Art Deco Memories

20

LocatieBucurești
An2019
Suprafata130mp
StatusFinalizat
FotoAlexandru Prodan
EchipaAlexandra Nastase, Alexandra Stamate
Amenajarea apartamentului

Art Deco Memories

 

Un apartament elegant, în care detaliile fac diferențaAceasta este descrierea care caracterizează cel mai bine amenajarea acestui apartament. Culorile deschise și calde, liniile clare și accentele glam sunt elemente definitorii în design-ul proiectului.

 

Amenajarea zonei de zi

 

Zona de zi cuprinde un open-space spațiosîn care se află living-ul, dining-ul și o bucătărie liniară.

Canapeaua modulară cu șezlong este poziționată în centrul camerei și delimitează zona de living de cea de dining. Pentru a accentua și mai mult această diferențiere, am coborât plafonul și am construit o scafă pe toată zona de living.

Ansamblul din jurul televizorului este format dintr-o serie de corpuri închise și diferite placări. Televizorul este suspendat pe o placă întreagă de mdf, iar în spate am creat o zona cu riflaje pentru un efect mai elegant.

Masă de dining este încăpătoare, iar lângă această se află un șemineu electric integrat în corpul de depozitare.

Bucătăria este liniară și se întinde pe toată lungimea peretelui. Corpurile suspendate sunt încadrate în geometria simplă și curată a mobilierului.

Blatul și placarea sunt realizate din dekton, un compozit rezistent, perfect pentru această zona. Pe partea opusă există o insula pentru luat masă, cu un corp de frigider pentru vinuri încorporat la baza.

Accesul pe terasă se face atât din living cât și din bucătărie. Pentru  am avut la dispoziție un spațiu destul de generos, am putut crea o zona de lounge cu o caneapa și niște fotolii. Lângă am strecurat și o masă cu patru scaune. Pentru pardoseală, am optat pentru un deck de exterior montat peste placarea originiala.

 

Amenajarea celor două dormitoare

 

În dormitoare am mers pe o gamă de culori calde și neutre, care creează o atmosferă liniștitoare.

În dormitorul matrimonial, patul este tapițat cu piele naturală, iar placarea din spate este un joc cuminte de volume și texturi. Am alăturat o oglindă fumurie, cu un mdf vopsit mat și câteva profile metalice aurii, încastrate între plăci.

Am ales  nu mergem pe varianta clasică de simetrie stângadreaptaașa  într-o parte a patului am preferat un iluminat indirect cu două corpuri suspendate, iar în partea dreapta un iluminat local cu ajutorul unei veioze.

Caloriferul este ascuns în spatele corpului cu lamale, iar tabloul rotund este elementul de culoare al camerei.  Și în acest caz, am optat pentru coborârea plafonului doar pe o parte a camerei, iar în scafă nou creată am introdus leduri pentru un iluminat de atmosferă.

Dormitorul destinat oaspeților este la fel de cuminte  cel matrimonial. Tăblia patului se întinde și în spatele noptierei suspendate, iar pentru placare, am mers tot pe varianta riflajelor din mdf. Între cele două corpuri de depozitare am găsit locul  perfect pentru o măsuță de toaletă chic și de efect.

 

Dacă v-a plăcut această amenajare de apartament cu accente glam, puteți vedea aici o abordare similară.