Enter your search terms:
Top
 

Apartament R.S.

1

Apartament R.S.

Locatie: Bucuresti

An: 2018

Suprafata: 140mp

Status: In curs

 

 

“Vreau o casa care sa  te imbratiseze”, este esenta brief-ului beneficiarei noastre pentru amenajarea acestui apartament superb din zona de Nord a Bucurestiului.

 

Beneficiarii nostri isi doreau o casa primitoare, luminoasa si foarte comoda in utilizare. In amenajarea livingului si diningului, cea mai mare camera a casei, am propus culori pastelate si accente glam de metal auriu satinat pentru lampi si masutele de cafea. Pentru o nota eleganta, am propus ca elemente de design ancadramente profilate pentru pereti. Accentul este dat de pictura murala de pe peretele din dining.

 

 

La intrare in casa holul generos a permis realizare unui mobilier de depozitare de tip dressing walk-in, urmat de o serie de dulapuri inalte. Impreuna creeaza ideea unui perete continuu, foarte curat si simplu din punct de vedere vizual.

 

 

Pentru amenajarea dormitorului am avut provocarea unui spatiu destul de mic, combinata cu nevoia lor de depozitare. Corpul de depozitare este putin mai ingust decat standardul si are coltul rotunjit pentru a evita lovirea. Accentul in designul dormitorului cade pe peretele din spatele patului, iluminat cu corpuri foarte decorative in forma de roti.

 

 

Pentru amenajarea bailor, beneficiarii si-au dorit linii foarte simple si moderne, si in acelasi timp o atmosfera de spa. Asa ca am combinat placi de faianta albe mari, pentru a mari vizual spatiul, cu placi de gresie cu decoruri de lemn, care dau senzatie de caldura. Iluminatul bailor este realizat din spoturi led combinate cu profile de benzi led incastrate in plafonul de gips-carton.

 

 

Beneficiara cea mai mica a case, o fetita de cativa anisori, a primit o camera jucausa in tonuri de roz pudra si vernil. Amenajarea camerei de copil s-a bazat pe principiile Montessori, care recomanda ca cei mici sa poata utiliza singuri si liberi spatiul lor, fara a fi necesar ajutorul adultilor. Astfel, patutul este foarte jos, ca ea sa coboare singura, iar majoritatea elementelor din camera sunt la nivelul inaltimii ei.

 

 

In designul bucatariei am mers tot pe tonuri deschise de alb si bej, combinate cu o textura de stejar. Pata de culoare in amenajarea bucatariei este data de bancheta verde smarald. Mobilierul de bucatarie este realizat din mdf vopsit si pal.

 

 

O provocare noua pentru noi in acest proiect de design interior al apartamentului a fost sa lucram dupa un proiect feng-shui, pe care beneficiarii il realizasera inainte cu un specialist in domeniu. La inceput ne-am speriat putin, dar s-a dovedit ca eram pline de prejudecati despre feng-shui. Indicatiile feng-shui erau lucruri de bun-simt destul de usor de pus in practica. In plus am avut supriza ca proiectul feng-shui chiar sa ne ajute cu indicarea unor game de culori sau a unor pete de culoare care se integrau perfect cu proiectul nostru scandinav pastelat cu accente glam, de casa care sa te imbratiseze.