Art Deco Memories

Masa de dining este incapatoare, iar langa aceasta se afla un semineu electric integrat in corpul de depozitare. Detaliile aurii ale scaunelor intregesc aspectul glam al amenajarii.
Corpul suspendat deasupra mesei de dining reprezinta accentul principal al acestei zone. Aceasta se contureaza perfect pe fundalul creat de draperiile mov.
Stilul glam al amenajarii este dat de accentele aurii, care se regasesc la scaune, corpuri de iluminat si tablouri. Masa si scaunele de dining sunt de la Bonaldo, iar covorul este de la Mobexpert.
Comoda din zona de dining incorporeaza semineul, iar riflajele din mdf mascheaza discret obiectele din interior.
Accentul principal din amenajarea open-space-ului este corpul de iluminat de la Catellani & Smith, PostKrisi.
Designul bucatariei este definit de linii simple si volume compacte. Mdf-ul are finisaj lucios si este vopsit intr-un albastru contrastant.
Blatul si placarea sunt realizate din dekton, un compozit rezistent, perfect pentru aceasta zona.
Corpurile de depozitare din dressing sunt realizate din mdf vopsit. Fronturile au frezari liniare discrete, iar manerele folosite sunt de la Buster and Punch.
LocatieBucuresti
An2019
Suprafata130mp
StatusFinalizat

Amenajare apartament Art Deco Memories

 

Un apartament elegant, in care detaliile fac diferenta. Aceasta este descrierea care caracterizeaza cel mai bine amenajarea acestui apartament. Culorile deschise si calde, liniile clare si accentele glam sunt elemente definitorii in design-ul proiectului.

 

Amenajarea zonei de zi

 

Zona de zi cuprinde un open-space spatios, in care se afla living-ul, dining-ul si o bucatarie liniara.

Canapeaua modulara cu sezlong este pozitionata in centrul camerei si delimiteaza zona de living de cea de dining. Pentru a accentua si mai mult aceasta diferentiere, am coborat plafonul si am construit o scafa pe toata zona de living.

Ansamblul din jurul televizorului este format dintr-o serie de corpuri inchise si diferite placari. Televizorul este suspendat pe o placa intreaga de mdf, iar in spate am creat o zona cu riflaje pentru un efect mai elegant.

Masa de dining este incapatoare, iar langa aceasta se afla un semineu electric integrat in corpul de depozitare.

Bucataria este liniara si se intinde pe toata lungimea peretelui. Corpurile suspendate sunt incadrate in geometria simpla si curata a mobilierului.

Blatul si placarea sunt realizate din dekton, un compozit rezistent, perfect pentru aceasta zona. Pe partea opusa exista o insula pentru luat masa, cu un corp de frigider pentru vinuri incorporat la baza.

Accesul pe terasa se face atat din living cat si din bucatarie. Pentru ca am avut la dispozitie un spatiu destul de generos, am putut crea o zona de lounge cu o caneapa si niste fotolii. Langa am strecurat si o masa cu patru scaune. Pentru pardoseala, am optat pentru un deck de exterior montat peste placarea originiala.

 

Amenajarea celor doua dormitoare

 

In dormitoare am mers pe o gama de culori calde si neutre, care creeaza o atmosfera linistitoare.

In dormitorul matrimonial, patul este tapitat cu piele naturala, iar placarea din spate este un joc cuminte de volume si texturi. Am alaturat o oglinda fumurie, cu un mdf vopsit mat si cateva profile metalice aurii, incastrate intre placi.

Am ales sa nu mergem pe varianta clasica de simetrie stanga-dreapta, asa ca intr-o parte a patului am preferat un iluminat indirect cu doua corpuri suspendate, iar in partea dreapta un iluminat local cu ajutorul unei veioze.

Caloriferul este ascuns in spatele corpului cu lamale, iar tabloul rotund este elementul de culoare al camerei.  Si in acest caz, am optat pentru coborarea plafonului doar pe o parte a camerei, iar in scafa nou creata am introdus leduri pentru un iluminat de atmosfera.

Dormitorul destinat oaspetilor este la fel de cuminte ca cel matrimonial. Tablia patului se intinde si in spatele noptierei suspendate, iar pentru placare, am mers tot pe varianta riflajelor din mdf. Intre cele doua corpuri de depozitare am gasit locul  perfect pentru o masuta de toaleta chic si de efect.

 

Daca v-a placut aceasta amenajare de apartament cu accente glam, puteti vedea aici o abordare similara.