Enter your search terms:
Sus
 

Apartament Art Deco Memories

0

Apartament Art Deco Memories

Locatie: Bucuresti

An: 2019

Suprafata: 130mp

Status: In proces de implementare

 

____________________________________________________

Apartamentul Art Deco Memories

 

Un apartament elegant, in care detaliile fac diferenta. Aceasta este descrierea care caracterizeaza cel mai bine Apartamentul Art Deco Memories. Culorile deschise si calde, liniile clare si accentele glam sunt elemente definitorii in design-ul proiectului.

 

Zona de zi

 

Zona de zi  cuprinde un open-space spatios, in care se afla living-ul, dining-ul si o bucatarie liniara. Canapeaua modulara cu sezlong este pozitionata in centrul camerei si delimiteaza zona de living de cea de dining. Pentru a accentua si mai mult aceasta diferentiere, am coborat plafonul si am construit o scafa pe toata zona de living. Ansamblul din jurul televizorului este format dintr-o serie de corpuri inchise si diferite placari. Televizorul este suspendat pe o placa intreaga de mdf, iar in spate am creat o zona cu riflaje pentru un efect mai elegant. Masa de dining este incapatoare, iar langa aceasta se afla un semineu electric integrat in corpul de depozitare.

 

Bucataria este liniara si se intinde pe toata lungimea peretelui. Corpurile suspendate sunt incadrate in geometria simpla si curata a mobilierului. Blatul si placarea sunt realizate din dekton, un compozit rezistent, perfect pentru aceasta zona. Pe partea opusa exista o insula pentru luat masa, cu un corp de frigider pentru vinuri incorporat la baza.

 

Accesul pe terasa se face atat din living cat si din bucatarie. Pentru ca am avut la dispozitie un spatiu destul de generos, am putut crea o zona de lounge cu o caneapa si niste fotolii. Langa am strecurat si o masa cu patru scaune. Pentru pardoseala, am optat pentru un deck de exterior montat peste placarea originiala.

 

Cele doua dormitoare

 

In dormitoare am mers pe o gama de culori calde si neutre, care creeaza o atmosfera linistitoare. In dormitorul matrimonial, patul este tapitat cu piele naturala, iar placarea din spate este un joc cuminte de volume si texturi. Am alaturat o oglinda fumurie, cu un mdf vopsit mat si cateva profile metalice aurii, incastrate intre placi. Am ales sa nu mergem pe varianta clasica de simetrie stanga-dreapta, asa ca intr-o parte a patului am preferat un iluminat indirect cu doua corpuri suspendate, iar in partea dreapta un iluminat local cu ajutorul unei veioze. Caloriferul este ascuns in spatele corpului cu lamale, iar tabloul rotund este elementul de culoare al camerei.  Si in acest caz, am optat pentru coborarea plafonului doar pe o parte a camerei, iar in scafa nou creata am introdus leduri pentru un iluminat de atmosfera.

 

Dormitorul destinat oaspetilor este la fel de cuminte ca cel matrimonial. Tablia patului se intinde si in spatele noptierei suspendate, iar pentru placare, am mers tot pe varianta riflajelor din mdf. Intre cele doua corpuri de depozitare am gasit locul  perfect pentru o masuta de toaleta chic si de efect.

 

Sa spunem ceva si despre bai

 

Cele trei bai erau complet finisate in momentul in care am inceput acest proiect, insa am reusit sa intervenim putin si asupra loc. Spatiul din baia matrimoniala ne-a permis sa introducem mai multe corpuri de mobilier , folosind aceeasi combinatie de materiale ca in zona dormitorului : mdf vopsit, oglina fumurie si profile metalice. In stanga oglinzii, am amplasat un panou decorativ, cu structura metalica si iluminare indirect din spate, de tip halou. In baia de oaspeti, ne-am jucat putin cu volumele si materialele la corpul suspendat de deasupra lavoarului, iar pe partea de perete ramasa alba urmeaza sa fie montat un tapet special pentru spatii umede.

 

Daca ti-a placut acest aprtament, poate te inspira si proiectul apartamentului Shades of Grey, pe care il gasesti aici.