Enter your search terms:
Sus
 

Urban Night Apartment

0

Urban Night Apartment

Locatie: Bucuresti

An: 2019

Suprafata: 55 mp

Status: In proces de implementare

 

____________________________________________________

Amenajarea apartamentului Urban Night

Așa arată propunerea noastră pentru amenajarea unui apartament modern urban. Paleta de culori este una închisă, formată în mare parte din griuri. Texturile de lemn apar în contrast și evidențiază un mobilier cu forme drepte și clare. Elementele metalice nu puteau să lipsească din această amenajare masculină.

Living-ul

Camera de zi, de aproximativ 20 mp, incorporează atât un mic loc de luat masa, cât și zona de birou.

Biroul reprezintă un loc important pentru beneficiarul nostru, un tânăr antreprenor, care lucrează de acasă. Așa că l-am tratat pe măsură.  În primul rând, l-am delimitat vizual de restul spațiului, prin vopsirea pereților zonei respective într-o nuanță mai închisă de gri. În al doilea rând, am închis partea laterală, dinspre hol, cu un panou din sticlă semi-transparentă. În felul acesta, senzația de intimitate este amplificată și va aduce un plus orelor de lucru.

Am acordat o atenție specială iluminatului. Chiar deasupra mesei de birou exista o sina cu proiectoare, care se continua intr-un “L” cu cea din zona canapelei. Corpul de iluminat suspendat din zona de luat masa, completeaza accentele de negru din amenajare si adauga dinamica spatiului. Aceasta zona reprezinta si punctul de focus, vizibil de la intrarea in apartament.

Pentru zona de TV, din fata canapelei, am mers pe o estetica simpla, cat mai curata. Cu un corp de depozitare minimal, din lemn, zona este accentuata doar de vopseaua decorativa cu reflexii metalice. In felul acesta, accentul cade pe vopsea si nu este bruiat de alte elemente. Bineinteles, nu lipsesc liniile negre ale manerelor si ale ramei metalice, care se regasesc in intreaga amenajare.

Bucataria

Bucataria nu are o suprafata la fel de generoasa. Din aceasta cauza, am ales ca nuanta dominanta gri-ul deschis, atat la pereti cat si la mobilier. Faptul ca exista o singura culoare dominanta, deschisa, care se regaseste in proportie de 80%, da senzatia de spatiu mai mare. Cu cat aglomeram mai mult vizual, cu atat spatiul pare mai mic.

Totusi, am vrut sa avem si aici o zona de contrast, iar aceasta este nisa din perete vopsita gri inchis. Pe ea se contureaza frumos corpul ingust de depozitare si polita subtire metalica.

Dormitorul

Aici, dramatismul este mai accentuat. Contrastul dintre peretele gri inchis din spatele patului si nuanta deschisa, aproape de alb, a tapiteriei acestuia creeaza un impact vizual si ofera spatiului un aer fresh.

Textura grunge a tabloului si dimensiunea acestuia contribuie si ele la acest efect dramatic. Compozitia este completata de aplica cu brat lung, reglabil.

Accentul de culoare vine din draperiile bleumarin inchis si din imaginea tabloului.

In fata patului, corpul de depozitare cu sertare se prelungeste cu o bancheta. Aceasta, acompaniata de lampadarul metalic creeaza locul perfect pentru citit.

Accentele metalice negre se regasesc in intregul apartament, de la corpurile de iluminat si cadrele metalice ale mobilierului, pana la manerele si ramele de tablouri.