Enter your search terms:
Sus
 

Apartament Snow White

0

Apartament Snow White

Locatie: Bucuresti

An: 2019

Suprafata: 65mp

Status: Finalizat

 

____________________________________________________

Amenajarea apartamentului Snow White

 

Apartamentul Snow White este despre familie. Aici locuiesc L. si L. impreuna cu cei doi copii. Ideea apartamentului a fost de a gazdui intreaga familie in perioada scolii, astfel cei doi copii sa nu iroseasca timp stand in trafic. Clientii au dorit un stil cat mai simplu, cu influnte scandinave, cu o cromatica bazate pe alb si culori pastelate.

 

Procesul de implementare

 

Din momentul in care am intrat in apartament, ne-am dat seama ca o sa fie nevoie de o interventie foarte ampla pe partea de constructie. Apartamentul se afla intr-un imobil vechi si nu a mai fusese restaurat de foarte mult timp. Pentru a salva cat mai mult spatiu, am daramat spatiile de depozitare din holul de la intrare. La fel si peretele care oferea accesul in bucatarie. Astfel a rezultat un loc perfect pentru o bucatarie de familie. Am schimbat intregul circuit electric si o mare parte din instalatii, am eliminat toate finisajele existente si am igienizat locul. Intreaga lucrare a durat aproximativ doua luni, dar a meritat asteptarea.

Amenajarea apartamentului si personalitatea beneficiarilor

 

Dupa primele intalniri cu clienti, am inteles ce isi doreste fiecare asa ca ne-am apucat de treaba. Deoarece spatiul era unul restrans, a trebuit sa gasim cea mai buna solutie de compartimentare.

 

Bucataria este mobilata sub forma de U si se continua cu o bancheta pentru zona de luat masa. Ca si materiale, am folosit corpuri din pal alb, combinate cu fronturi din tabla metalica perforata, blat de lemn si sticla colorata. Deasupra mesei, am construit o structura metalica, tot din tabla, pe care am iluminat-o cu banda led.

Spatiile de depozitare sunt simple si consta intr-o combinatie de alb cu gri, iar accentele sunt date de manerele tip profil vopsite in negru.

 

Livingul are si rol de dormitor pentru parinti, asa ca am optat pentru o canapea extensibila, realizata pe comanda pe plan local. Si aici, culorile sunt deschise si pastelate, iar lumina naturala este suficienta. Spatiul de depozitare din jurul televizorului este format dintr-o comoda alba si accente de lemn, un corp metalic realizat din teava rectangulara, si cateva polite, si ele tot metalice, vopsite in negru.

 

Cele doua dormitoare ale copiilor

 

Camerele celor doi copii au fost amenajate luand in considerare si dorintele lor. C. este un baietel simpatic caruia ii place fotbalul si are o fire creativa. Langa mica biblioteca, am facut un panou magnetic, pe care am printat imaginea unui teren de fotbal, pentru ca el sa isi poata face singur strategiile. Pe peretele opus, cel de langa birou, am facut un alt panou, de tipul whiteboard, pe care el poate colora toate destinatiile pe care le viziteaza in vacantele de familie. Culoarea perdominata este albastru, care inconjoara toata camera.

 

M. este si ea o fire artistica si sensibila, pasionata de dans si fotografie. In camera ei, am folosit culori deschise combinate cu nuante de roz si lemn. Pentru biblioteca, am ales varianta unor rafturi si corpuri realizate din tabla vopsita, iar masca de calorifer este din tabla perforata. In fata patului, exista un grid, in care M. sa isi atarne colectia proprie de fotografii.