Enter your search terms:
Sus
 

Mansarda Pink Drops

0

Mansarda Pink Drops

Locatie: Bucuresti

An: 2019

Suprafata: 70 mp

Status: Finalizat

Photo Credits: Alexandru Prodan

 

____________________________________________________

Amenajarea mansardei Pink Drops

 

Mansarda unei case este un spatiu care ofera multe posibilitati de amenajare. In cazul nostru, ea a devenit un loc de relaxare, acel colt al casei in care te poti retrage atunci cand simti nevoia. Asa cum spune si numele proiectului, culoarea roz este cea care da tonul intregii amenajari.

Sa va povestim putin despre acest spatiu

 

Imediat ce ajungi in mansarda casei, privirea iti cade pe canapeaua roz pozitionata chiar in centrul incaperii. Ideea noastra a fost de a crea o zona care iti ofera sansa sa evadezi de la provocarile care apar zi de zi. Compozitia se completeaza cu un fotoliu turquoise, un taburet si doua masute de cafea. Cele doua tablouri mari sunt realizate de artistul Iuliana Florea Lucan, iar corpul de iluminat parca pluteste printre grinzile placate cu lemn.

 

In zona din stanga mansardei, am propus un birou generos si un ansamblu pentru biblioteca. Am ales sa folosim un material putin mai neobisnuit in proiectele de amenajare rezidentiala si anume tabla. Desi este un material pe care multi dintre noi il pot considera rece si industrial, am ales aceasta varianta pentru a da un aer mult mai aerisit amenajarii. Politele au o grosime de 2mm, insa suporta o greutate destul de mare. Pentru a rigidiza tot ansamblu, am introdus niste cadre metalice vopsite in nuanta de cupru, care imbraca compozitia. Blatul de birou si corpul pentru minibar sunt realizate din MDF vopsit in aceeasi culoare ca si tabla.

 

Pentru a accentua si mai mult zona de birou, am imbracat peretele intr-un tapet cu tematica florala de la Wall&Deco. Este adevarat ca si geometria spatiului ne-a ajutat foarte mult, iar aceasta zona a capatat imaginea unui tablou supradimensionat.

Depozitarea si casa scarii

 

Daca in partea stanga a mansardei am ales un mobilier dechis, pe partea dreapta am decis sa mergem pe spatii de depozitare inchise. Intregul perete este o depozitare continua, intr-o culoare neutra si deschisa. Manerele sunt realizate din lemn stratificat, asemenea grinzilor. In fata canapelei, este un dulap cu usi glisante. Placarea fronturilor cu o oglinda iti ofera sansa sa admiri intreaga amenajare in timp ce stai tolanit pe canapea.

 

Scara si balustrada sunt realizate din lemn masiv. Mana curenta este defapt o insiruire de lamele care urca de la parter si se termina la nivelul grinzilor din mansarda. Pe casa scarii am inramat tablouri din materialul de tapet ramas de la birou, iar ca si iluminat, am optat pentru un tip de aplice finute si elegante.

 

Desi proiectul nu a fost lipsit de provocari, rezultatul final a iesit conform asteptarilor noastre.