Enter your search terms:
Sus
 

The GlassHouse Apartment

3

The GlassHouse Apartment

Locatie: Bucuresti

An: 2018

Suprafata: 75 mp

Status: In proces de implementare

 

____________________________________________________

Amenajarea apartamentului Glasshouse

Conceptul amenajarii apartamentului Glasshouse a pornit de la integrarea elementelor naturale intr-un spatiu aflat in centrul Bucurestiului. Beneficiarii proiectului sunt un cuplu tanar si o fetita de doar cateva luni. Ei si-au dorit un loc in care sa se simta inconjurati de natura, lucru care ne-a dus cu gandul la o sera tropicala.

 

Living-ul

Zona open-space-ului este formata din living si dining. Canapeaua mare si confortabila este perfecta pentru petrecerea timpului impreuna cu familia. Am ales o textura de stofa intr-o nuanta de verde inchis, care se combina perfect cu galbenul mustar al taburetului. Atunci cand este nevoie, aceasta canapea modulara se poate transforma intr-un pat pentru oaspeti. Peretele din spatele canapelei este imbracat intr-o caramida aparenta, vopsita in alb.

 

Ideea glazvantului de sticla cu cadru metalic negru este de a separa zona open-space de cea a bucatariei, fara a inchide spatiul. El are rol atat functional, cat si decorativ, fiind un element important si pentru conturarea conceptului nostru de sera.

 

In fata canapelei exista un corp de depozitare format dintr-o comoda joasa, alba si mai multe rafturi deschise, perfecte pentru depozitarea cartilor. Ca si elemente decorative, in amenajarea spatiului am folosit mai multe texturi care duc cu gandul la elemente naturale, precum masuta de cafea din ratan, blatul din lemn masiv al mesei de dining, patternurile florale  ale tablourilor. Am lasat si spatii in care sa creasca diferite plante care imbogatesc atmosfera.

 

Dining-ul

 

Locul de dining iese in evidenta prin simplitatea sa. Pentru masa am ales varianta unui blat din lemn brut, cu margini denivelate. Picioarele metalice sunt simple si creeaza o senzatie de plutire in toata compozitia spatiului. In coltul peretelui, am aplicat o serie de lamele albe, care se intind pe toata inaltimea camerei si reprezinta un suport pentru plante agatatoare.

 

Exista un singur corp de iluminat pe tavanul camerei, format din mai multe becuri suspendate care asigura o lumina uniforma in tot spatiul. Langa canapea, am propus si un lampadar perfect pentru ocaziile in care beneficiarii doresc o atmosfera mai intima sau un loc confortabil pentru citit.

 

Organizarea eficienta a bucatariei

 

O situatie foarte des intalnita in ziua de astazi este cea a spatiului restrans al bucatariei. Noi am ales varianta unei  optimiziari cat mai eficiente din punct de vedere frunctional,  dar in acelasi timp stylish. Clientii si-au dorit ca fronturile mobilierului sa fie profilate, iar noi am ales o culoare de verde praz. Datorita glazvantului, corpurile din bucatarie creeaza fundalul pentru canapeaua din living. Pe peretele opus am construit un blat lung, cu rol de front de lucru, dar si de loc de luat masa. In completarea sa, vin si cateva corpuri, ca spatii aditionale pentru depozitare.

 

Pardoseala cu pattern geometric aduce o vibratie de tinerete si prospetime in bucatarie. Aceasta stare este accentuata si de coloristica placilor : rosul puternic, combinat cu negru si alb. Intre corpurile de baza si cele suspendate, am ales o faianta alba si simpla de tipul metro tiles.

 

Amenajarea dormitorului matrimonial

 

Dormitorul matrimonial are la baza acelasi concept de simplitate si integrare cu natura pe care l-am folosit in restul amenajarii. Modelul patului este unul jos, cu o tablie vopsita in aceeasi nuanta de verde ca si peretele din spatele sau. Am ales sa coloram atat peretele, cat si o parte din tavan si peretii laterali ai zonei cu patul. Am creat astfel o alveola colorata si de efect. In zona ferestrei exista o bancheta, adica un culcus in care te poti retrage si poti savura o carte buna. Comoda din fata patului este incapatoare si contine atat spatii inchise cat si cateva zone deschise in laterale. In zona de intrare in camera se afla o biblioteca deschisa, suspendata de perete, realizata in acelasi stil ca cea din living.

 

Si in aceasta camera, am ales sa folosim texturi naturale pentru decoratiuni : lampa centrala si covorul rotund de pe perete sunt din ratan, husele pernutelor decorative au patternuri florale. De asemenea, plantele au coltul lor in care sa creasca in voie.

 

O camera pentru mezina familiei

 

L., mezina familiei, a beneficiat de un dormitor plin de culoare si foarte jucaus. Patul este amplasat in centrul camerei, iar deasupra lui sta suspendat un baldachin din voal. In zona ferestrei am creat un spatiu pentru joaca, in care L. poate petrece timpul impreuna cu parintii ei, compus dintr-un birou si niste saltele joase. Biroul este prevazut cu mai multe spatii de depozitare deschise, pentru ca cea mica sa aiba un acces foarte usor la cutiile cu jucarii. Atunci cand o sa creasca, o sa foloseasca aceasta zona si pentru studiu. Cele doua saltele creeaza o zona sigura de petrecut timpul pentru cea mica, iar bulinda neagra din vopsea de creta ii permite sa isi exprime creativitatea direct pe perete. In capatul opus al camerei se afla dulapul de haine, un element de culoare roz praf, cu fronturi profilate, din mdf vopsit.

 

Aceasta este prezentarea apartamentului GlassHouse. Daca ti-a placut, poti vedea un alt proiect asemanator, amenajarea casei Bungalow House aici.