Enter your search terms:
Sus
 

Birouri The Minimal X

6

Birouri The Minimal X

Locatie: Bucuresti

An: 2018

Suprafata: 30mp

Status: Finalizat

Photo credits: Alexandru Prodan

____________________________________________________

Amenajare industriala intr-un birou de avocati altfel

Tot conceptul pentru aceasta amenajare industriala a pornit de la o parte din elementele pe care le-am gasit cand am intrat prima oara in spatiu. Un X mare, element de structura al cladirii, pune stapanire pe unul din pereti. Tavanul este aparent, lasand la vedere un beton nefinisat si tevile pentru instalatii. Ne-au placut mult aceste elemente industriale autentice si am dorit sa le punem in evidenta. Un plus este adus si de faptul ca firma face parte din domeniul masinilor industriale.

 

Pentru a crea o legatura intre identitatea vizuala a firmei si conceptul nostru, am alesa sa folosim culorile din logo. Asa ca X-ul industrial a devenit un rosu aprins si elementul principal al amenajarii.  Aceeasi abordare am avut-o si cu tevile de pe tavan.

 

Desi la inceput betonul lasat aparent ne-a atras foarte mult, am realizat ca nu era cofrat si nu arata atat de bine pe cat ne asteptam noi. Asa ca am gasit o solutie pentru tratarea sa cu o vopsea decorativa cu aspect de beton. rezultatul final a multumit pe toata lumea.

 

Pentru mobilier am ales un design mai indraznet si futurist. Unghiurile sunt neregulate si ascutite, iar benzile led aplicate accentueaza forma neregulata. Forma de banda deconstructivista curge din plafon pe perete si se transforma in birou.  Se creeaza astfel un contrast frumos prin alaturarea unor elementele industriale cu unele foarte moderne.

 

In fata marelui X se afla mai multe corpuri de depozitare. Spatiile deschise se combina cu cele inchise si asigura o atmosfera aerisita. Panoul verde realizat din licheni este un element care aduce naturalete si caldura intr-un spatiu metalizat.

 

O alta propunere la fel de curajoasa este noul spatiu de birouri al celor de la Cybernet. https://joocastudio.ro/portfolio-item/birouri-neconformise-design-futursit-cybernet/