Enter your search terms:
Sus
 

Office Sparktech

0

Office Sparktech

Locatie: Bucuresti

An: 2018

Suprafata: 500 mp

Status: Finalizat

Photo Credits: Alexandru Prodan

 

____________________________________________________

Amenajarea birourilor Sparktech

 

O atmosfera relaxanta care te trimite in vacanta – acesta a fost conceptul nostru pentru amenajarea birourilor celor de la Sparktech. Proiectul s-a desfasurat in trei etape : amenajarea zonelor de birouri open-space, amenajarea salilor de conferinte si amenajarea zonei de de chicineta si relaxare.

 

Zona birourilor Open-space

 

Zona de birouri a fost gandita ca un spatiu deschis si luminos, fara prea multe elemente care sa incarce atmosfera. Pe un perete lung am decis sa montam o caramida aparenta, pe care am vopsit-o ulterior in alb. La intrare, sub logo-ul rosu, am realizat harta lumii din licheni – un element care te face sa iti planuiesti urmatoarea escapada. Birourile sunt realizate pe comanda, iar pentru picioare am optat pentru un cadru metalic, negru. Pentru ca nu am vrut sa incarcam vizual spatiul, dar totusi era nevoie de o delimitare intre birouri, am propus un ansamblu de copruri de mobilier. Acestea au la baza spatii de depozitare , iar partea de sus a fost creata special pentru a integra cat mai multe plante.

 

Stalpii au avut si ei parte de o abordare diferita. Fiecare dintre acestia a fost colantat cu harta unui oras specific : Amsterdam, Melbourne, Barcelona si Cape Town. Dintr-un capat in altul, am marcat diferit zona de circualtie, printr-o mocheta verde, asemenea unui culoar de iarba.   Zona din capat a fost gandita ca un spatiu mai izolat, special pentru momente de repaus.

 

Salile de conferinte

 

Cele cinci sali de conferinta au avut cate o tematica diferita, insa acelasi concept de baza.

 

Prima si cea mai incapatoare dintre ele, este sala Africa. Modelele traditionale africane au fos montate cu ajutorul unui sticker de pardoseala. Natural, Instinctive si Savage au fost adjectivele pe care le-am considerat cele mai potrivite pentru a descrie aceasta tara.

 

Pentru continentul asiatic, am ales India ca si  tematica. Mandala de pe pardoseala, tabloul cu Taj Mahal-ul agatat pe perete, rama colorata de licheni din jurul ecranului si materialele mobilierului ne-au dus cu gandul exact acolo.

 

Australia este reprezentata prin Sydney. Nu putea sa lipseasca o imagine cu faimoasa cladire a Operei. Simboluri traditionale, licheni, lemn si culori deschise – toate acestea sunt elementele care compun aceasta sala.

 

Peru este o tara in care adjectivul autentic se potriveste excelent. Un loc pe care trebuie sa il descoperi neaparat daca iubesti natura si esti o fire curioasa.

 

Cu siguranta Romania nu putea sa lipseasca din cele cinci sali. Broderia cu motive traditionale inconjoara peretele placat cu whiteboard. Lemnul, mocheta verde care sugereaza iarba, o gama cromatica compusa din alb, rosu si negru  redau atmosfera care ne face pe noi sa ne gandim la acasa.

 

Chicineta si Zona de Relaxare

 

In ceea ce priveste acest spatiu, putem afirma ca este locul nostru preferat. Atmosfera de aici te face sa uiti ca te afli la birou si te indeamna la joaca. Am incercat sa cuprindem cat mai multe oportunitati de jocuri si moduri de relaxare : o masa de ping-pong pentru cei energici, sotronul, twister si darts pentru jocuri in echipa, hamace pentru odihna, o mica biblioteca si pufuri pentru o pauza de citit. In fata ferestrei, am creat un separeu  in care activitati precum board-games-urile sunt binevenite. Nu i-am uitat nici pe cei pasionati de jocurile pe consola, asa ca le-am amenajat un colt doar pentru ei.  Gama cromatica este diversa si vesela, iar amplasamentul ne ajuta cu o lumina perfecta pentru acest spatiu.

 

Chicineta, sau locul de luat masa, se afla in continoarea zonei de relaxare. Cele doua spatii sunt separate cu ajutorul unor pereti de sticla. Pentru materiale, am ales sa folosim texturi de lemn, combinate cu caramida aparenta alba, elemente verzi din muschi si copruri metalice.

 

Pentru noi, nu este prima data cand amenajam spatiile de birouri de la Sparktech. Daca sunteti curiosi, puteti vedea si primul nostru proiect aici.