadre fine de metal.